skrev Suburra i 100 dagar

@Arvedelen Du är inte ensam om detta .. för många krävs det flera försök. Tänk om du skulle sätta upp kortare delmål , typ 1v sen förlänga 10 dagar osv så känner man sig inte lika misslyckad. Man sätter upp mål som man (Ser till) att klara av som är lättare . Bara upp på hästen igen och du klarade 6 dagar !


skrev Kärringen i Är tillbaka

Det är ju det här jag inte riktigt förstår. Men vi är ju mer kompisar än käraste, alltså bara kramas men pratar mycket och det är ju det jag saknat o vill ha.
Dock vet jag att alkoholen alltid är prio 1 😔❤️


skrev Blidenjagvillvara77 i Mer eller mindre smygande mamma

@HiddenMom jag förstår precis! Det där med att inte kunna njuta eller slappna av utan vin. Och vad gör alla människor som INTE dricker på helgerna? Men tro mig, kan jag så kan du! Mina helger är underbara nu! Jag hinner vila och återhämta mig samtidigt som jag hinner träna och få saker gjorda hemma. När jag drack vin på helgerna kretsade allt runt det. Det styrde mig och min tid. När månaden kom var jag inte återhämtad och hade inte fått något vettigt gjort. Jag trodde helgerna skulle bli långa och tråkiga men det blev tvärtom! Kämpa på! En dag i taget 💛


skrev Arvedelen i 100 dagar

Det blev 6 a-fria dagar innan jag trillade dit igen. Det var den längsta ”streaken” jag haft sen jag började registrera mitt intag i januari i år. Men inte är det bra för det. 100 dagar var det ja. Jo tjena. Klippte en flaska vin själv, visserligen under ett antal timmar (4-5), då maken inte var hemma. Suck. Försökte notera hur det fick mig att må under tiden jag drack. Första ca 30 min var det mysigt & härligt och ett kännbart dopaminpåslag. Därefter blev jag trött och seg och orolig över att det skulle märkas på mig. Ovärt & onödigt. Varför gör jag såhär?? Bara för att det fanns ett tillfälle.


skrev pepper66 i Mer eller mindre smygande mamma

@HiddenMom

Jag tror att detta problem kommer accelera för många, du är nog inte ensam om detta. Det är mycket problem i omvärlden som ställer till det som även påverkar mer än vad man tror. Du har utvecklat ett beroende, vilket jag har bedövat med andra ting. Jag lever med riktig riktig oreda så jag har svårt själv nu. Jag är för ensam. Psyket är låst, jag känner inte för något.


skrev Påvägmothälsa i Kaffestugan

Dödstrött och nöjd efter en fullmatad och härlig ledig söndag. Lägger mig en andra dag utan att ha konsumerat enheter, och känner mig ganska nöjd med det. God natt kaffevänner, hoppas att ni fått njuta av dagen!


skrev Sårad... i Är tillbaka

Jo, har jobbat. Personligen skulle jag aldrig våga åka till mitt ex. Blir så känslomässigt misshandlad när han väljer bort mej. Kan inte leva så. Är du inte rädd för att bli ledsen igen och igen och igen eller kan du hålla dina känslor i shack? ❤️


skrev Kärringen i Är tillbaka

@Sårad... jadu han bjöd hem mig över helgen. Nykter för han jobba natt o så klart åker jag dit!
Jag försöker förstå hur jag kan vara sp svag...men det går inte.

Hur har du det? ❤️


skrev Flarran i Promillebikt

Hej! @Amanda L, Nog är man väl lite av en inbiten cyklist fast man varit ute och farit lite vilse både här och där i sina dar. Moppe skulle man ju ha, sedan en bil. Men har väl ända sen man lärde sig cykla utan några stödhjul som drygt fyra år väl sett cykeln som den ultimata friheten på två hjul. Det går väl inte att bli mycket mer naturligt miljömedveten än så kan man tänka. Motor är man ju själv och då behövs det inget miljöförstörande bränsle och en masa utsläpp av avgaser i guds fria natur så att säga. Men nog märktes det att man har legat av sig efter alltför många år av pimplande av alkohol och depressivt tänkande som helt höll på att få en att fara åt fanders så att säga. Men nu så har man väl så smått nyktert krupit upp i sadeln igen. Gått från treväxlat till sjuväxlat är ju inte heller fy skam. Har idag redigerat lite foton från cykelturen igår och nog var det en härlig åktur och lugnet och friden i skogen vid en sjö var allt en gåva att vara tacksam för att få tagit del av. Något som man spar inom sig för att i tanken och minnet kunna plocka fram i mörka och dystra dagar.
Ha det gott kompis!


skrev Blidenjagvillvara77 i Det är dags nu

@vår2022, Andrahalvlek och Detblirbättre tack för era fina kloka inspel! Visst är det så att känslor kommer fram i ljuset och man kanske börjar prioritera saker annorlunda. Man är ju van att döva/dämpa känslor som man nu behöver känna och hantera. Men inget blir bättre med alkohol och det kan vi nog alla slå fast.
Jag vet också att jag har en tendens till att ha bråttom men denna gång ska jag göra tvärtom. Jag ska ta det lugnt. Fokusera på att vara alkoholfri och lyssna inåt och lära känna mig själv. Sen får det andra komma. Jag är tacksam för att jag drog i handbromsen innan jag satt där och drack en flaska vin varje kväll! För jag tror jag var på väg dit. Djävulen, som jag ibland kallar apan lever rövare ibland. Den lockar med alkoholromantiken och får mig att känna mig väldigt ensam ibland. Men jag står emot och går in här och vips är jag bland vänner och kan ösa ur mig. Så himla värdefullt! Tack fina ni! Önskar er alla en fortsatt fin söndagskväll 💛


skrev Blidenjagvillvara77 i 12v. utan alkohol

@Ros heja dig! Grymt! Vi är på samma vecka. 12 för mig också idag! Nu kör vi vidare mot ännu en alkoholfri vecka! 🙏💛


skrev Rina i Uppvaknande

@vår2022 Jag köpte alkoholfritt bubbel och det var najs och kändes mer som fredagsdricka ☺️
Men det är svårt att se någon nära vilja dricka alldeles för mycket och det kan jag inte riktigt vara tyst om. Har inte sett detta tidigare för att jag själv alltid blivit fullast först. Haha. Tragiskt men sant.
Det kommer nog att kunna bli ett problem men jag kan ju inte få någon att inse som inte vill se. Jag har påtalat det och han säger att jag inte behöver projicera mitt eget drickande på honom. Men saken är den att jag är fortfarande så där trött och att sitta uppe och lyssna på en full person halva natten ger mig inget, för att sen sova alldeles för sent dagen efter och slösa bort den lilla tid vi har tillsammans...

Idag är det 19e dagen utan alkohol och jag går runt i trädgården och försöker att inte ha för mycket stress att jag inte hinner med allt.
Det luktar vår och jag känner lite mer för varje dag att jag är på väg åt rätt håll. Samtidigt känner jag ibland längtan efter värmen i bröstet av ett glas vin och den avslappnande känslan som kommer..
Jag försöker att uppleva förundran. Och det är lätt när från tror som magiska små groddar och ett livets mirakel...

Vad skönt att du lärt dig att titta annorlunda på prestation och dig själv. Det ger hopp! 👊


skrev Amanda L i Promillebikt

@Flarran Såg att du blivit inbiten cyklist! Eller kanske på väg i alla fall...
Och inventerat en skogsstig. Låter härligt. Och har vatten i närheten!
Tre saker som är en fantastiskt bra treenighet, enligt mig. :)


skrev Amanda L i Att rämna

@Livvi En sak som är så himla skönt med att vara nykter är att man får sluta mörka, gömma, ljuga. Man kan säga som det är! jag tror att du skulle må så mycket bättre om du vågade berätta, åtminstone för någon, om ditt drickande och om hur du mår nu.
Det är inte heller "drastiskt" att sluta dricka alkohol om man inte mår bra av det eller i synnerhet om man blivit beroende.
Ingen skulle tycka att det var drastiskt att sluta äta jordnötter om du var nötallergiker...
Det är bara det otroligt alkoholpåverkade, ja helt alkoholindränkta samhället som gör att folk tror att man inte kan leva utan alkohol eller åtminstone att man får en hemsk tillvaro.
Men så är det inte alls, det går alldeles utmärkt att leva utan sprit!

Det är snarare så att den som inte klarar av att dricka måttligt inte heller mår bra. Ständiga misslyckanden, fyllor, minnesluckor, nya försök och ny ångest är inte något bra liv.
Och det går lätt att se många som kommer hit till AH har det så. Samtidigt är alkoholromantiken stark. Guldkanter och mys kopplas till alkohol trots att det ofta slutar med ångest från helvetet...
De mår inte alls bra, men beroendet kan ändå vara svårt att bryta.
Det gäller därför att ta chansen när man får den, när fönstret har öppnats, som det nu gjort för dig.

Ta all hjälp du kan få och försök berätta. Här har du också en massa vänner som du kan haka på.
Med ton av erfarenheter :)
Det är viktigt att inte inbilla sig att man "bara" drack lite för mycket, att man nu "bara" ska dricka lite mindre. Det är ditt beroende som talar. Som vill ha drogen. Det är såklart vägen tillbaka till ruta ett. (Du vet ju innerst inne att du inte klarar det.)
Läs gärna om hur alkoholen påverkar hjärnan och våra tankar i Annie Grace bok: Tänka klart. Det hjälper att stå emot...

Jag hoppas du fortsätter att skriva och läsa här, kanske går igenom Alkoholprogrammet. Själv slutade jag dricka för snart 15 månader sen, med hjälp av AH.
Och mycket stöd och tips härifrån. Jag mår jättebra och har bara ångrat att jag inte slutade tidigare.
Lycka till :) :)


skrev Carisie i Loggbok över nya farvatten M/S Carisie

Söndag och sol. Kvällsinventering ✅
Nollan är intakt idag 0️⃣ Mina funderingar går högt och långt angående min reaktion på att jag blev påverkad av ölen jag drack igår. Jag har ju druckit mer än 1,5 öl under min måttliga tid här inne och inte känt av onykterhet. Inte varit rädd för att bli lite "tipsy". Men när det hände igår så ville jag inte ha det. Ville inte vara onykter. Men inte som i att jag inte ville förlora kontrollen. Det var bara en ren känsla av obehag och en tydlig känsla att jag inte ville vara med om det här. Nu känner jag ännu mer vad jag hävdat tidigare att jag är beredd att stänga dörren till alkohol helt - fast nu av andra skäl än att jag skulle ta ett återfall. Jag kan idag inte se mig ta ett återfall. Även om jag inte släpper ner garden. Vad var det som var mysigt med att bli onykter? Och vad var det som gjorde att jag inte ville kliva ur? Att jag oftast var den som blev onykter fort eftersom jag drack fort. Det gjorde jag inte igår iaf 🤭 snarare tog det väl 2h att sippa på ölen.

Jag tar med mig känslan av att jag inte vill bli full igen in i kvällen och natten.

Hoppas ni haft en härlig helg
🩵


skrev Flarran i Promillebikt

Jag har inte fått mycket vettigt gjort idag. Bara vilat och väl tänkt på tillvaron och funderat på det andliga och väl även talat i andlig tanke så att säga med Gud fader. Försökt att mer direkt även få in Jesus Kristus i ekvationen kring evighet och sånt där. Den Helige anden är ju inte så svårt att greppa då man liksom förstår att det är guds urkraft i sig liksom. Det här med ritualer och kyrkans lite knepiga ord kallat för treenighet. Det låter ju rent mänskligt sett ungefär lika logiskt som att försöka att få ett ord så som splittring, att bli till betydelsen, sammansatt och evig enighet. Mycket kan man allt fundera på som alkoholfri och nykter en helt vanlig söndag.
Ha det gott!


skrev Sårad... i Är tillbaka

Hur har du det (i värmen ☀️)?


skrev Andrahalvlek i Andra halvlek har inletts

@Sattva lillprinsen sprang efter leksak och blötte ner underredet åtminstone. Själv klarade jag mig med fotbad. Det var helt okej temperatur faktiskt. Av misstag badade jag i havet då det var 14 grader. Rekommenderas inte 🤣 Havet kan skifta enormt pga vindarna.

Jag tror att du kommer sakna hunden nästan mer än mannen, men det får du nog hålla tyst om 🤣 Tomrummet lär bli påtagligt, men man vänjer sig vid allt.

Kram 🐘


skrev Majblomman i Första dagen

@Par12par berätta gärna mer om du vill och orkar så kan vi stötta dig härinne🤗


skrev Majblomman i 12v. utan alkohol

@Ros Grattis till 12 veckor, bra gjort💪🏻🤗


skrev Ros i 12v. utan alkohol

12v. utan alkohol idag🙏Så tacksam för alla som skriver på forumet det är till så stor hjälp att gå in o läsa flera gånger om dagen. Nu en dag i taget till v.13. Önskar alla en skön söndag em. 🤗


skrev Sattva i Mitt liv i frihet…det nyktra livet!

@Varafrisk Vad härligt Vara frisk!! En öppning för er.

Ang ft- kontakten. Jag kan förstå att hon var tvungen att styra samtalet. Patienterna kan ju inte veta hur lång tid man har på sig. Men, hon bör verkligen plocka upp ditt behov o önskemål om stöttning i träningen när det är dags. Om hon tappar den tråden, påminn!
🌸🌼😍


skrev Varafrisk i Mitt liv i frihet…det nyktra livet!

Jag drömde om min son inatt, att han kom hem och vi kramades. Skrev ett sms till honom och hans sambo och berättade om drömmen❤️Han har ju blockat mig. Men såg att jag hade ett missat samtal fr honom. Skrev t sambon och frågade om han var arg. Skrev att han kunde ringa mig. Och han ringde mig. Vi pratade i tio minuter. Så skönt att höra hans röst igen🙏🏻❤️


skrev vår2022 i Det är dags nu

@Blidenjagvillvara77 Jag är skild och vi separerade när mina barn var i unga tonåren. När vi berättade om att skulle skiljas sade den äldsta ”jag visste det”. Det var lugnt i äktenskapet men jag kände mig inte tillfreds, vi satt fast och jag drog mig mer och mer undan och började dricka mer vin för att vara liksom i min egna värld. Tänkte att det är väl så här mitt liv är och att skiljas var inte tänkbart. Men hon kände av hur läget var utan att något sades.

Dina tankar på att köpa en vinbox kanske har mer att göra med att äktenskapet inte är så bra, att slippa ha dessa tankar och att slippa att ta itu med det. Det var det jag gjorde. Drack ofta själv och försökte ”mysa”, men samtidigt kom så mycket tankar på vår relation som jag inte trivdes i och jag var rätt irriterad med nerver på ytan. Försökte vara så perfekt som möjligt, i alla lägen och enorma krav på mig själv. Började hänga mycket med tjejkompisar och var ute med dem. Slutade med att jag var otrogen. Körde liksom äktenskapet i sank på det sättet. Massor av ångest och mer vin. Till slut sade jag att jag ville skiljas, det gick inte längre. Vi hade tidigare gått på parrådgivning och det kändes lite bättre ett tag, men vi liksom växte isär, våra olikheter blev tydligare och okompatibla, vi hittade inte tillbaka till varandra.

Jag är glad för att det till slut blev skilsmässa och det blev bättre för oss båda. Jag fortsatte att dricka för mycket vin och blev beroende. Jag är omgift sedan 16 år tillbaka och vi trivs verkligen ihop, men vindrickandet blev till slut en sådan börda och gjorde livet svart. Ännu gladare och tacksam är jag över att jag slutade dricka helt för över 2,5 år sedan. Det är som att det är först nu jag får alla bitar i mitt liv på plats och mår genuint bra. Även om jag var/är i en fin och kärleksfull relation så hade jag inte en fin och djup relation med mig själv när jag drack. Så den egna relationen till sig själv är egentligen den viktigaste relationen och som spiller över i andra relationer. Önskar att jag hade slutat dricka tidigare i mitt liv och förstått hur mycket tid, energi, oro och ångest alkoholen tagit.

Att vara nykter är en viktig process på många plan och skav i livet blir tydligare. Man kan inte ducka det genom alkohol, man behöver hantera och ta itu med det för att må bra. Sköt om dig❤️