Han är berusad 5 av 7 dagar och hans pappa var alkolist... Men han inser inte allvaret i detta han kan inte vara nykter 1 vecka. Jag gav honom ett alternativ att antingen så håller du dig nykter eller så flyttar du ! Men då la han över allt på mig och sa att jag bara hittade anledningar till att göra slut..

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu ?? Jag behöver hjälp innan jag förlorar den jag älskar mest på hela jorden

@hejho84
Hej, fint att du skriver. 💕
Vad behöver du hjälp i? Ett stöd i att hålla ultimatum att han ska hålla sig nykter eller flytta? Hur få honom att flytta? Önskar du att han ska få hjälp att sluta dricka, att ni kan fortsätta?

Som åtminstone jag upplevt saker i mitt liv kan man inte förmå någon annan att sluta dricka om de inte själva är motiverade till det. Det är de som måste komma till insikt och göra jobbet liksom.

Sköt om dig. Skriv gärna igen och berätta vad som händer. 🌹

Det låter som ett tufft läge för dig. Vad är det som gör att han inte kan/vill flytta ut? Du har gett ett ultimatum. Det ska räcka. Någon som inte lyssnar på dig eller inte respekterar dig förtjänar dig inte. Se till att han flyttar ut om det är det du vill. Hiva ut hans saker på gatan om det är vad som krävs för att du ska få lugn och ro.

Hej, det låter som en tuff situation för dig. Jag håller med @Åsa M, du har ställt ett ultimatum och hur gärna du än vill så kan du inte göra valen för honom. Du kan göra val för dig själv. Stå fast vid ditt ultimatum, du är värd att respekteras och lyssnas. Kram ❤️

Jag är i precis samma sits. Han fick flytta men jag lider verkligen i beslutet! Älskar honom och saknar honom SÅ mycket, men när jag börjar prata i hur det varit så inser jag hur mycket det förstört min egen person. Jag önskar verkligen att han ska bli nykter och att vi hittar tillbaka, men just nu är det en omöjlighet..

Är oxå i ungefär samma sits, tyvärr. Men han har inte flyttat, jag har gett honom så många chanser. Ikväll var jag iväg och träffade vänner och anade att jag skulle mötas av en sovande man som luktar sprit när jag kom hem.inser att så har mitt liv sett ut under nästan två år. Jag fattar egentligen inte hur jag stått ut, men det är ju mannen som är nykter som jag älskar. Jag vet att jag kommer aldrig kunna få honom att sluta dricka utan det måste han bestämma själv. Det jag kan välja är om jag vill ha detta liv eller ett annat. Jag vet att detta vill jag inte ha, har sagt det till honom. Det kommer ta tid att få honom att flytta, men läget för mig är just nu inget annat val.
Har någon tips på hur jag kan få honom att flytta ut? Jag har varit ärlig o sagt som jag känner för honom.

@gerbera@
Många sa åt mig att kasta ut honom. Jag kunde bara inte det. Kanske för att jag kunde försörja honom och "tog hand" om honom. Men jag gjorde mig bara en otjänst och blev "fattig" på kuppen, efter flera års försörjande. Men en bra erfarenhet tycker jag nu. Jag gick till en psykolog och fick stöd i att sätta gränser. Då ville han flytta. Det tog 2 år från att jag sökte psykolog hjälp inom VC, väntetid 8 månader och sedan flera månaders arbete på att sätta gränser. Det går till sist. Mitt tips är att du är ärlig mot dig själv. Och sann. Och ta den hjälp som du behöver. Lycka till!