@EsterHanna
Tack, det går upp och ner. 💜 Men jag inser att jag behöver mig själv och gör sånt roligt och betydelsefullt som liksom faller mig in. 🙂
Skulle jag mot förmodan bli intresserad av någon annan så skulle jag inte satsa, för känner mig väldigt matt och trött ...
Må så gott. I dessa mörka tider, ha ett hemmaspa - ta dig ett fotbad, handvård och lermask. 😉

Bra att han åkte fast. Man åker inte fast för rattfylla om man inte har problem, det är min känsla i alla fall...
All styrka till dig, fortsätt ägna din kraft åt dig och dottern.

@Åsa M Tack! Ja, jag är förvånad hur jag klarar att säga stopp. Han säger "nu skjuter jag mig själv" Jag säger "du gör dina val". Men det sätter sig ändå i skallen på något sätt. Dottern och jag har det bra, vi pratar mer. Jag lägger min kraft på henne.
Han var full redan på bussen hem från polisen. Brorsan säger "fortsätt orosanmäla" men jag har gjort en redan, han är aktiv i missbruk som han förnekar. Vet inte vad de kan göra?
Han säger att han hade alkohol i blodet hos polisen och jag säger "men körde du full?". -Nää, jag dricker inte, svarar han då.
Herregud, -man börjar ju nästan skratta.
När solen gick ner idag i en obeskrivligt vacker himmel, satte jag mig på en stubbe och tackade högre makt att jag slipper stå i kaoset, slipper stå med oron och att jag tog mig ur det hela-och det i tid....

@Tröttiz -precis!! Han blev som tosig för jag inte ville hämta bilen som stod någonstans. Jag bara: Aldrig i hela världen, jag vill inte ha något med ditt kaos att göra.
Brevet från polisen kommer hit, han är ju skriven här...
Kram

Pratade med mannen när han precis blivit släppt från polis och satt på tåget hem. Blir antagligen grov rattfylla. Fängelse. Vore skönt. Han vill skjuta sig själv. Där har vi ju varit förr.
Han var onykter redan på tåget och blev värre på kvällen. Ringde och beklagade sig, vill att jag hämtar den kraschade bilen. Sa nej. Såklart.
Sedan dess är telefonen avstängd. Har aldrig hänt förut. Prövade ringa i fredags och i går en gång.
I går ringde jag polisen. Berättade allt men då de ej vet var han befinner sig, kan de inte göra något. Men det finns ändå en anmälan. De såg att bilen står på en verkstad. Rent medmänskligt känns det rätt att göra så här.

Röjde. Slänger. Städar ut. Lever. Kramar på mitt barn.

Åh denna stress vi utsätts för, när det aldrig tar slut, jag vet hur det känns. När suicidhotet hela tiden finns där och skapar en skuldkänsla som vi vet att vi inte ska ha så om/när den känslan kommer prata om det och du får höra att det är inte ditt problem. Exakt det där när man inte når dom, när dom jävlas för att stressa en ännu mer. Och så vet vi också att säkert så jävlas dom inte utan dom balanserar på en så tunn lina när missbruket dragit ner dom så djupt. Så sorgligt, så smärtsamt för alla inblandade ❤ önskar dig sinnesror 🙏

Tack Backen! Varför kan de bara inte ta hand om sig själva som en vuxen människa?
Undrar hur länge det ska gå före man efterlyser någon? Ska jag åka till byn och leta? Ringa personen han ev skulle jobba med? Vad är mitt ansvar? Vi är gifta tom 12 April...
Om han är död, vem saknar honom? Ingen? Vet i vilken by han finns men inte vilket hus.
Anmälan finns hos polisen men det var ju bara efter 2 dagar, de kunde inte göra något.

Tack Backen! Varför kan de bara inte ta hand om sig själva som en vuxen människa?
Undrar hur länge det ska gå före man efterlyser någon? Ska jag åka till byn och leta? Ringa personen han ev skulle jobba med? Vad är mitt ansvar? Vi är gifta tom 12 April...
Om han är död, vem saknar honom? Ingen? Vet i vilken by han finns men inte vilket hus.
Anmälan finns hos polisen men det var ju bara efter 2 dagar, de kunde inte göra något.

Och där poppade han upp igen som gubben i lådan och undrade vad fan jag ville? Att försvinna i 5 dagar efter själmordsmeddelande på telefonsvararen bekymrade inte honom.
Han hade haft strul med något kontantkort och allt vad det var, och jag kände bara ...Vad bra, nu vet jag! Om han så försvinner för evigt kommer jag ALDRIG oroa mig igen. Skönt!

Hej, ni alla som kämpar...Är inte inne här lika ofta nu, ibland tittar jag in och ser nya som kämpar. Reflekterar att det är en process där man verkligen befinner sig på en skala... Jag själv mår bra och andas med magen när mannen låter mig vara ifred. Han blir förvånad över att jag är så kall och arg mot honom-han som är så "snäll". Och full. Det är som ett rött skynke framför en tjur när han ringer, pratar och alla hans ego-sidor och brist att ta egenansvar som förut så väl doldes i den snälla, "jag är ett offer"-mannen är så tydliga för mig. Jag ber honom sluta/jag blockar/spärrar/svarar inte osv men han fortsätter sända sms, hjärtan och ringa. Nu blockar jag i flera dygn.
Börjar också reflektera över en besvikelse, jag har ju hoppats, gift mig, stöttat-och misslyckats. Fan! Han vill inte bli frisk. Han gör inte "allt" för att bli frisk...
Vi har en betänketid som går ut den 12 april, iom att han inte vill skriva på pappren. Dock har han sagt att han vill skriva på nu så håller på att förbereda nya papper. Vore skönt att inte vara gift när han får sin dom ang rattfyllan...
Till alla er här inne, sänder jag massor av styrka!

@Tröttiz -ja, Tröttiz-jag gör det verkligen, kan titta tillbaka här och inte ens känna igen mig eller det liv som var... Hur kunde jag leva i det? Känns helt overkligt-är som det aldrig existerat. Känns som det aldrig har hänt mig. Mycket konstigt. Just nu väntar han nog på en dom för grov rattfylla-jag hoppas på fängelse. Och vård. Och att han blir frisk och får ett bra liv. Utan mig. Hoppas allt väl med dig.

@EsterHanna
Din mening "hur kunde jag leva i det", den frågan har jag ställt mig fleeera gånger. Att jag bara anpassat mig till massa. Mina vänner uttryckte oro , men ändå... Men då man är I NÅGOT är det ju en annan sak ... Jag har också en overklighetskänsla, då jag ser foton på honom känns det märkligt. 🤔 vi som är nära anpassar oss vrider oss ut och in.

För det mesta bra med mig, dock trött, beroende på årstid samt bland annat den oro man haft. Han dricker fortfarande, vill inte söka hjälp. Verkar dock emellanåt ångerfull med det han ställt till med men sen är det kört igen. Det är väl så det ser ut ... Han har nyligen kört rattfull, utan körkort..
Hoppas att din senare ex blir frisk.

Min alkoholist släpper mig inte. Han messar, ringer och skriver. Ber på sina bara knän, en chans till, allt är annorlunda, han dricker inte längre, en chans till, en chans till..... I bland kommer hoten och svartsjuka men oftast är det offerkofta.
Nu har jag haft det så här sen 1 Augusti.
Han har ingen bil.
Bor i ett hus tom den sista december-sen bostadslös
Något halvmärkligt arbete
Inga pengar
Skriker och gapar, gråter och lever rövare. Vill flytta hem, saknar hunden, saknar allt och ...

Jag är så trött. Så trött. Jag blockar och blockar av. Svarar inte och svarar. Vet inte vare sig ut eller in.
Sa att han skulle skriva på papperna till skilsmässan, jag skaffade fram allt igen sen ångrade han sig.
Han vill inte åka hem till sitt hemland där hans dotter finns. Han är arg för kommunen inte ger honom en bostad.
Att neka, säga stopp, och jag vill inte mer...det kostar på. Fy fan, säger jag.