Jag är en 26årig man från Norrland som kommit till insikten att jag aldrig mer kan dricka. Har nu varit nykter i cirka 2 månader och jag känner ingen större sug, dricker ibland alkoholfri öl men bara om det är 0.0.

Började egentligen dricka mycket runt 2018 dels på grund av att jag hade tråkigt och att mina universitetstudier inte gick något vidare.

Blir inte våldsam eller aggressiv när jag dricker men med åren har det fått större konsekvenser som fyllecell någon gång, beroendemottagning ett par tillfällen och att jag i perioder misskött mitt jobb. Det värsta är nog att mitt drickande har lett till en dålig ekonomi, familj som är stöttande förvisso men som inte fullt ut kan lita på mig då de ständigt tror att jag ska ta ett återfall och ofta påminner mig om mina misstag jag gjort. Trots min ganska unga ålder fastnade jag ganska fort för alkohol och jag är alkoholist och jag inser att om jag börjar dricka igen kommer jag förmodligen inte att få ett så långt liv.

Hade jag inte druckit hade jag troligtvis haft egen bostad, fast jobb osv.

Har egentligen bara 2-3 riktiga vänner inser jag. Övriga är bara suparpolare och när jag slutade gå på krogen för några månader sedan så tjatade de till en början om att man skulle hänga på och dricka men har nu gett upp.

Jag tror att om jag undviker miljöer, individer osv. som jag associerar med mitt missbruk kan jag stå emot. Det värsta för mig är skammen över allt jag ställt till med, om man ser till flera år av skadad hälsa, relationer som om inte förstörts har blivit väldigt negativt påverkade, enorma belopp jag lagt på alkoholkonsumtion istället för att spara till bostad eller annat som en trevlig resa. Min flickvän är bosatt utomlands och det är såklart en extra motivation att låta bli att dricka för att behålla den relationen och ha råd att åka. Hon känner till mitt missbruk och är stöttande i min nykterhet.

Har gått på AA möten tidigare men jag är inte så sugen på det då jag nästan tycker att det känns bättre att ignorera allt som har med A att göra och göra andra aktiviteter jag inte associerar till mitt missbruk istället och försöka glömma det man gjort tidigare.

Har slutat dricka och är motiverad och inser att jag aldrig någonsin mer kommer kunna ta en öl eller dricka vid speciella tillfällen. Då får det vara så.

Det jag är mest orolig över är om jag kommer kunna reparera de relationer jag skadat och hur jag ska kunna förlåta mig själv för hur jag betett mig. Det är som att jag levt i en fantasivärld där allt bara handlat om att jag ska ha kul och dricka och struntat i andra.

Jag mår bättre nu, jag försöker bearbeta allting och hitta en meningsfull vardag och göra annat och få rättsida på mitt liv men jag har hållit mig mycket för mig själv och går sällan ut då jag vill undvika att stöta på personer man tidigare druckit med, har även blockerat alla nummer från personer man brukade gå på krogen med för att slippa allt tjat.

Funderar på att flytta till en annan stad eller i alla fall en annan del av staden. Självklart fattar jag att det inte löser alla problem men det i kombination av total nykterhet kanske kan fungera.

Mvh

@thelivingdaylights att kommunicera det du känner, och att jobba vidare med att älska och förlåta dig själv är viktigt framåt nu. Du har ju gjort massa bra grepp för att få kontroll, så klappa dig själv på axeln. Jag känner att du har ett bra grundlag för att komma vidare.
Det som tidigare har gjort, tabbar eller bra saker, är historia. Den tiden kommer inte tillbaka. Bara nutid vi kan göra nåt med. Vår historia är alltså egentligen inte reell. Det är våra tankar om vår historia som skapar oro i oss. Just nu idag, kan vi välja att inte repetera okloka val.
När vi stod i våra problem tog vi val ut ifrån gällande förutsättningar. Därför blir det orättvist mot oss själva att vara efterkloka, vara för att vi NU vet bättre.
Försök vara positiv till alla bra saker du gör nu för att få ett bättre liv😊. Håller tummarna för dig, och tror på dig. 👍👍

@thelivingdaylights Vad bra att du fått insikten om att du inte kan hantera alkohol och grattis till 2 månader!🥳. Det är en bra strategi att inte utsätta sig för och att undvika situationer som innebär alkohol. Bättre att hålla sig till de vännerna som inte innebär att supa. Jag tänker att om du lider av att ha betett dig fel mot någon så kan du ta kontakt och be om ursäkt. När man gör det så brukar ångesten släppa och det lindrar. Det är bättre att ta itu med saker som skaver än att ducka dem. Annars försvinner de inte från bakhuvudet och kan besvära. Att be om ursäkt och förlåtelse är befriande och då kan man gå vidare och lämna det. Det visar också på att du tar ansvar för ditt liv och dina handlingar. Gjort är gjort men förlåtelse är hjälpsamt och alla gör någon gång fel i sitt liv. Då kan man också försonas med sig själv och göra bättre handlingar framöver. Den du var när du drack och den du är som nykter är inte samma person, för alkoholen fuckar upp hjärnan vid överkonsumtion, man blir lätt typ lite hjärndöd😂.

Skönt att du mår bättre och försöker bearbeta. Som nykter finns det förutsättningar för att nå sig själv och det man känner. Det är också hjälpsamt att bolla sina tankar och känslor med en terapeut ifall man fastnar. Bra också att du tar itu med detta som ung och du har framtiden framför dig. Det kommer att gå bra om du fortsätter i din nyktra bana! 🌺