Ångest så in åt helvete. Mitt förhållande tog slut igår pga av att jag dricker för mycket och säger saker jag inte menar. Det är så svårt och jobbigt. Min älskade lämna mig… hur ska jag nu kunna fortsätta? Jag ser bara mörker nu…

Skickar styrkekramar till dig. Försök att andas och har du möjlighet att ta en promenad så gör det. Lyssna på musik eller något annat som kan hjälpa dig att bara vara en stund. Ta en dag i taget och finns det någon du har förtroende för att prata med? Du kan alltid skriva av dig här, eller ringa till stödnumret 020-84 44 48 om du vill prata av dig. De svarar också på frågor i mailform. Var rädd om dig! 🦺⛑️🌷

Nej det är inte lätt, men vänta och se, kanske det känns bättre att ringa imorgon. Eller om du har lättare för att skriva ner dina tankar och känslor i frågeforumet, de är helt anonyma och bara mellan dig och stödpersonen? Du kan alltid "skrika ut din förtvivlan" här, vi är många med blandade erfarenheter och livsöden som hjälps åt.
Ta hand om dig, kanske unna dig något tröstegodis eller annat du tycker om. 🧸🧸🧸

@Sofia_83
Andas, ta en promenad, ät godis, gråt i 24h och skriv av dig här. Som @Insikt_24 skrev. Samla frågor och ring stödnumret. Det finns alltid någon som kan stötta dig även om du själv får göra grovjobbet. Det kan bara bli bättre nu 🩵

@Sofia_83 Nej, jag har en terapeut jag pratar med. Din & min situation verkar skilja sig åt utom det faktum att vi båda konsumerat för mycket alkohol - var och en på sitt sätt. Jag läste bara tidigare svar & förstod det som att du inte vågade ringa. När man är uppriven, vilket jag tolkar att du är, tycker jag inte man ska göra nåt man inte vågar eller känner sig obekväm med. Jag brukar ge mig själv 24h om det är kaos.. försöka landa något (utan alkohol) och sedan ta ett djupt andetag och ta tag i mig själv/min situation oavsett vad den består i. Jag tyckte det var ett bra förslag du fick att skriva ner vad du vill prata om.

Tycker du själv att du dricker för mycket? Eller bara din partner? Om du själv tycker det - är det nåt du VILL ändra på? Inte för någon annans skull utan din egen? Vad vill du att förändringen ska bestå i?
🩵

@Carisie jag tycker att jag dricker för mycket. Jag skulle till en kompis i söndags och ta ett vinglas. Det hela sluta med att jag blev kanonfull, vingla hem och sen ringer jag en kompis som kommer med ännu med alkohol. Så jag va full i över 1 dygn. Sen fortsätter jag leta efter alkohol. Och killen sitter flera mil bort och är uppgiven för jag blir elak. Så han tröttnar ju ur. Och vill att jag slutar med det här. För han orkar inte mer.
Jag vill sluta dricka alkohol. Fokusera på min träning och mina barn, och hund såklart. Och försöka reparera mitt trasiga förhållande. Men killen har börjat ge upp 🥺 och de gör så ont. Jag har legat i sängen i stort sett hela dagen. Bara varit ute med hunden några ggr. Tagit en kaffe sen lagt mig igen…..
Hur ska man orka ta sig upp igen? Jag skäms. Hur gjorde ni andra ? När man bara ser mörker? Hur ska man orka kämpa? Jag känner att jag skulle behöva bo på något behandlingshem.

@Sofia_83 Allt du vill fokusera på är ju möjligt och inom räckhåll om du fokuserar på dig först.

Dag 1 är piss (men det vet du redan) verkar som att de flesta tycker att dag 3-4 är värst. Jag vet inte hur du har med frekventa sug? Har du gjort självhjälpsprogrammet?

Om du tror att det är behandling du behöver så finns det ju hjälp att få komma till ett? Imorgon är en ny dag - förhoppningsvis en bättre.

"Utan mörker kan man inte se stjärnorna"

Du har ju ljuspunkter i tillvaron. Läk idag och sov så mycket du behöver. Imorgon är en ny dag..
🩵

@Carisie tack för dina uppmuntrande och fina ord! De betyder mycket för mig i denna stund.

Jag har börjat med självhjälpsprogramet. Har du gjort de? Tyckte du de hjälpte dig?

Har du varit nykter länge eller har du samma problem med alkoholen som jag?

@Sofia_83 Jag vet inte hur "lika" våra problem är titta in på min sida där allt står beskrivet. Jag var nykter i en månad innan jag hittade hit... vilket jag gjorde på ett bananskal. Hade ingen aning att hjälp fanns så nära.

Jag tycker självhjälpsprogrammet är jättebra. Jag tuffar på med ett nytt avsnitt varje vecka. Har inte tjuvkikat på följande vecka utan koncentrerar mig på att vara här och nu. Fyller i alkoholkalendern och kommenterar - är ärlig mot mig själv! Svårt att ljuga för sig själv i skrift. Sen har jag en liten tråd där jag checkar in på mig själv offentligt - ytterligare en anledning att vara sanningsenlig mot mig själv.

Skulle kännas snöpligt att göra nederlag men om det händer så kommer jag att vara ärlig om det också.

Mitt mål är att dricka med måtta vilket jag har gjort efter mina mål som är max 2 dryckesdagar/v och max 4 enheter/v. Enligt min kalender ligger jag långt under målet men jag har druckit sparsamt och måttligt och inte ens varje vecka. Av mina typ 4 veckor här har jag varit druckit 7 enheter. Så jag är nöjd med mig själv

🩵

@Insikt_24 tack för dina uppmuntrande ord och stöd. Betyder mycket för mig. Ni alla som skrivit till mig. Har ni kommit upp ur sängen och köpt pizza till mig och barnen. Dom är besvikna på mig men jag har talat om för dom att jag sökt hjälp och kommer göra allt för att jag ska sluta dricka.
Hur går de för dig ? Vad har du för alkohol vanor? Tycker du att du fått den hjälp du behöver?

@Carisie bra jobbat 😊 de ska du vara nöjd med tycker jag. Jag får kämpa på. Ta en dag i taget. Kanske vågar jag ringa imorgon. Och prata med någon på stödlinjen. Få prata med någon som kan hjälpa mig mer, få råd och stöttning. Jag önskar bara jag kunde spola tillbaka tiden i 2 dagar. 2 dagar jag inte minns nått. Bara lite…. Och det är inte första gången jag säger att jag ska göra nått åt mitt drickande. Men första gången pojkvännen inte orkar med mig mer 😞

@Sofia_83 heja dig! ❤️ Kanske är det så att man måste slå i botten för att den där jäkla polletten ska trilla ned en gång för alla 😪 det behövde jag iaf. Jag hade vrålångest i en vecka, trodde maken skulle lämna mig och soc ta barnet. Bestämde mig för ALDRIG MER. Våga ta hjälp, jag tvingade mig in på vårdcentralen för provtagning och stöd, även fått samtalskontakt via Mindler. Trodde aldrig det skulle gå, men idag nykter i sex veckor och mår bättre än någonsin. Bättre mamma, bättre partner, bättre katt-matte och kollega.
Du får ha som ett mantra, "träning, barn och hund" och kan du visa att nu är det nu kommer förhållanden också fungera ❤️ när det där glaset ropar efter dig - spela hela filmen! Hur läskigt det var att vara så berusad så länge, och vilka enorma konsekvenser det fått. Bara du kan göra annorlunda nu 🌼❤️ och välkommen hit!

@Sofia_83 Backspegeln är liten och vindrutan stor. Gjort är gjort. Krasst så är det bara så. Vi kan bara påverka tiden framåt. Göra bättre val än vi gjorde bakåt i tiden. ☺️🎈

Jag tycker det är sunt av din pojkvän att sätta gränser. Jag har inte bara haft problem med mitt alkoholintag utan har även varit medberoende (vilket troligen lett till att jag försatt mig i den här situationen). 🤷🏼‍♀️ Men nu är nu... och jag försöker ta hand om nuet och bygga en sund bro in i framtiden.

Nykter idag och ny dag imorgon - eller hur?!
🩵

@Sofia_83 Om du inte klarar det bara med hjälp av AH och oss här, tycker jag att du ska ta hjälp av vården eller arbetsgivare om du har det. Det viktigaste är att du kan sluta dricka.
Du kan också ringa till alkoholrådgivarna här för tips om hur du kan göra.
jag drack som du, alltså kunde inte sluta och det blev bara värre. Kunde inte dricka måttligt.
Nu har jag varit nykter 14 månader snart och mår jättebra.
Det kändes svårt att tro att det skulle gå, men har man åkt i botten kan det vara en bra chans att göra något radikalt. Livet utan alkohol är roligt, och fritt från ångest och elände, så det är värt att kämpa för.
Läs gärna Annie Grace bok Tänka klart och Skål tamejfan för pepp och insikter.
Du kan klara det. jag gjorde det. Kram :)

@Cashsmash ska till läkarn på fredag. Egentligen i ett annat ärende men ska säga att jag vill ha hjälp med mina alkoholproblem också.
Nu sitter jag på jobbet iallfall och dricker en kaffe. Sovit sådär inatt. Fick några timmar. Prata med kille igår flera ggr.. vi är inte tillsammans nåmer men jag hoppas. Och söker jag hjälp som han sa så finns de en chans att de kan bli vi igen. Så jag får hoppas på de… men så mycket jag förstört. Mina barn är ledsna. Men även dom är glada att jag sökt hjälp och vill ha en förändring ♥️

@Sofia_83 för min del så har jag under de senaste (alkoholfria) 4 veckorna haft mycket tid för reflektion. Jag börjar förstå var mitt grundproblem ligger och det bottnar inte i själva alkoholen, den är mer ett symtom för något större. Jag ska träffa en KBT-terapeut idag och förhoppningsvis påbörja ett program, där jag en gång i veckan får samtal. Detta sätter jag stort värde på och tror att det är precis det jag behöver. Jag är som person på eller av, när jag ger mig in i något så kör jag på till 100% tills jag tröttnar och då blir det istället 0 %. Jag behöver lära mig att anpassa mig och kunna ta det lugnt utan att tappa allt. Mitt drickande har skett de stunder när jag har varit själv, och genom smygande och smusslande. Jag har inte varit ute på krogen eller på sociala medier och dummat mig. Det har skett hemma i lönndom så att säga. Det betyder att mina nära och kära inte har haft en aning om att jag har problem med alkoholen, vilket kan vara svårt att tro på från en del. Det är jag själv och framför allt min man som har påverkats. Alla mina löften till honom att inte dricka, jag har utmanat ödet flera gånger. Denna gången måste jag verkligen bevisa för honom, att jag väljer oss och inte alkoholen. Jag har tidigare aldrig haft problem att sluta med exempelvis rökning eller snusning, men då måste jag bestämma mig för att jag vill sluta. Nu är jag aktiv här och tycker att det är en stor hjälp. Jag fyller i min kalender varje dag, vilket sug och känslor som uppstår. Hittills har det gått väldigt bra och jag tar en dag i taget. De veckorna jag är själv, fungerar precis lika bra som när maken är hemma. Den stora utmaningen kommer att ligga längre fram i tiden, säg om ett halvår, ett år, när jag tror att jag är fri från alkoholberoendet och kan börja dricka kontrollerat igen, jag tror inte att det kommer att fungera. Jag behöver avstå alkohol, troligtvis för alltid, men det är för stort beslut att ta just nu.

Tror att alla har olika förhållande till beroende och alkohol och det gäller att hitta vad som funkar för just dig. Ett första steg är ju att erkänna för sig själv att det är problem, sen är det lättare att söka hjälp, men det börjar hos dig. Kanske när du har kommit en bit på vägen upptäcker att den där killen inte passar för dig längre, eller så blir ni mer sammansvetsade.

Just nu så känns det spännande att ha ett mål att sträva mot.
Ha en fin och lugn dag, som jag brukar säga: Allt löser sig, det omöjliga tar bara lite längre tid.
🌷