Jag har funderat på att bli nykterist till och från i tre år. var annan, var tredje gång jag dricker blir det mer än jag tänkt att jag skulle dricka och gör saker jag ångrar.
Senaste året har jag gått till jobbet och varit bakis 2-3 gånger, en gång kom chefen nästan på mig men en kollega fick skulden.
I min familj så dricker man mycket/ "super till" men kanske inte så ofta. Jag dricker mycket i perioder. När jag dricker "måttligt" dricker jag tre starköl.
Jag är deprimerad och när jag var som mest nere i höstas en period så drack jag ofta och mycket, det går i perioder.
Många ser att jag inte mår riktigt bra, är nere, och ibland tror jag att drickandet är en större orsak än jag velat inse,
det är en stor tröst att dricka.Jag känner mig inte som mig själv längre.

mod60

Välkommen hit och grattis. Önskar verkligen att du ska må bättre och då är är alkoholen inte bra. Den drar fram ångesten varje gång.
Strunta i alkoholen helt och du ska se att du mår bättre. En sak mindre att oroa sig för. Ja jag vet att det låter så lätt men det går. Många här är vittnen på det. Läs och skriv här på forumet. Det är en stor hjälp. Lycka till mod60

FataMorgana

Hej Sofia och välkommen hit. Läs på forumet så ska du se hur mycket du kommer att känna igen dig i. Vi är så många som upplevt/ upplever samma saker. Ett är väl just det att alkoholen förvärrar eller kanske till och med är orsaken till depression. Och bland alla råd så tycker jag det bästa är:"Ta inte det första glaset" :). Säger som Mod: Lycka till :)! / FM

farmor

Så är det bara, hjärnan kräver alkohol för att utsöndra dopamin. Detta eftersom man själv har förstört hjärnans egen möjlighet till att utsöndra dopamin på naturlig väg ( ett skratt, naturens skönhet, kramar och beröring etc. )
Det är en rastlöshetens väg att gå för att bli återställd igen. Men det går! Jag är inget gott exempel efter att ha försökt minska mitt intag av A.
Men snart hamnar jag där igen. Jag har också försökt och försöker just nu att helt avstå A. Inte heller det är lätt. Men det SKA gå!
Det hjälper inte heller att skälla på sej själv. Det är som att ha både en klok förälder inom sej och samtidigt en trotsig unge. Vem ska vinna?