Hej. Jag vill höra om någon mer är i samma sits som jag. Jag har varit tillsammans med min sambo i 14 år. Min sambo är alkoholist (fast han erkänner det inte själv). Han dricker 1 flaska vin per dag (oftast). Varje helg häver han nog i sig minst 4 flaskor vin, 6 st öl och ett par glas ute. Han har flertal gånger stannat hemma från jobbet måndagar och tisdagar pga abstinens (vilket han inte erkänner, han kör med feber). Vi har bråkat så många gånger om hans drickande men han bara fortsätter. Jag hatar när han blir så där jävla fjantig och simmig i ögonen när han blir full. Och så ska han sitta och tjuta och prata om djupa saker. Och ljudet när han sörplar i sig vinet som om det vore hallonsaft, då hatar jag honom och vill klippa till honom. På juldagen sårade han mig rejält. Det är nämligen så att han skulle hämta mig hos mina föräldrar på juldagen, vi hade bestämt det sedan länge. Jag har brutit benet och är opererad och går med kryckor just nu. Han valde istället att sitta hemma och dricka och sket i att hämta mig. Så mina föräldrar fick köra hem mig!! De bor en bit ifrån. Åh det är så mycket han gjort och skämt ut mig. Han kom till och med till sjukhuset onykter nu när jag låg inlagd för benet. Hela vårt liv kretsar kring hans drickande och jag har insett att jag är sjukt medberoende. Det gör så ont i hjärtat och jag är så olycklig. Känns som jag kastar bort mitt liv. Jag mår skit. Känner att jag orkar inte med det här mer MEN varför har jag så svårt att lämna? Jag älskar ju honom också vilket jag över huvud taget inte fattar hur jag kan göra?? Snälla är det någon mer som har samma problem med att bryta upp? Visst går man hela tiden och hoppas att det ska bli bättre? Men det händer ju inte. Jag är slutkörd mentalt. Tror jag blir galen snart.

/Caroline

Och nu har han inte druckit en droppe sedan jag berättade att jag tänker flytta. Det gör att han tror att han nu är fri från sitt beroende. Jag tror inte att man kan bli frisk bara sådär efter ett så långt gravt alkoholmissbruk. Har ni också upplevt detta när ni lämnat att de "skärper" till sig?

Exakt samma hände när jag gjorde slut. Han sa att han inte kunde leva utan mig, att han verkligen förstod nu, att han lovade att det var sista gången, att det enda han ville var ett liv tillsammans med mig osv. Blandat med ilska över att jag fattat detta ”felaktiga” beslut som jag borde ta tillbaka, blandat med prat om vår gemensamma framtid och hem, och total-förnekelse över att det faktiskt var slut. Slutade också dricka, men började igen. Men nu har han slutat på riktigt tror jag. Iaf. Jag själv blev väldigt förvirrad av hans olika inställningar till det som skedde, det kunde skifta varje dag. Han sa
Att jag levde i en illusion och att det inte alls var så som jag sa att det var: att han hade ett allvarligt missbruk som gick ut över våran relation. Så ja, jag skulle säga att det är den manipulera delen som nu inser att du faktiskt menar allvar den här gången, och gör allt Indien makt för att du ska backa tillbaka. Det kommer säkert en annan fas i hans processande i det här. Jag själv tyckte det var fruktansvärt jobbigt och jag undrade om jag hade hittat på, överdrivit och ”övergav” honom. Hade mycket skuld och skam. Men tvingade mig att göra det ändå. Så kör på, hela vägen. Och försök att inte lyssna för mycket på honom. Ni kan prata sen när ni fått distans till uppbrottet och er nya tillvaro.

Exakt samma sak hände mig, gång på gång på gång.
Han insåg att han inte förstår hur sjukdomen hade grepp om honom, hur mycket jag betydde, hur illa han gjorde mig om och om igen samtidigt som att spred rena lögner om mig till andra.
Han ville ha medlidande från andra, han ville ha kvar mig och han ville fortsätta supa. En väldigt manipulativ man.
Fint att du ser så klart på allting och fint att ni får nycklarna tidigare ❤️

Jag blockerade när de där ömkliga, gråtmilda sms:en började komma mitt i natten.
I mitt fall var det han som hann göra slut först. Självklart hade vi en diskussion om det, där jag sa att det var inte jag som valde att avsluta relationen men jag accepterar inte att du stalkar mig med din ångest. Sök hjälp, jag blockerar dig om du fortsätter med det här.
Sms:en kom ändå så då blockerade jag. Det pågick i över ett år efter att relationen tog slut.
Han förstår säkert inte ännu att hans beteende är problemet och att han måste JOBBA för att bli av med problemet. De där sms:en är tecken på panik. Att sluta dricka i några dagar löser inget.
Heja dig!

Mina kära medsystrar ni har hjälpt mig att våga lämna mitt destruktiva förhållande. Jag är så tacksam över era peppande ord. Så skönt att få skriva med folk som förstår som varit och är i samma situation. Jag har idag varit och hängt upp gardiner tillsammans med min mamma i min alldeles egna lägenhet som kommer vara fritt från mitt alkoholiserade ex. Jag vill att alla ni här i denna tråd ska veta att tack vare ert stöd har jag vågat ta steget att lämna mitt ex. Jag kommer uppdatera er här minst en gång i veckan hur det går. Kommer fortfarande behöva ert stöd. Jag har ett oskrivet blad framför mig. Jag önskar att vi alla kunde träffas in real life. Alla ni är viktiga för mig. Ni stöttar och delar med er av era erfarenheter. Kramar till er. Skriver snart igen hur det går i nya lägenheten. Officiellt inflyttningsdatum är 17 mars.

Igår köpte han hem 1 flaska vin och 6 starköl till sig själv🙄😒. Menade på att han behöver inte ha så mycket egentligen och att han menade sist han drack så "så var han ju lugn". Jag insåg där och då att han bara svamlat när han fjäskat för mig och gråtit och sagt att han älskar mig. Han kan bara älska alkoholen. Jag är så tacksam att jag hittat mitt nya hem och att detta är min sista söndag i mitt gamla hem med denna alkoholist. Igår tjöt han bönade och bad att jag ska flytta tillbaka till honom. Aldrig nånsin i hela mitt liv. Känner mig så fri. Jag ska börja träna igen och kanske gå på yoga och buggkurs. Det är saker jag velat göra men mitt medberoende har tagit så mycket av min energi att jag inte haft plats för mig själv. Men nu jädrar världen här kommer jag👊💪🥳

@Åsa M jag är lite orolig att han ska börja skicka sms hela tiden när jag flyttat. Jag får nog hota med att jag blockerar honom om han kommer hålla på att messa mig. Jag behöver distans från honom nu för att koncentrera mig på mitt liv. Vill inte att han håller på och röra upp i mitt liv

@CarolineG tack, det behövs. ❤️ Jag påbörjade en försäljning av lägenhet men han satte stopp för det och hotade att han inte kommer skriva på försäljningen. Nu har jag flyttat fram försäljningen en period och hoppas att han kommer gå med på det. Han har druckit nästan varje dag denna vecka. Barnen sa att han var full i veckan när han hämtade dem, han tog även med en av barnens kompis hem så obehagligt att han blandar in andra barn i denna röra. Jag var på en AW med jobbet i fredags då drack han med barnen när de åt på restaurang. Han orkar inte laga mat längre, bara hämtmat eller restaurang blir det. Igår var jag med barnen hela dagen, han stack iväg på eftermiddagen och kom hem sent i natt. Legat i sängen hela dagen idag eller soffan, stinker gammal fyllegubbe. Skäms att man har det så här men längtar tills jag bor själv och slipper se detta men tycker synd om barnen som jag delvis kommer att behöva lämna hos honom. Nu är de lite större som tur är och kan ta hand om sig själva delvis.

@Samsung50 åh usch jag lider med dig. Du ska absolut inte skämmas, men jag vet ju av egen erfarenhet att man skuldbelägger sig själv och känner skam fast det inte är vårat fel. Låter som du har en riktig vuxenbebis till alkis där hemma. Hoppas verkligen han skriver på papprena för försäljning. Finns det något annat alternativ för dig ifall han skulle fortsätta vägra. Kan du kanske koppla in någon som kan hjälpa till med dessa papper om han vägrar. Känns tyvärr som han gör så här bara för att jävlas med dig. Uppdatera mig hur det går. Massa kramar till dig❤❤

@CarolineG åh vad mysigt, har du flyttat in redan? Försök att ta lite paus i kontakten med mannen, både paus att ses och höras via telefon eller sms så du har möjlighet att landa i det nya. Kanske en ny hobbie eller intresse, något som du gillar, tex gå en kurs eller sjunga i kör. Jag tänker en aktivitet och ett forum där man även träffar folk. Jag funderar själv på att gå en golfkurs när jag flyttat eller en kurs i engelska.