Jag är helt slut!Min man dricker varje dag.Han går in på femte dagen nu och idag var han berusad redan vid elvatiden på förmiddan.Han går och lägger sig vid sjutiden på kvällen.Han är fruktansvärt dryg o otrevlig.Han ropar på mig hela tiden och ältar samma frågor om och om igen.Varför är du arg? Varför är du så sur? Vad har jag gjort dig? Jag svarar men efter fem minuter börjar han igen.Vi sitter i ett stort hus som inte är så lätt att sälja.Jag har dålig ekonomi och har svårt att hitta ett boende som jag har råd med.Han har däremot väldigt god ekonomi och det får jag höra hela tiden.Allt handlar om pengar enligt honom.Jag känner mig så maktlös och panikslagen över vad jag ska göra.Jag har haft kontakt med sociales eftersom jag fick ringa ambulans när han hade druckit så jag inte fick kontakt med honom.Dom tyckte att jag skulle göra en orosanmälan men sen skulle han söka hjälp för sitt drickande så då satte jag det på paus.Men nu är det som sagt värre än nånsin.Han lovar hela tiden att han ska ta tag i det och han ska klara det själv men så blir det ju aldrig.Är så fruktansvärt trött o slut på detta nu.

Ja du måste lämna nu, vet att du skrev tidigare om dina barn, kan du inte be dom om hjälp. Jag vet hur svårt det är med ekonomin, det är samma här. Hade varit enklare om man hade god ekonomi.

@ann74 Jag vet att jag måste lämna men inte hur.Jag har inga krafter kvar.Jag står helt ensam.Det är ingen som kan hjälpa mig.Barnen har sagt att dom ställer upp om jag vill ha praktisk hjälp men vill inte vara involverade i vårt destruktiva liv.När jag ringde sist till min äldsta dotter och var helt förstörd så tyckte hon att jag skulle ta in på hotell!Jag var hundvakt till henne för några veckor sedan när dom skulle utomlands.Hon skickade sin man att lämna o hämta hunden.Ringde inte ens.Jag kan tycka att det är lite väl hårt.Det känns som att allt är mitt fel.

Jag har själv brutit helt med en förälder. Tror inget barn gör det av elakhet, mer för att överleva efter uppväxten när man inte längre är utlämnad till föräldrarnas problematik utan kan välja själv att ta sig ur.
Slå en signal till mäklare o ta en koll 🤗

@bella70 Jag och min man kom överens igår kväll om att han ska ta över huset.Så vi har bokat en tid hos en jurist som ska hjälpa oss.Han har gått med på att lösa ut mig.Sen hörde dom av sig om en lägenhet som jag har lagt in en intresseanmälan på.Om jag kunde ordna en borgenär så kan jag nog få flytta in i den.Det är nästan för bra för att vara sant!!Det som däremot inte varit så trevligt är att min man varit berusad sen halv nio i morse.Han har trillat o slagit sig igen.Sen har han legat i sängen o gapat o skrikit.Ena stunden älskar han mig över allt annat i nästa stund är jag ett jävla svin.Han gråter och är helt nergången.Så hemskt att se en människa som man älskar gå ner sig på det viset.Det är fruktansvärt men denna gången får jag inte falla tillbaka.

@sliten61
Jag tänkte skriva att du skulle se över ditt eget hus. Ingen annan gör det.
Och nu verkar en möjlighet ha kommit upp. Ta den! Det är en gåva.
Landa. Och lev ditt liv. Livet kan vara magiskt, bortom det tunga livet som medberoende.
Kram 🤗

@sliten61
Jag har följt dig här ett tag nu och förstår din smärta kring allt och jag förstår också dina barn. En dag inser man bara att medberoendet skadar en och då sätter man gränsen för man klarar inte av mer helt enkelt.
Det verkar som du får en öppning nu med lägenhet och att han löser ut dig.
Du är modig, jag minns känslan själv när jag lämnade rubbet. Jag lämnade allt jag ägde, rubbet. Stod utan bostad och jobb och bad om hjälp.
Så här två år senare så har precis allt löst sig, jag har jobbat med mig själv väldigt mycket men man kommer till en gräns där det bara tar stopp.
Folk sa till mig att lämna, allt kommer ordna sig. Jag tyckte det var fräckt av de att säga det men de hade faktiskt rätt så nu säger jag samma sak till dig.
Stor kram

@bella70 Nej han har avbokat det! Jag fick inte lägenheten som jag hoppats på och han går på AA möten och dricker som vanligt.Jag har tagit kontakt med kvinnojouren eftersom han är elak och dom kunde ge mig mycket hjälp.Vet varken ut eller in.

Så jobbigt när mannen man lever ihop med inte kan vara ifrån alkoholen.Det är så destruktivt. Vet inte hur mycket han dricker men förstår att det har med ångest att göra det är väl inte tillåtet att säga ful ord meningar som är riktade mot en annan i varje mening jag känner mig så nedstämd, orkeslös, har fundering på att lämna

Fy så kämpigt du har det @sliten61 😔

När jag läser dina inlägg så tänker jag: ta all hjälp du kan få!

Det kanske inte känns så just nu, men livet kan bli bättre igen när du inte lever med en person som har beroendesjukdom.

Det låter inte som att någon förändring är i sikte utifrån det du beskriver.