Har skrivit till en jurist nu... Hur är det möjligt att man ska stå ut med 6 månaders terror för att han, min missbrukare-inte vill skriva på skilsmässan?
Han ringer morgon och kväll, gråter, är hotfull och sen ber om ursäkt. Jag blir bara helt slut av det hela. Han kommer hit när jag är på jobbet och går runt i min bostad. Han är skriven här , så det har han också rätt till säger han.
I dag sa han att han också att han skulle ta min hund med sig. Jag äger hunden men han anser att han har rätt i hunden. Han är påverkad, kör bil utan körkort...Ska ta regnr nästa gång och filma när han kör. Ringa polisen. Orkar inte detta! Vad ska man göra, hur ska man stå ut?

Man ska inte stå ut, det går inte att stå ut i det som människa.
Kan du kontakta polisen? Om du gör det när han är full så tar de väl honom på en LOB?
Jag känner verkligen med dig. Man blir sjuk av att bli utsatt för stressen tillslut.
Jag anmälde tillslut honom för ofredande för jag orkade inte längre.
Hoppas du får möjlighet till att vila upp dig någorlunda eller små stunder av vila iallafall.
Sök stöd hos socialtjänsten. Det är ju psykiskt våld du blir utsatt för.
Han är väldigt sjuk, en fara för både sig själv och andra. Har du funderat över att göra en orosanmälan till socialtjänsten?

@Nora81 Tack för svar! Ja, vill inte bli sjuk av stress :(
Orosanmälan till socialtjänsten har jag funderat på. Ofredande , det är nog det jag får gå på. Gör en polisanmälan snart. Orkar inte med honom... Tack Nora!

Men så jobbigt! Ja men nån juridisk hjälp måste du kunna få, nån att bolla med. Det känns som polisen skulle kunna svara på många av frågorna.
Just dessa fyllkörningar är totalt obegripligt, mitt ex gjorde lika. Jag ringde polisen när mitt ex skickade suicid sms till mig, dom var jättebra att prata med och lotsade till nån samordningskontakt av något slag, dom for ur och plockade in honom under en lpt, behöll honom en hel vecka, så det verkade som det fanns att ta på. Tänk om det vore ett alternativ, för ditt ex gör ju besynnerliga saker

@Backen123
Dessa fyllkörningar är obehagliga, kan ju gå riktigt illa. Det gör mitt ex med - utan körkort. 🙄
Får jag reda på han kör igen ringer jag polis, att han inte drar ner sig själv och andra. 😔

Nu har jag bokat tid med en jurist... Har fattat det som att bodelning går att göra även före betänketiden går ut.... Bättre låta annan person ta i det. Mannen fortsätter ringa, messa och kräva videotjatt på Messenger. Svarar aldrig där. I går lät han mindre onykter. Och därmed lättare att prata med. Jag står fast-han vägrar ta det till sig. Detta är en fas, jag är hans fru, han kommer kämpa, vi behöver ta en paus bara osv....

Han lägger det utanför sig själv, kanske för att inte bryta i hopa helt.
Jag vill gärna ha mandat för att han inte kan gå in i huset osv, enligt honom kan han det iom att han står skriven här.
Skönt med beslutet om juristen.
Vilken ja mardröm...

@EsterHanna det låter fruktansvärt tufft.
Så bra att du tagit hjälp av en jurist.
Det är förmodligen hans förnekelse som du skriver. Verkligheten tränger på för honom och konsekvenserna är så stora att det inte går att förneka snart eller så fortsätter han förvränga verkligheten i sin sjukdom.
Kan du på något sätt minska kontakten med honom så att du får en chans att vila/ hämta kraft? Tänker på det du skriver att du står fast och upprepar det du tidigare sagt och backar så hjälper du kanske honom mer och dig själv. Han förstår att du inte finns där och du slipper lägga din energi hans förnekelse och istället kan lägga den på dig själv istället.
Min terapeut sa att han är en vuxen människa och kan ta ansvar själv. Han har satt prioriterat sig och det är dags att du också gör det.
Ta hand om dig och var rädd om dig. ♥️

@Nora81 Tack Nora för din input... Ja, jag försöker. Blockar långa perioder men blir orolig att han ska dyka upp ist då. Men nu hände något i går. Han skrev på Messenger typ" Har du slutat älska mig sådär, bara på en sekund?!!!" och arg gubbe.
Svarade för en gångs skull , " Nej, det har tagit lång tid. Långsamt. Gång efter gång har du svikligt mig genom att dricka. En dag hade jag inget mer att ge och nu är det tomt."
Inte ett enda ljud på 15 timmar. Så skönt!
Fyllt bilen igen. Tippen.... Herregud vad jag röjer. Så skönt. Önskar alla en fridfull helg där ute!

@EsterHanna ja, gud, ja förstår att det du skrev till honom gjorde honom tyst. Det är starka ord som är svåra att förvränga för sig själv.
Det måste vara skönt att svara och få ur dig precis det du känner också.
I mitt fall var det just den känslan jag hade och mina sanningar som jag tillslut kände att jag behövde få ur mig som bröt ner hans förnekelse och han kunde sätta sig in vad jag kände ( det har han berättat själv).
Han är på ett behandlingshem idag.
Hoppas din helg blir lugnare och att du får rå om dig själv.

I morse när jag vaknade hade jag 58 missade samtal på sms och Messenger. Samt ett självmordsmeddelande. Tänker polisanmäla detta. Måste ta reda på vart han bor.... Känner mig sjukt otrygg.
Detta är helt galet och jag undrar om detta verkligen händer?

Li-Lo

Hej EsterHanna

Tittar in för att säga tack för att du synliggör det som många med dig går igenom och så vill jag säga att du är klok som anmäler till polisen.

Vi finns här
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Hej, tack för ni finns och för ni stöttar. Jag ringde polis, de noterar och ska hålla utkik efter hans bil. De tipsade även om att jag kunde kontakta tingsrätten och få ett kortvarigt beslut fram till skilsmässan att han inte har tillträde till huset.
Mannen blockade jag. Tyst en halv dag , i går ringde han på kvällen och gråter och beklagar sig. Alla har vänt honom ryggen, bråkat med föräldrar, bilen gått sönder OCH han måste betala HYRA! Det anklagade han mig för, jag försökte synliggöra att jag stått själv med alla räkningar jämt och BOENDEKOSTNADER! Han fattar inte, säger ja men jag lagade ju mat! Herregud!
Det som räddar mig, det är att gå in här och läsa vad jag skrivit tillbaka i tiden, det gör jag när jag "börjar tycka lite synd om" slår till... Oumbärligt!
Jag önskar han åker hem till sitt hemland-men det har han inga planer på...ännu.

Nykter man ringer. Han har inga pengar, det är anledningen till nykterheten. Och såklart underbar. Med självinsikt och förståelse. Ber mig att ge honom ett litet hopp, ett enda litet, litet hopp för framtiden. Känner att detta är svårt att ta det sista hoppet från någon. Säger att han får inget från mig, jag kan inte ge något löfte alls mer, jag vill inte mer... Han tolkar min sekund av tystnad som att jag tvekar och jag måste trycka på att jag menar allvar. Det är som att behöva vrida om kniven ... Outhärdligt! Sörjer.
Går in på gymmet. Kör styrkelyft så det svartnar för ögonen. Nu känns det bättre. Min frid byter jag aldrig ut igen!

Ja det gör ont, vi är ju inte sjuka så vår empati och medkänsla ställer till det. En bra sak någon sa till mig, ett års nykterhet isär icke boende under samma tak, för att sen kunna mötas på nytt om kärleken fortfarande finns kvar. Skönt att kunna säga det så och då kunna lägga våra händer hos en högre makt. För inom mig (oss) så drömmer man så mycket om detta tillfrisknade så det blir lite vilsamt för oss anhöriga också.
För mig har det där året gått snart, och för oss gick det inte, sjukdomen är för svår och jag valde att inte sitta under samma tak och det är jag väldigt glad för idag 🙏 då slapp jag kasta bort den tiden

Tack Backen! Tänkte på dig den 11 september-då gick er skilsmässa igenom eller hur? Ja, det är en bra regel men vet inte om jag vill ge honom ett hopp om ett år. Har inte koll på om han dricker eller inte... Och vill inte bo under samma tak, vill inte släppa efter inför min dotter. Hon bor hemma . hon ska se en stark mamma som INTE försätter sig själv eller henne i en risk. Han har mycket att ordna, jobb, pengar', körkort....
Vågar inte säga till honom att jag står kvar här och väntar...fast han ber mig om det. Snälla, vänta på mig-jag måste fixa mitt liv. Du är det enda i mitt liv som betytt något osv... Hur kan man säga så när man har ett barn dessutom?
Samma tak är helt uteslutet men jag är rädd för att det hela är för sent. Faktiskt. När jag sätter ner foten är det stop. Men gud vad ont det gör och vad svårt det är.

Jag vet vart du är, även om kärleken är död så finns ju drömmen kvar där du är. Det är en sorg och en kris att ta hand om, du gör det bra och är klok inför din dotter, fast jag vet hur ont det gör i en när den beroendesjuke visar sin sårbara sida, som sagt vi är friska dom är sjuka och där ligger svårigheten att säga nej i att hjälpa mer

@Backen123 , precis så är det-precis där är jag nu. Har plöjt på, igenom allt-tror inte jag fällt en enda tår. Har inte fått chans att sörja alls... Nu ringer min a och är drängfull. När jag inte svarar ringer han dottern. Hon sätter på högtalaren och han kan knappt prata. Hjälper henne avsluta samtalet och sedan blocka honom. Vi pratar om det sen...
Fy, vet inte hur jag ska bli av med detta-nya brev med delgivning ang skilsmässan kommer. Men han skriver inte på ett endaste papper....

Ringde och var tvärfull, orkar inte prata med honom. Då ringer han min dotter. Hon sätter på högtalaren. Han kan knappt prata och ömkar sig själv och ska ge henne råd om skolan. Så hemskt sjuk. Jag hjälper henne avsluta samtalet, hon får blocka honom. Vi pratar lite om det hela i bilen nästa morgon.
Mannen ringer på kvällen, mer nykter . Nej , han var inte full-bara trött.
Ser rött. Blir galen. Verkligen. Han blir tyst. Och lite chockad. Lägger på luren. Orkar inte med honom längre. Blir tokig på hans beteende, verkligen.
Ska kontakta tingsrätten i dag. Se om man kan skynda på den där j-a skilsmässan...