God morgon ☀️
Vilken fantastiskt vacker & solig morgon ❤️

Idag har jag en ledig dag och började den med promenad i solen. Nu är jag hemma & ska dricka lite kaffe ☕️ och äta en smörgås i min ensamhet i köket. Maken är trött & börjar lite senare idag så han får sova vidare en stund till. Idag ska jag äntligen gå till frisören och snygga till kalufsen och sen blir det lite mer egentid och själslig ro. Därefter är det AW med jobbet ☺️ så jag sätter nollan 0️⃣ redan nu och följer min vita tråd genom helgen.

Checkar in på mig själv senare men inte SÅ sent eftersom jag har jobbhelg och börjar 07 imorgon.

🩵

Incheckning ✅
I sängen med noll promille innanför västen. Superrolig AW med många kollegor jag gick inte hem först men absolut inte sist - och det kommer att vara en eller annan betongkeps på jobbet imorgon. Men det betyder ju väldigt lite i sammanhanget. Alla har säkert inte samma förhållande till alkohol som jag? Eller några har det säkert men det ingår ju inte direkt i samtalsämnen i lunchrummet.

Så - nollan intakt och vi rullar vidare. Har tappat räkningen på veckorna.. måste kolla...
12v sedan årets (enda) karatefylla och min ambition är att det var den sista ever 🙏🏼

Så tacksam för vad jag har ❤️. Nu ska tant sova så tant orkar ta sig till jobbet imorgon. Tänk att försova sig dagen efter en AW då man varit helt nykter?! Ironi på hög nivå. Det var ju ingen som frågade vad jag hade i mitt glas 😉

Sov gott peeps
🩵

@Carisie Hej! Vill bara kika in och säga att du är en frisk fläkt i detta forum😁. Det är roligt att ta del av dina inlägg här. Även om jag lever ett nykter liv sedan 2,5 år och förespråkar det, så tycker jag att du har en bra plan på ditt alkoholintag och du gör det så bra! Du håller dig till din plan och det är få som klarar av måttlighet som du gör, av det jag sett på detta forum.

Tack för din tjänst inom vården, ni är hjältar och behövs! Ha en fin dag i bunkern och sedan utanför den! 🌞❤️

@vår2022 Hej 👋🏼 och TACK! Vad gullig du är! ☺️ Blev lite rörd. 🥲

Ja jag håller mig till min plan och är inte ett dugg rädd för att nolla mig helt ifall det av någon anledning inte skulle funka. Jag tycker mig se en del cykler där människor gång efter annan faller tillbaka i i samma fallgropar och jag vill inte det. Hellre än att traggla i ett midjedjup kvicksandshål av återfall så klipper jag. Det här är första gången jag aktivt gör en förändring i mina vanor och är nöjd med hur det utvecklats men är långt ifrån att släppa ner garden! Jag är genuint glad för din skull att du kommit så långt i din process och med ovan i åtanke så kan jag verkligen förstå varför du förespråkar nykterhet.

🦸🏼‍♂️ Jag har jobbat så länge inom sjukvården (36 år) att jag blev chockad första gången jag hörde "hjältar" och det var ändå under Covid 😂 så det var hyfsat nära i tid. Jag ÄLSKAR mitt jobb och skulle inte byta bort det mot nåt annat jobb ❤️

Jag har lämnat bunkern och ligger & äter oprocessat och ojäst vin i form av druvor och tittar på fotboll med fötterna i högläge - vilken dröm va?! 😂

Ha en fantastisk kväll och ett stort grattis till nykterheten
🩵

God kväll på er 🥰

Jag är lite överväldigad över alla fina ord och komplimanger som singlat ner på mig idag likt stora, mjuka & fluffiga snöflingor ☺️ Jag känner mig oändligt tacksam och uppskattad och vill att ni ska veta det - så tack!

Jag och min 0️⃣ går och lägger oss med en varm och skön magkänsla efter en bagelmiddag 🥯 eftersom de helgarbetande latmaskarna hellre tittade på fotboll än lagade mat 😂 vilket är extremt ovanligt här hemma. Att vi inte lagar mat alltså - det här är bäst matlåda på jobbet vinner 🥇 Gubben tog en öl till fotbollen & frågade om jag ville ha en. Jag svarade ärligt att jag inte ville ha nån eftersom jag inte var sugen - och det var jag verkligen inte. Är fortfarande inte. Jag skrev i min presentation att jag sällan har sug men jag måste erkänna att sedan jag gick med här har suget typ gått i träda?! (Ingen sänkning av garden) Fortfarande noll i sug och i min kalender har jag markerat sug vid 2 tillfällen på de här veckorna. En 5️⃣ och en 2️⃣ sen har jag inte agerat utan de gånger jag druckit så har det varit vid festliga tillfällen och då med måtta i snitt 2,5 glas/tillfälle 🎈

Nu - tandborste och ljudbok. Åter ett stort tack alla inblandade 🥰
🩵

Hej alla 🫥
Idag har det varit en så konstig dag - det känns som att det var en annan dag än idag som jag jobbade 😟 Alltså jag har varit på jobbet idag också - men det känns som om det var igår eller nåt? En mycket märklig känsla. Den påminner mig om de bakisdagar jag kunde ha på jobbet (i en annan verksamhet) då det inte kändes som man åkt till jobbet på morgonen... som om jag inte mindes färden dit. En högst obehaglig känsla och även om det var länge sedan så fanns där en orsak till känslan. Idag finns ingen vettig förklaring eftersom jag var spik nykter då jag la mig igår 🤓 och jag hade ingen alkohol i morgonespresson heller. 🤔 Jag kanske har inhalerat nåt narkosmedel på jobbet i ångorna från patienten eller nåt? 🙄😳😂 Typ fått en dusch Fentanyl när jag höll på med den sprutan idag ... Nä skämt åsido.. jag är helt odrogad av yttre kemikalier.. men kanske mina inre spelar mig ett spratt.

Jag hörde en så himla bra grej igår. Jag ska försöka skriva ner den och sätta den i sammanhang. Det är Markus Enochsson (igen) som är beroendeterspeut och arbetar på The house i Stockholm. Han säger så mycket bra saker och även om han i princip petade i sig en uppsjö av substanser så finns det en hel del poänger i det han säger om att leva i tillfrisknande. Jag tycker det känns som ett hoppfullt uttryck - att inte leva eller vara sin sjukdom.

Jag har förstått att det kan vara ett känsligt ämne men jag , kan bara tala för mig själv, tror jag kan känna sig sjukare om man definierar sig och sin person som en diagnos. En grav förenkling är att gå tillbaka till mindre patientsäkra tider då patientens namn inte existerade för personalen utan det var "magsåret på 4:an" och "bråcket på 10:an".
Snacka om att göra folk till sin diagnos!

Nåväl det om detta. Nu tar jag med mig nollan till sängen, och min make, och kryper ner och försöker få sova.. sista dagpasset imorgon sen en dag ledig 😎

Hoppas alla har en god helg i ryggen och att ni fått ha det som ni önskar 🥰
🩵

Check in - check out ✅
Ytterligare en kväll då jag tar med nollan 0️⃣ till sängen. John Blund får vakta den åt mig till imorgon bitti.

Tempot på jobbet just nu är högt men jag hittar tid och har någon sorts flow (kanske jinxar nu men jag är ledig imorgon) vilket är så skönt! Idag satt jag och läste en stund för en lite orolig patient. Hen uttryckte sin tacksamhet och jag kände tacksamhet över att tid fanns - att jag inte behövde kasta mig iväg mot fler uppgifter utan kunde stanna upp i nuet ❤️

Efter arbetstid utrymde jag byggnaden snabbare än vid brand och tog en fika och en långpromenad i solen med en vän 🙏🏼 Därefter väntade hushållssysslan matlagning 👩🏼‍🍳 - mitt A-game näst efter "nursing " 😂

Inget sug idag heller utom en flyktig tanke på öl, bara som ett litet vinddrag mellan öronen, som försvann lika fort- efter fika & promenad tänkte jag tom "vilken tur att vi inte gick & drack öl - då hade det nog inte blivit någon promenad". Kanske att både tanken och mängden öl för att det inte ska bli nån promenad hör hemma i det förflutna - men åter - jag släpper inte garden 👊🏼

Hoppas alla haft en fin dag
🩵

God morgon världen 🌎 Vilken underbar morgon att vakna i ☺️ Det enda som "stör" mig är timmen jag vaknade i - varför vakna kl 6 på en ledig dag? Å den ljusa sidan är jag nykter 0️⃣ och har en lång dag framför mig med uppgifter som ska tas omhand.

I tiden av slentrianmässigt drickande är det här en sån dag. Jag hade lätt kunnat landa i soffan på balkongen med ett glas bubblor 🥂 framåt kl 14-15 och öppnar man en flaska bubblor måste man ju dricka upp den - sen fanns det alltid en stödflaska i kylen.

I den mörkaste tiden för, 7-8 år sedan, minns jag en dag då jag vaknade vid 10-tiden och korkade upp. Sen låg jag och fyllesov på min terrass i solen hela dagen. Sov - fyllde på - sov osv när solen försvann och jag började frysa var jag så full att jag inte kunde resa mig utan fick krypa in i våningen och på knä ta ut en flaska till ur kylen och krypa upp i soffan och dra några plädar över mig. Jag minns att jag vaknade på kvällen och undrade varför det stod en flaska vin på vardagsrumsbordet.

Under min mörka tid hade jag alltid blåmärken på konstiga ställen på kroppen. Jag var ensam och skärmade av mig från alla aktiviteter med andra människor. När jag var bortbjuden tackade jag oftast nej samma dag bara för att sitta och dricka i min ensamhet - jag tyckte det var mysigt då.

Nu när jag skriver bubblar massor av minnen upp och jag återupplever ångesten. Återupplever minnen av panikpromenader på morgonen till jourlivsbutiken för att köpa 3,5:or och hälla i mig de 2-3 första burkarna så jag kunde klara mig till bolaget öppnade. Vilket jävla skitliv! Det här pågick som jag minns det i princip alla lediga dagar. Ingen visste. På jobbet skötte jag mig exemplariskt och jag drack aldrig när jag skulle jobba.

Vilket mörker hörrni 😰

Tacksam för att jag är här idag. Tacksam för att jag är nykter idag. Tacksam för mitt liv ❤️

🩵

@Carisie God morgon och vilken ljuvlig morgon🌞. Ja usch! Din beskrivning av mörkret gav mig också påslag och minnen om hur det kunde se ut, så galet. En läskig alkoholbubbla och hur annorlunda tankarna var i det. Vilken frihet det är att vara ur skiten och kunna ta vara på en underbar dag som idag. Nu stör inte fåglarnas sång, vilket det kunde göra efter att vakna upp bakis och eländig, då man stängde igen fönstret för att slippa oljudet😂.

Hoppas du får en skön ledig och nykter dag!🌞❤️

@vår2022 Halvvägs in i dagen och nykter ☺️
Jag har en fantastisk dag med maken - det hemmavarande "barnet" är på jobbet och han ska handla på vägen hem & fixa mat 😬 Vi har varit duktiga & städat, tvättat lite och ställt iordning balkongen 🌿🌱🪴 hämtat parasoll ⛱️ och dynor & grejer och jag har sått & planterat. Jag fick vattenspenat (morning glory) av en kompis i Thailand så det ska bli spännande att se om vi kan få den att trivas i Sverige? Det är ju så förtvivlat gott.

Mörkret ja. Det finns ändlösa historier. Vad jag reflekterar över nu när jag skriver är hur mycket tid som slösats bort i dimma & rus, av längtan efter ensamheten med flaskan, med oro/ångest och akuta resor till bolaget och bunkringar för att aldrig stå utan alkohol. Den ständigt pågående charaden på AW eller fest -aldrig den som blev för full utan jag såg alltid till att lämna tillställningen tidigt men efter att några hunnit gå. Sällskapet bevakades noga. När det var okej att gå utan att vara oförskämd så skyndade jag mig att hoppa in i en taxi och åka till nästa fest. Den hemma - i ensamhet - med flaskorna. Mörker.

Jag tror tankarna på mörkret hjälper mig att leva i ljuset. Att inte välja fel stig- den som leder tillbaka. Aldrig sänka garden. Jag tar mig framåt dag för dag lägger jag fler nyktra dagar mellan mig och mörkret.

🩵

@Carisie Låter som en härlig dag! Jag jobbar hemifrån idag och kan sitta ute i skuggan och jobba, lyxigt värre! Får ta del av naturen och höra fågelsången som en ljuv stämma😁. Perfekt också för mina hundar att få sova ute och gärna vill vara där jag är.

Jag tänker också att mörkret hjälper till att leva i ljuset och att aldrig glömma det mörkret som fanns som lätt kan leda tillbaka till ännu djupare mörker. Känner så väl igen taktiken och önskan om att få vara ifred med flaskan. Idag känner jag en sådan tacksamhet och tillfredställelse för små saker i livet och för att vara i balans med mig själv och med livet. Och att kunna hantera motgångar bra, lugnt och sansat. Att vara tillgänglig och finnas för mig själv, mina barn, make, familj och övriga. Livet blir vad man gör det till och fyller det med och där behövs inte alkohol som en ingrediens, i alla fall inte för någon som inte kan hantera det och om det gör livet surt.

Ha en fin fortsatt em och kväll!❤️ Själv ska jag gå på ett motionsboxningspass med maken😁

@vår2022 Du vet hur det är "stars cannot shine without the darkness". Lite yin & yang-feeling. Har man varit på ett ställe man inte vill stanna på kan man använda det som avstamp in i något bättre. Det låter som att du haft en
härlig dag på jobbet - önskar jag kunde jobba hemifrån ibland 🙊. Känns underbart att sommaren verkar vara här för att stanna. Tack för att du delar dina tankar med mig
🩵

Kvällsinventering ✅
Jag låter John Blund få ytterligare en 0️⃣ att släpa på så är han sen till dig ikväll så vet du varför det är tungt i luftballongen med alla mina nollor 😬

Skämt åsido.. jag trodde inte det skulle gå så här smidigt nu när jag bestämde mig för att göra en förändring av etylhanteringen i mitt liv. Jag har styrt konsumtionen tidigare i livet i dess toppar och dalar men trodde inte att det skulle utvecklas i den riktningen jag drog. Jag reflekterade tidigare ikväll över hur "fika efter jobbet" i 2000-talets början övergick till AW. Hur i princip inget görs i sällskap med kollegor eller vänner utan att alkohol är inblandat. Visserligen är folk upptagna med livet som ju spretar åt alla håll och när det är "vuxen-time" ja då radar flaskorna upp sig på borden. Om jag gjort som jag brukade hade jag nog druckit 2-3 glas må-ti- några fler glas fr-lö och troligen 2-4 glas till fotbollen på söndag 😱. Det är ju jättemycket! Jag som tittade på min statistik och tyckte att 10 glas på 6v var jättemycket 🫢😬😅 - det hade jag ju utan svårighet fått i mig det dubbla i december förra året. Egentligen vilken vecka som helst med en ledig helg. Vakna med BIB-en 😳

Tacksam för vad jag har 🙏🏼 Våga minnas mörkret och vägra släppa garden 👊🏼

📣Ikväll vill jag tipsa er som har Spotify eller annan poddapp att lyssna på En beroendepodd avsnitt 168 där "jag-som-var-så-rolig-att-dricka-vin-med-Rebecka" (som leder podden) pratar med Hanna Hellquist (känd från allt men främst DN & P3) om hennes resa in i nykterhet och tillfrisknande 📣 Mycket värt att lyssna på.

Sov gott
🩵

Morgonrutin (nåja) avklarad ✅
Nollan 0️⃣ för dagen är satt och dagens mål utstakade. Tyvärr är jag inte alls på topp idag - den största orsaken är att ommöblerinen av arbetstider på sjukhusen (enligt EU-lag för att vi ska få dygnsvila och veckovila) lagts om och jag, och många med mig, får inte den återhämtning vi behöver. Trots långsemester på tre månader i vintras har jag ALDRIG längtat efter sommarsemester som jag gör nu! Det största problemet för just mig är att jag hinner inte återhämta mig med endast EN ledig dag mellan skiftskoven. Först 4 kvällsskift på raken - en ledig dag - 3 dagskift på raken - ledig en dag - 3 kvällsskift på raken - ledig helg som då inleds med att sluta 22 på fredag kväll. Jag tycker det är rumphuggen helg 😱😳👵🏼. Jag sökte tre andra jobb med dagtidstjänst - blev erbjuden alla tre men tackade nej för att jag vill inte lämna det jag gör! Jag älskar mitt arbete men skulle helt frankt lämnat det för länge sen om det var jobbet som tröttade ut mig - men det är det inte - det är mina nya arbetstider som enligt EU ska göra mig utvilad och må bättre. Well

EU - I fart in your general direction 🧎🏼‍♀️💨
JAG ÄR TRÖTT!!! 😂😂😂

Så ... utbrott avslutat ✔️ Åter till alkoholen.. alltså snacket om ☺️

Värmen ute är tryckande het och underbar men suget att svalka mig består i ett av vatten och inte av etylhaltig dryck. Trött eller ej så känner jag stor tacksamhet över att livet gör det lätt för mig att avstå 🙏🏼.

Med hopp om en underbar dag för alla i det tecken ni önskar
🩵

En kortare kvällsinventering ✅
Inget sug - ingen alkohol ... bara spring i tofflorna på 🏥.

Ikväll sover jag ihop med Jonas Malmsjö - i öronen 👂🏼 Maken ligger redan & snarkar här och han brukar inte bli så svartsjuk på Jonas ☺️

Hoppas alla sover gott inatt
🩵

Good morning peeps 🙏🏼
Checkar in dagens nolla och kommer nog att somna om en stund 🥱😴

Vaknade tidigt av att maken gick upp - det blir nog bok eller podd i örat.

🩵