Gick inte enligt plan, men känns bra ändå. 🙏🌺

Ja, så känns det. Med mitt ex hade jag tänkt en relation. Blev annat. Kaos, nästintill utbrändhet, ilska, oro,frustration, hopp. Ja, ni vet ... 🧐😔

Nu har vi en bra kontakt exet och jag, och jag känner att jag har en styrka i mig själv. Och en acceptans. Kommit långt i min "bort från medberoende"-process, men vägen dit har varit väldigt lång. Har t ex hängt här på forumet flera år ...

Därtill känner jag att det är vänskap jag gärna önskar, och känner mig också stark i att inte trilla dit igen att det blir något mera.

Jag är nöjd, och tillfreds liksom vad som ÄR just nu. Och det viktigaste att sätta gränser.

Som sagt. Det blev inte vad jag önskade från början, men jag - VI har det bra i en vänskapsrelation. Men, det krävs, tror jag mycket bearbetning.

Jag vill egentligen"bara" säga att det kan bli bra, fastän man tänkt annat från början och då man levt i ett kaos. 🌺

Kram,
Och sköt om er!
💜

Acceptans och ödmjukhet.
Jag ringer, och vi pratar en stund om allt möjligt. 😊 Mitt ex och samtidigt min vän och jag.

Och sedan - jag ska till grannen, köpt ett flak, så du vet ... Sköt om dig, ha det bra.
Aha, det är en sådan dag. Sköt om dig, vi hörs en annan dag, säger jag.

Skulle det ha varit några år sedan, hade responsen av mig varit en annan. Totalt en annan kan jag lova.

Bland annat kunskap om beroende har gjort sitt samt ett evigt rabblande om sinnesrobönen.

Kram.
Sköt om er.
🌹🌹

God morgon.
Läser och tänker på de senaste åren i mitt liv och det jag läst samt skrivit på forumet.
Nu skriver jag i min tråd "vägen framåt" - rätt klyschigt ändå tänker jag nu, vart ska man liksom förutom framåt. För på något sätt traskar man ju framåt i livet på något sätt. Då jag började skriva i tråden innebar dock namnet att komma från gamla vanor, oro och att i stället upptäcka sig själv och att arbeta för en inre harmoni. Att göra det man tycker är viktigt. Djupt och kanske klyschigt det med, men så var det ...

Kom att fundera på då jag började skriva här på forumet, nästan 4 år sedan! Så fort tiden går, men det känns och har inte alltid känts så länge sen. Jag minns då jag skrev de första inläggen som handlade om att jag önskade hjälp och stöd i vad jag skulle göra i den situation jag/vi var i gällande min dåvarande pojkvän som drack. Han dricker förvisso fortfarande. Minns att jag först inte blev glad av svaren - för jag upplevde att jag inte fick svar på min fråga! Jag minns att jag resonerade att jag önskade hjälp med vad jag skulle göra, och upplevde att jag inte fick svar i bland annat hur jag kunde hjälpa? Att "bara" tänka på mig själv, vad jag behöver med mera blev svaren. Vad hjälpte det MIG liksom, jag frågade ju om honom! ... Allt eftersom jag fick kunskap i beroende, missbruk och hur detta funkar så förstod jag ju att de - Ni som svarade verkligen besvarade min fråga och verkligen ville hjälpa. Jag började fatta. Men, det tog ett tag. Tacksam för detta forum.

Det märks så bra vilka som befinner sig i stort medberoende (jag har ju själv varit där) och de anhöriga som funnit en slags trygghet i sig själva eller insett att de/ni måste arbeta för att komma dit, för att må bättre och att inte gå under. Då det gäller förhållanden kommer jag nog alltid att ha i tankarna ett citat som en vän till mig sa: "en sund relation ska bygga ett vi utan att rasera ett jag." Så sant.

Någon gång kan jag bli ledsen, men det har många gånger att göra med en ledsenhet för beroende överlag. För mig hade det inte funkat att komma vidare i mig själv, det har behövts acceptans, kunskap och sinnesrobönen. Sinnesrobönen har jag rabblat massor.
Det finns hopp och hjälp att komma ur.

Tankar och varma kramar från mig.
Ha en bra dag!
KRAM.

Bra citat. 😃 👍
Fick syn ett bra citat idag, skribent okänd. 🤔

"Det finns tre lösningar på varje problem:
acceptera, förändra, eller släppa taget.
Om du inte kan acceptera,
- förändra.
Om du inte kan förändra,
- släpp taget".

Så sant, men i praktiken väldigt svårt.
💜

Hej Tröttiz. Själv tycker jag det här är bra (sparat från någonstans):
Alkohol är ett lösningsmedel. Det löser upp familjer och äktenskap. Tar bort lycka, trygghet, framgång, intimitet och kärlek. Tar även bort visioner, hopp, ekonomiska tillgångar och till slut den fyskiska hälsan. Det enda alkohol inte kan lösa är problem.

Svär lite inombords ... Men nya tag är det ju, exet och numera min vän är ju inte osams eller så. 🙏 Tur det. Det får man ju vara glad för, men att diskutera med honom i telefon vart ju inte klokt nånstans. Det kom ju fram senare att han inte mindes allt. 😒 Jag som för det mesta har koll. Och numera kan sätta gränser. För det mesta. Suck.

Jag vet ju sedan tidigare att kontakt har sina sidor, och att man som anhörig kan trilla dit. Att göra något mindre klokt.
Att jag inte ska vara så hård mot mig själv.

Jag har ju också trots allt kommit långt i mitt medberoende, en acceptans om läget. Kommit till ro. Hans liv hans val. Jag är inte med i hans val.

Det jag har kvar är att avbryta samtal då han druckit, den kampen sker mer sällan men nyligen förlorade jag - och han.
Han minns ju inte allt. Jag var den friska som kunde lägga på luren.
Men - nya tag. 💪

Kram.
🌺