@starten på det nya Grattis till avklarad behandling!🥳. Så himla bra gjort av dig! Härligt att du är så tillfreds och att alkoholen är ett avklarat kapitel för dig. Det är det även för mig och jag har nu varit nykter i 11 månader. Kan hålla med om att det som funkat för mig är att lära mig leva nykter med nya rutiner och nya minnen. Eller mer att jag skapat nya banor i hjärnan som kopplar på nya tankar och känslor när jag tänker på alkohol. Det skapas inget sug eller begär, tankarna är att alkohol är inget för mig och det känns skönt att inte behöva dricka, skönt och tillfredställande att vara nykter och må bra.

Var stolt över dig själv och din bragd och fortsätt så❤️

551 dagar eller 1 år 6 månader och 2 dagar, så lång eller kort tid beroende på hur man ser på det har gått sedan jag tog mitt beslut och med stöd av min chef bröt med alkoholen.

Idag så är inte alkohol en del av mitt liv alls jag har inte längre några tankar på att dricka eller något sug efter att känna det där ruset igen. Jag har tagit min genom de flesta stora helgerna nykter 2 gånger och har faktiskt haft betydligt roligare än tidigare och det är ju ett plus att minnas det dagen efter :)
Det jag däremot kan känna är lite besvikelse för att jag inte fått ett avslut från min arbetsgivare, man skriver på ett kontrakt när man med på rehab, det har jag uppfyllt till punkt och pricka, jag avslutade min behandling i oktober det är ett avslut men hade också viljat få ett avslut med min arbetsgivare avsluta det där rehab ärendet en gång för alla och gå vidare i livet. Men är väl bara att fråga min chef igen men problemet är väl mer att HR också ska vara med och de verkar inte så intresserade längre nu när det är avslutat. Det är också där jag tror man som arbetsgivare behöver bli bättre på att ta hand sina anställda inte bara vid beroende men efter rehabilitering. Ställ en fråga hur mår du ? Behöver inte vara så mycket svårare.

För övrigt så måg jag bra och livet är helt klart lättare att leva när man är nykter och de problem som dyker upp är helt klart lättare att hantera än tidigare. Jag är inte helt öppen med att jag har ett alkoholberoende men det är något jag tänker jobba mer på att vara ärlig med 2023. Framförallt för att det inte ska behöva vara så skam fyllt som det är att ha en sjukdom och då behöver man ju börja någonstans tänker jag. Jag tror också att en person som tagit sig ur ett beroende sjukdom känner sig själv betydligt bättre än de flesta andra det för att man måste arbeta en hel del med sig själv och lära känna sig själv för att ta sig ur ett beroende för mig är det en styrka inte en svaghet.

Idag är det 914 dagar eller 2 år och 6 månader sedan jag drack alkohol senast.
Jag tänker inte på det så i vanliga fall och det känns lite konstigt att se det i skrift och jag kan inte låta bli att känna mig riktigt stolt för vilken resa det har varit.
Förr så tänkte jag rätt mycket på vad som hänt tidigare i mitt liv och då framförallt vad som jag då upplevde som orättvisor eller annat som jag tyckte andra gjorde emot mig.
Idag ser jag det inte så och brukar inte heller se i backspegeln men idag kan jag inte låta bli. För det är alltså mer än 3 år sedan jag berättade för min chef om mitt alkoholberoende, berättade för mina anhöriga och påbörjade resan som inte alltid varit spikrak men ändå vilken resa det har varit och är :)

Jag föredrar att leva i nuet och jag mår så mycket bättre idag än då såklart. Alkohol är verkligen inget jag tänker på alls eller känner något sug efter, jag har helt enkelt blivit en sådan som inte dricker alkohol och det känns stort att skriva det.
Jag har lärt mig mycket om mig själv under den här resan och det mesta är ganska självklart egentligen till exempel det är inte alltid alla andras fel, ibland är det faktiskt mitt fel också och hur jag är i mina relationer privat och på jobbet påverkar vad jag för tillbaka. Kort sagt det är inte alla andra det är fel på, iaf inte alltid ;)

Man kommer också riktigt långt med att vara ärlig emot sig själv och andra och inte hålla inne på saker, våga prata om det ibland förstår andra och kanske till och med håller med. Ibland så ser man saker på olika sätt och det är också okej för livet vore väldigt trist om vi alltid håll med varandra. Hur skulle man då utvecklas som människa?
Ibland så frågar folk hur man slutar dricka alkohol och jag ser det som att det är lätt att sluta dricka det svåra är livsförändringen det medför och jag tror att för att bibehålla en nykterhet så måste man förstå varför man dricker och då på djupet och göra något åt det. Men också som bland andra @Andrahalvlek brukar skiva lära sig leva nyktert och skapa nyktra vanor vilket är lättare sagt än gjort.

@starten på det nya Grattis till 2,5 år som nykter! 🥳🥳🥳 Att fullt identifiera sig som en person som inte dricker alkohol gör att man lever livet mer rakryggat. Och offerkoftan är uppeldad!

Kram 🐘