Hej. Jag vill höra om någon mer är i samma sits som jag. Jag har varit tillsammans med min sambo i 14 år. Min sambo är alkoholist (fast han erkänner det inte själv). Han dricker 1 flaska vin per dag (oftast). Varje helg häver han nog i sig minst 4 flaskor vin, 6 st öl och ett par glas ute. Han har flertal gånger stannat hemma från jobbet måndagar och tisdagar pga abstinens (vilket han inte erkänner, han kör med feber). Vi har bråkat så många gånger om hans drickande men han bara fortsätter. Jag hatar när han blir så där jävla fjantig och simmig i ögonen när han blir full. Och så ska han sitta och tjuta och prata om djupa saker. Och ljudet när han sörplar i sig vinet som om det vore hallonsaft, då hatar jag honom och vill klippa till honom. På juldagen sårade han mig rejält. Det är nämligen så att han skulle hämta mig hos mina föräldrar på juldagen, vi hade bestämt det sedan länge. Jag har brutit benet och är opererad och går med kryckor just nu. Han valde istället att sitta hemma och dricka och sket i att hämta mig. Så mina föräldrar fick köra hem mig!! De bor en bit ifrån. Åh det är så mycket han gjort och skämt ut mig. Han kom till och med till sjukhuset onykter nu när jag låg inlagd för benet. Hela vårt liv kretsar kring hans drickande och jag har insett att jag är sjukt medberoende. Det gör så ont i hjärtat och jag är så olycklig. Känns som jag kastar bort mitt liv. Jag mår skit. Känner att jag orkar inte med det här mer MEN varför har jag så svårt att lämna? Jag älskar ju honom också vilket jag över huvud taget inte fattar hur jag kan göra?? Snälla är det någon mer som har samma problem med att bryta upp? Visst går man hela tiden och hoppas att det ska bli bättre? Men det händer ju inte. Jag är slutkörd mentalt. Tror jag blir galen snart.

/Caroline

@Samsung50 han har dragit ner på drickandet. Fjäskar och skickar gulliga sms. Han vet inget om att vi ska titta på lägenhet imorgon. Han kommer bryta ihop fullständigt om vi tar den. Men vad ska jag göra, så många gånger han sårat mig med sitt drickande. Det konstiga är att jag känner mig elak mot honom som går bakom ryggen. Det är väl efter alla år av någon slags hjärntvätt. Går med ångest i magen trots att vi äntligen kommer vara fria. Så mycket blandade känslor. Det är väl en del av bearbetningen

@CarolineG det är väl ett sundhetstecken att inte gilla att ljuga o gå bakom ruggen. De ljuger ju helt obehindrat om sitt drickande och vad de har för sig. Man vill inte såra den friska personen men just nu skadar den sjuka personen oss och våra barn. Det är inte ok och vi ska lämna en sådan situation får vår skull och våra barn. Min sambo säger ingenting så han har accepterat eller så lever han i någon förnekelse. Vi behöver sälja boendet så bokat fotografering.

Är det någon mer än jag som känt en fruktansvärd separationsångest när ni lämnat er sambo. Jag vet ju allt han gjort mot mig och min son men ändå har jag en konstig känsla av att tycka synd om honom och känna en enorm separationsångest. Känslorna finns ju ändå kvar efter 14 år. Och att jag letar lägenhet bakom hans rygg. Det är så mycket sjukt blandade känslor och jag gråter mycket. Jag vet ju att det inte finns någon annan utväg än att lämna men ändå, känslorna river i mig. Är det någon mer här som kännt/känner likadant?

@CarolineG
Hej.
Jo, känner igen mig. Mycket väl.
För min del så var det även andra känslor som jag först trodde var just denna separationsångest, men då jag tänkte mera på alla virrvarr av känslor handlade om något helt annat ...

Dels visste jag att det är svårt komma ur missbruk, dels visste jag att det krävs 2 människor som mår bra för att få till en sund relation. Man är ingen robot som orkar med allt. Dränerad blir man.
Och - alla förlåt började tappa sin tyngd. Mhm, tack då - igen.
Att en person till slut kommer till insikt och får inre driv, men jag orkade inte vänta. 😪 Och då har separationsångesten emellanåt kommit fram, var jag för hastig? borde jag gjort annorlunda. Men innerst inne vet jag ju ...

Att bena ut alla känslor var jobbigt, men det går. 💕🙏
En dag i taget. Detta fixar du.
Och skriv, tror det är bra få ut det.

Kram.

100 % kan jag relatera till separationsångest, skuld, dåligt samvete, saknad, sorg över att situationen är som den är och att man inte kan påverka mer, rädsla för att göra fel val osv. Det är aldrig lätt att välja bort någon man älskar även om man vet att relationen är destruktiv och ohållbar för ens eget mående. Inget konstigt att du har massa blandade känslor. Jag försökte tänka att nu får hjärnan styra, hjärtat får komma ikapp senare. <3 heja dig!

@CarolineG
Jag hade det under hela tiden vi var tillsammans och jag skulle lämna honom ca 1 gång i månaden. Jag satt fast.
Det var inte förrän jag förstod på riktigt att det här är inte kärlek, att ligga runt, att aldrig ta ansvar för sina handlingar, att aldrig vara fullständigt ärlig. Viss han var helt fantastiskt i ca tre veckor till han ville dricka igen. Jag fick läsa sms han skickat till en annan kvinna och när jag kopplade till allt han sagt till mig så förstod jag hur utomordentligt sjuk han var, manipulativ och egocentrisk. Jag tänkte på hur jag kämpat, vad allt kostat mig och då insåg jag att jag själv behöver hjälp försatt överleva.
Så nej, än idag, ca ett år senaste så känner jag ingen tvivel..

Älsk på den här tråden❤️❤️
Jag har haft några dagar när jag längtat tillbaka (separerat för över år sedan) men är SÅ JVLA GLAD att vi gick skilda vägar.
Så heja alla ni som nu kämpar! Det blir bättre sedan och om framtiden vill kan man mötas igen men mitt i alkoholen finns bara en väg:lämna.
Heja er❤️💪❤️

Jag har nu fått tag i en sekelskiftslägenhet på 4 rum och kök till mig och min son. Om allt flyter på som det ska så flyttar vi in i slutet av mars. Men oj vilka blandade känslor. Denna känslomässiga berg- och dalbana tar knäcken på en

Jag har nu skrivit på kontraktet. Min "sambo" är helt förkrossad och vägrar inse eller ta in att jag och min son ska flytta. Igår försökte jag prata med honom men han bara grät och sa: det går inte, det går inte. Sedan låste han in sig på toa och duschade. Han har skickat massa sms till mig idag när jag varit på jobbet att han älskar mig och vill bo ihop och åldras med mig. Han skriver att han fått en tankeställare vad gäller drickandet bla bla bla. Det är jäkla svårt att stå emot dessa ord när känslorna finns kvar så jag har fått strida med mitt inre men nu står jag här redo att lämna för gott och inflytt i mitt och min sons alldeles egna hem. Vi är fria efter alla år med fylla och brutna löften!! Brukar säga att min exsambo är en sjukdom som drabbat mig som jag nu är frisk ifrån

@CarolineG grattis till början av ditt och din sons friska liv ❤️
Det är en jobbig process med ovissheten och oro men det kan också, med tiden, ge en frihetskänsla. Ge dig själv tid.
Så himla glad för din skull🙏💕

Nu kommer ångest och alla möjliga känslor fram. Får panik av att veta att jag ska sova utan den man älskar och har sovit ihop med i 14 år. Gissar att detta är en del av sorgeprocessen. Så ny och okänd mark. Känner en sorg över att skiljas trots allt som hänt. Tänk om den här hjärtesorgen inte går över

@CarolineG
Ge dig själv tid 🙏❤️.
Du är väldigt modig och det lönar sig alltid när man är sann mot sig själv.
Du är maktlös över hans val men du är inte maktlös över dina val.
All värme, mod och kraft till dig.

Så skönt med ett fattat beslut! Grattis till att ha tagit tillbaka kontrollen över ditt liv. Det är du så väl värd. Att han reagerar som han gör är för att han har varit beroende av att ha någon som står kvar oavsett hur illa han beter sig. Det är dags att han vaknar och känner kaffedoften. Klart det är jobbigt.