@Flarran Återfall är förrädiska av fem anledningar:
1) De är smittsamma, fler får ofta för sig att ”prova”.
2) Om det går bra tror man att man kan prova lite mer, och ännu mer…
3) Risken finns att man verkligen går all in och vaknar upp i Köpenhamn eller på något annat oväntat ställe.
4) Det är svårare att komma igen efter återfall och svårigheten blir än större ju fler återfall man tar.
5) I värsta fall tappar man helt tron på sin egen förmåga att klara av att förbli nykter.

Själv är jag nästan säker på att jag tillhör kategorin 2. Jag skulle nog kunna dricka då och då, men tillfällena skulle snabbt bli fler och fler och inom ett halvår ligger jag under en sten igen. Mentalt.

Jag har slutat röka säkert 486 gg, så jag vet hur snabbt man är tillbaka på ruta 1 igen. (Snus blev min räddning, först då kunde jag bryta med ciggen helt.)

Just därför är det så viktigt att jobba på hur man identifierar sig. Jag är en person som inte dricker alkohol. Punkt. Jag är stolt över det. Jag klarar mig svinbra utan alkohol, i alla situationer. Jag identifierar mig som en person som inte dricker alkohol.

Det tar förstås ett bra tag att komma till den slutsatsen. Jag har också sörjt att jag inte kan dricka som ”alla andra”. Men jag har slutat sörja det, för länge sedan. Nu tycker jag mest synd om vänner och bekanta som ”jagar” ruset. Det är sorgligt på riktigt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek wrote:"Nu tycker jag mest synd om vänner och bekanta som ”jagar” ruset. Det är sorgligt på riktigt."

Ja, det är en sådan indoktrinering som vi blir upplärda från start. Sedan en vana som är så stark. Det dricks ju till allt, ledsen, upprörd, semester, fira, middagar, Påsk... När man lyckas bestiga berget och kommit ner på andra sidan blir allt så självklart. Livet blir så mycket mer berikande utan. Dessutom kan man leva som alla andra. Bara det att man genomskådat den lögn vi blivit itutade. Att våga leva sann mot sig själv, ta in allt man får lyxen att uppleva i livet är en dygd.

Jag var själv orolig för hur jag skulle ta utlandssemestrar. Där det flödar och jag kan varenda ställe som vi kryssat till under semestrarna. Väl där och beslutsam att inte dricka insåg jag att jag hade en ny typ av inre lugn. Kunde ta in och vara med.

Allt handlade om att bryta en vana. Nu ser jag fram emot att ligga på stranden och lyssna på podd, läsa, upptäcka saker. Har inget intresse av bakfylla, trötthet, överdrivna samtal. Harmoni är den riktiga glädjen. Det man behöver semester för.

Nykterhet och att vara alkoholfri är i början innan man har kommit in i ett helt nyktert tankesätt ett rätt krävande arbete. Speciellt i början behövs det fokus på hur man tänker och då inte låter gamla känslor och tankar påverka en. Medvetenheten om att man inte kan hantera ett drickande av alkohol bleknar lätt om man inte vid behov påminner sig själv om varför man slutade dricka så att säga.

Därför känns det bra att ha skrivit det viktigaste i dagboksform på detta eminenta forum, vilket jag har gjort ett tag. Då kan man lätt kan gå tillbaka och se att alkohol inte är något att hålla på med. Det är även nyttigt att läsa foruminlägg ofta så man inte tror sig vara säker från återfall. Fortsätter därför att läsa, även om skrivandet nog kommer att minska framöver, då det tar en hel del energi.

Man har ju hört ord som att minnet ofta är bra men kort. Det är även rätt selektivt och man minns lätt mest det positiva och förtränger snabbt det negativa. Man minns festens början, men i minnets spelfilm så är det mycket av helheten som inte är med liksom. Innan jag började att medvetet arbeta nyktert med att bli alkoholfri. Så brukade jag rätt ofta tänka på drickandet som att jag satt och slog mig själv i huvudet med en flaska, och det har man då förstått är en rätt korkad sysselsättning.

Har för en stund sen tittat på mitt första inlägg i denna tråd och noterat att man i början som nykter gick och inbillade sig att man inte hade haft några minnesluckor som missbrukare. Men nu när ens hjärna fått lite mer tid på sig för återhämtning inser jag ju att det inte riktigt var så. För när jag drack mer eller mindre dagligen var inte minnet på topp direkt. Utan då brukade jag ofta exempelvis spela in viktigare telefonsamtal, som dokumentation, vilket jag har haft nytta av för att förstå en del.

Det är allt bra att det här forumet finns så att man inte glömmer bort vikten av att inte ta första slurken av någon alkoholhaltig dryck. Förebyggande av återfall i tidigare missbruk av alkohol är något jag har studerat ett tag på nätet genom att kolla videoklipp och poddar. Så nog vet jag att det inte för mig går att prova att dricka ens en lättöl. Tror att det bara skulle bli att man då körde igång som tidigare, eller faktiskt troligen ännu värre i vissa stunder.

Såg ett tio år gammalt videoklipp med en av gårdagens kändisar med alkoholproblem som sade att han hade varit nykter i nästan tjugo år och ändå, inte dagligen, men sporadiskt kunde känna att det var lockande med lite alkohol ibland. Men han avstod drickande av sådant då han väl hade lärt sig känna till konsekvenserna och förstått att ett test av ett lagom drickande snabbt kan spåra ur.

Förhoppningsvis kommer alkohol att bli en ickefråga för mig, ungefär som det kan bli om man har varit med i någon intresseförening under lång tid och sedan lämnat den. För att sedan efter kanske nåt år, nästan aldrig tänka på föreningen eller knappt ens intresset i sig som en gång var så viktigt. Här får väl tiden vara behjälplig och göra sitt jobb tillsammans med ens egen nykterhetssträvan.

Men att nykterhet först är ett grundfundament för att inte röra till allt, och då behöva ha det krångligare än vad man behöver, det råder det då logiskt sett ingen tvekan om. Förresten, det var kul att ni tittade in sväng här @Se klart @Andrahalvlek @Lora. Har inget alkoholsug och kör nu alltså alkoholfritt vidare. Persiennerna har man just dragit upp och solen skiner trevligt utanför fönstret. Fått sova rätt så bra för att vara jag, och ska nu ta mig lite nyponsoppa så här på morgonkvisten.

Ha en fin lördag!

@Flarran Nä, det är inget för oss som fastnat i ett beroende. Belöningssystemet triggas av alkohol, dopaminet skjuter i höjden och suget vaknar till liv rejält. Vi har programmerat vår hjärna till att vilja ha dessa kickar av högt dopamin och känslohjärnan, där suget sitter, kommer bara att skrika efter mer alkohol om vi dricker. Den inlärningen kan bara påverkas genom att inte tillföra alkohol och då triggas inte belöningssystemet och suget efter kickar.

När man varit nykter en längre tid, när man fått återhämtning och balans i hjärnan igen, i belöningssystemet, så nöjer vi oss med normala dopaminnivåer som tex god mat, naturupplevelser, träning eller annat ger oss. Det ger tillfredsställelse. Det som är häftigt med hjärnan är att den är plastiskt, vi kan lära in nytt hela livet. Det skapar nya hjärnbanor och suget försvinner till slut, för tillför man ingen alkohol så startar man inte upp den inlärda onda cirkeln igen.

Jag har själv varit där många gånger och nu har jag äntligen genomskådat bluffen i mina tankar om jag kan nog ”bara ta ett glas” för då hamnar jag tveklöst alltid på ruta 1 igen, förr eller senare. Hjärnans enda uppgift är att få mer att det ”goda” vi lär den, dopamin kickar, men den kan inte skilja på om det gör oss illa eller inte, den skiter hjärnan i! Så det är vi som måste ta kommandot i våra liv, hjärnan kan inte det.

Ha en fin lördag och det är nykterheten som ger oss alkisar ett värdigt liv❤️

Tänkte en kort sekund på öl, där jag stod på balkongen och kände värmen från solen som sken uppmuntrande för en stund sen. Tittade på balkongbordet och tänkte att hade stått en burk starköl där så hade den nog snart varit tom, och sedan hade man öppnat nästa, och väl fortsatt så tills det lager man kanske hade haft då nog varit tomt rätt snart, och en själv då nog varit rätt så full...

Det var alltså ett litet alkoholsug som dök upp inom en i en kort sekund. Men jag gick ut här i köket och bestämde mig inte tvärt, i någon panik eller så, utan lite mer fritt sakta gled in i ett mer logiskt tillstånd av medvetet tänkande. Funderade någon sekund på huruvida man kanske skulle ta och dricka lite äppeljuice när inga alkoholhaltiga onyttigheter fanns i huset.

Tog just en liten slurk av min goda äpplejuice och tänkte att om den här drycken hade innehållit kanske runt fem procent alkohol. Då hade man då inte bara suttit och smuttat så här för gott alltså. Siktet hade helt säkert varit inställt på party-time. Då hade man druckit på ett helt annat sätt, och med ett helt annat mål. För då hade berusning varit det enda som funnits i tanken.

Nu har jag suttit och smuttat på juice en liten stund och även ätit en burk med tonfisk man plötsligt blev sugen på. Sånt blir man då inte helt dum i huvudet av och inte får man nån baksmälla heller. Kanske borde man ta sig en hård brödskiva med lite god mjukost på var en tanke som nu kom.

Tänk, det där alkoholsuget som skulle fått mig att rusa iväg till bolaget för bara några månader sedan. Det hade inte mycket makt över mig idag. Brödskiva med mjukost på var det. Men nu kom faktiskt en liten lördagskänsla tillbaka, ja inte på procentfestande, nej, nu var det visst sockerspöket som hälsade på. Gräddglass med krossad choklad - det är kalas! Det kunde jag utan tvekan i stunden känna.

Men man ska ju inte stoppa i sig så hemskt med kalorier heller. Så glass får det nog bli i kväll. Borde väl gå ut och promenera, men man är ju så himla trött fast man har sovit lite bättre idag. Så det får väl bli en senare fråga eller om känsla för promenad spontant infinner sig liksom. Har inte tittat på några världsnyheter idag, läser hellre senaste nytt här på forumet.

Mycket kamp mot alkoholdjävulen även idag har man sett. Beroende och sug efter diverse onyttigheter är då ett elände. Men själv är jag i skrivande stund rätt mätt och nyktert glad för ovanlighetens skull, och det är man då tacksam för. Det var förresten kul att du @vår2022 tittade in en sväng, sådant uppskattas alltid.

Ha en fortsatt fin lördag!

Vaknade av alkohol, eller rättare sagt grannars skrålande och festande. Det var väl några som kommit hem i taxi från nåt fyllekalas kan man tänka. Sådär betedde man sig då verkligen inte.

Detta var den första ny-nyktra självgodhetens mindre passande missnöjets tanke som gnisslade till en aning. Nu när man är helt nykter och alkoholfri sedan några månader är det tydligen rätt lätt att glömma sitt eget beteende i samma stil.

Som att väl vissa söndagar spela Rock 'N Roll på högsta nivå i stereon på eftermiddagar som kvarterets underhållningsminister. Det är konstigt egentligen att ingen ringde på dörren och sade till. Men sådant hade nog inte väckt en ur alkoholdimman ändå. Hade nog bara blivit förbannad kan man nyktert tänka.

Friheten av att vara slav under tvånget att, så att säga festa på starka drycker för det mesta, hade nog bara ställt till det och fått en att snart se sig vara i ett nytt boende rätt omgående. Sitter nyktert i köket och funderar på om det inte är dags att ta sig lite alkoholfri äppelcider.

Ha det gott!

Man skulle nästan kunna tro att man varit packad och suttit och hinkat alkohol i en vecka och helt tappat tidsuppfattningen. Här har man alltså gått omkring rätt länge och trott att det nu skulle vara sommartid. Har en väggalmanacka som man litat på som sagt att vintertiden skulle bytas ut idag vid exakt klockan två och då bli till klockan tre istället. Tänk, det var allt rätt nära att man hade sprungit runt i lägenheten och vridit fram klockor en hel vecka för tidigt. Det är inte konstigt att man kan bli smått förbannad ibland när ingen tycks kunna göra nåt rätt tänkte man för en stund sen. Men som alkoholfri och nykter hade man vett nog att använde sin hjärna och kollade upp saken först på nätet. Nu vet man att det är den 31 mars som klockan ställs fram från 02:00 till 03:00 alltså.

Ha en fin söndag!

Nu är det allt dags för en halvliter i alla fall. Inget med alkohol alltså. Nej, känslan i stunden är faktiskt nyponsoppa. Nu har vattnet kokat upp, och pulvret ska åka ner i kastrullen. Käkar på några salta jordnötter och funderar även lite på att ta ett par hårda smörgåsar med god mjukost också. Synd att mjölken var slut i kylskåpet, för hade sån funnits så hade man då gärna druckit en kopp choklad och käkat limpmackor. Men man får väl försöka att släpa sig iväg till matbutiken och handla mjölk senare idag om man orkar. Nu kan man då slöa med gott samvete då det är söndag och vilodag.
Ha det gott mina vänner!

@Flarran Jag kan nästan se dig fladdra runt i lägenheten och ställa om klockor mitt i natten 🤣 Tack för det skrattet så här på morgonen. Min mobil och min bil ställer om sig automatiskt. En klockradio och två väggklockor ska ställas om, liksom tre klockor hos min mamma. Nästa helg. Jag har som en minnesregel att byta däck i samband med klockomställningen. Den 4/4 har jag tid, och då får jag också helt nya däck. Får och får, jag får betala dyrt för dem förstås.

Kram 🐘

Drack tre glas nyponsoppa i morse och har nu alkoholfritt i nykterhet som av en guds söndagsgåva till mig fått sova tre timmar extra. Vilket nästan skulle kunna få mig att bli en aning tokreligiös och lyssna på hallelujasång och höra på nån pastor. Jag, som mest gillar hederlig gammaldags Rock N Roll. Men nöjer mig allt med att sända en tacksamhetens tanke till den högste liksom.

Nu snöar det lite smått utanför mitt köksfönster. Nästan fyra grader varmt och snöslask ser jag att det är. Känner inte för att gå utanför dörren nu heller fast man väl borde ta sig en rask och nyttig promenad som alla väl säger är så förskräckligt underbart.

Finns det en kyrka eller religion som dyrkar träning, så är man väl lite av en avfälling och syndare på den punkten. För jag är då alldeles för trött för att intala mig själv att jag är pigg som en mört.

Men, järnspikar alltså, är portionssnuset i dosan nästan redan slut. Får nog gå emot min inre slöhet och gå utanför dörren i alla fall lite senare. För att få mig lite promenadchoklad som ens alltid helnyktre farsa brukade kalla snus för liksom. Byta ut vanan mot att dricka alkohol mot en nyttigare vana är vad man ska göra om man vill bli hållbart nykter över tid har man ju hört talas om.

Tja, vad ska man då hitta på för nyttig vana kan man tänka. Öppna fönstret och ta sig en nypa luft efter att man har vaknat kan ju vara en sådan. Så går väl en meter från datorn och öppnar fönstret och gör så till att börja med. Kul att ni tittade in en sväng här @Andrahalvlek och @LillaVideung74.

Ha en fin söndag gott folk!

Tror att livsglädjen som man föddes med och nästan tappade rätt tidigt. Så smått har börjat att gro nu när man har varit alkoholfri längre tid än någonsin på över kanske en fyrtio år. För efter att jag hade fått mig en nypa luft utanför köksfönstret. Så började jag tänka en aning mer positivt och blev smått road av sånt som jag i alkoholdimma aldrig kunde se som givande.

Nämligen att livet pågår i stunden och att meningen med livet är att vara här och nu. Känslan sade att allt kanske handlar om att man ska samla på sig lite erfarenheter som man kanske behöver när man kommer till nästa andliga nivå som kan vara det himmelrike som det i en skrift väl talas om.

Nykterhetsfönstret som öppnade sig och som man slank in genom i höstas har faktiskt fått en att tänka till en del. Om man nu inte som så ofta bara gäspar och lägger sig och vilar och då tappar tråden, utan följer känslan om att man verkligen borde gå utanför dörren. Då kanske man kommer igång och får nåt vettigt gjort. För att röra på sig i dagsljus som i denna stund är, sånt är ju faktiskt bara bra och nyttigt.

Har i stunden inte det minsta alkoholsug. Nej, nu står kampen inom mig tydligen om huruvida jag ska orka få på mig kläder och skor för att gå utanför dörren denna söndagseftermiddag. Funderar nu på om det är världens bästa grej liksom att begagna sig av nikotin i form av snus som väl bara höjer ens redan höga blodtryck.

Minns ju att farsan slutade snusa efter en stroke. Kanske borde man sluta med snus innan man drar på sig en stroke i onödan sade just en känsla inom mig. Men mjölk och limpa det ska man då ha. Fick nu ett salladsssug. Känner mig så himla sugen på en inlagd sallad som finns i burk ett par kilometer bort i en matbutik. Sjuttsingen att man ska vara så trött att man inte orkar mer än att bara sitta och skriva en massa tok alltså.

Tänker nu på alla dessa om, och men, och borde, som skulle omvandlas till att göra. Blir man så här som helnykter efter fem månaders alkoholfrihet kan man tänka. Nej, nu är det nog dags snart att slå sig lös med lite kokkaffe om man nu bara orkar att koka på en kanna...

Ha det gott!

@Flarran Och jag tänker att du inte ska sluta med snus just nu. Abstinensen efter snus är fruktansvärd. Har du problem med dystra tankar innan blir de nattsvarta. Jag lovar, det är vidrigt abstinens efter snus. Man förstår inte hur mycket det påverkar, men det gör det. Jag tänker fortsätta snusa. Någon jävla last får jag väl behålla. Att vara nykter sänker också blodtrycket. Och promenader hjälper till ännu mer.

Tänk ”lägg till” istället för ”ta bort”. Tips från coachen 😉

Kram 🐘

@Flarran Det är nice när man börjar lägga märke till hur tankarna börjar förändras som nykter. När hjärnan börjar återhämta sig ordentligt efter alkoholdimman och en mossig hjärna. Att livet pågår i stunden och att meningen är att vara här och nu. Annars missar man liksom livet som pågår och tar inte vara på det. Det var tankar som jag också fick när alkoholdimman lättade. Kanske kan det ändå vara värt att bara ta på dig skorna och köpa den där salladen, tänk vad gott det kommer att smaka efter frisk luft och rörelse i kroppen. Dubbla endorfinkickar😁

Hej & Hå! Kämpa på! Jag som hade tänkt att slöa och ta det lugnt hela dan. Så kom jag på att det var tvättdag idag – usch. Kom faktiskt ut idag och handlade i kvartersbutiken. Hade ett mjölksug om man så säger liksom. Måste ju ha till varm mjölkchoklad. Inget anfall av alkoholdjävulen heller. Fick även med mig limpa, ägg samt lite promenadchoklad, får väl försöka bli renlevnadsmänniska lite längre fram, men kör alkoholfritt iallafall. Kollade stegräknaren nyss. En kilometer blev det.
Ha en fin kväll mina vänner!

Bra där! Din opåkallade coach nummer två vill peppa till promenad varje dag.
2 kilometer.
Jag ska straxt börja med min ”runstreak”, att springa varje dag 2 km.
Ska du hänga på med promenader så kan vi peppa varandra? Walkstreak och Runstreak, @flarran och @seklart med målet ända fram till maj månad!
Jag kan inte imorgon för då är jag på resande fot. Men från tisdag kör jag gärna, tänk på saken. Det är samma princip av ”en dag i taget” som gäller när man slutar dricka. Kram.

Hejsan! @Se klart, promenader har aldrig varit min grej liksom. Promenader utan något egentligt mål som att gå för att handla mat känns för mig rätt meningslöst. Sedan har jag normalt så lite energi att jag får ge allt för att bara klara av det mest vardagliga.

Det beror ju på min dystymi och väl övriga psykiatriska delprognoser som gör att jag efter en dags utevistelse oftast måste vila dagen efter. Kan säga att jag efter att ha gått utanför dörren och handlat har så lite energi att jag knappt orkar borsta tänder ibland. Får då verkligen tvinga mig själv till sånt. Måste alltså verkligen ransonera på den lilla energi jag har.

När jag tänkte tanken på att försöka tvinga mig själv till att promenera 2 km rutinmässigt var dag i över en månad. Då blev jag så matt av bara tanken, och tappade nästan all ork psykiskt till att ens skriva denna text. De som kanske har haft utmattningssyndrom kan nog känna igen sig i den biten tror jag.

Fokuserar nu endast på nykterhet för det har ju gått bra ett tag. Faktiskt längre än någonsin för mig på väldigt många år, och dessutom i antal dagar i följd. Vill inte riskera att bli helt fysiskt och psykiskt utmattad så att jag helt tappar sugen till allt, och då kanske förlorar all energi till att kämpa på nyktert dag för dag.

Hade jag kunnat fotvandra 2 km varje dag så hade jag ju även kunnat arbeta med något brödjobb också, vilket inte går. Det är för mycket psykisk påfrestning för mig. Skulle säkert kunna tvinga mig till långpromenad några dagar i följd om det då verkligen kändes livsviktigt. Men sedan skulle jag säkert rasa ihop helt utmattad mentalt och köra ned i alkoholträsket.

Talade med en ytlig bekant här i staden för något år sedan som hade varit sjukskriven i över ett år för utmattningssyndrom. Denne sade att de första månaderna var det som bergsbestigning att bara gå några meter till ett sophus. Kände så väl igen mig i den beskrivningen även om jag någon dag i veckan väl kan gnistra till med lite extra energi i någon timme.

Satsar därför alltså endast på fortsatt nykterhet då det ju har visat sig vara bra då min djupaste nedstämdhet har klingat av en del. Man måste alltid lyssna på kroppen och även förstå sina egna begränsningar är känslan. Får därför tacka nej till träningsinviten så att säga. Men jag kommer säkert ändå spontant att börja gå ut lite mer framöver nu när det ju har börjat bli lite ljusare dagar alltså. Har ju tankar på att fotografera lite mera som jag skrivit om tidigare.

Ha det gott kompis!

Måndag och ny vecka igen. Såg just att det har fallit ett fint lager med pudersnö utanför mitt köksfönster. Den snön tinar nog snabbt bort igen. Har inte sovit mycket sedan jag lade mig vid tretiden för några timmar sen. Men det spelar ingen roll, för sova det kan jag ju göra när helst jag så känner för det liksom. Har just ätit lite god gräddglass med krossad choklad och även druckit en liten kopp med kaffe som fortfarande var varmt sen igår.

Känner mig rätt trött efter prestationen igår med att promenera och handla mat samt att fixa tvätten. Tänker på att det igår knappt fanns energi till att få på mig skorna först. Men då jag av någon märklig anledning var fast besluten att gå utanför dörren så gick det till sist. Men varje steg till butiken var som att klättra upp för ett bergsmassiv fast det var nedförsbacke större delen av vägen.

På något sätt så gick jag på ren viljestyrka till butiken. Hade kunnat låta bli att gå ut och handla då jag hade det mesta hemma redan, men det var något som drev mig att gå ändå. Jag var helt nykter och hade inget alkoholsug, utan ville nog mest inför mig själv bevisa att jag kunde klara av att handla trots att energinivån närmast var obefintlig. Känner mig nu ganska nöjd, glad och tacksam för detta.

För jag lyckades ju även tvätta vilket jag inte hade trott mig kunna genomföra. Men när jag höll på att vika tvätt kom en sådan där lurig tanke och inre känsla man alltid måste se upp med. För under några sekunder fanns tankar som att - kanske var jag inte så värst beroende när man har kunnat vara nykter så här länge som i över fem månader.

Men förstår att det var alkoholdjävulen som ville lura mig tillbaka in i alkoholdimman igen, och väl ner till bolaget som idag. Men sådana tankar går jag inte på. För tack vare detta eminenta forum och kloka skribenters inlägg. Så har jag lärt mig tyda varningssignaler som kan få mig att ta till alkohol.

Känner nu till att man måste var uppmärksam på minsta tanke och känsla, som kan få en att snubbla till och tappa greppet om situationen. När man känner att man vill förhandla med sig själv om att, kanske bara en enda gång till kosta på sig en liten stunds avkoppling med alkohol. Då ska man veta att man måste slå sådana tankar ur hågen direkt och fokusera ännu hårdare på nykterheten. Men även komma ihåg att ge sig själv tid till sånt som man tycker om att göra i övrigt, för att inte tröttna på allt.

Det är i grunden bara jag själv som kan styra över mina egna tankar, känslor och eventuellt intag av alkoholhaltiga drycker. Så länge som jag inte smakar en enda droppe alkohol så är jag alkoholfri, och därmed verkligt fri att vara mig själv på riktigt. Har bestämt mig för att inte låta något stressa mig, eller få mig till att ta någon alkohol av något slag. Fortsätter även idag precis så som tidigare och tar ett steg i taget för att kunna hålla i och vårda min nykterhet som jag är mycket stolt över.

Ha en fin måndag!

Åh, du ska verkligen vara stolt @flarran och tack för att du förklarar hur såna här saker som ”promenera varje dag” stressar och tar energi. Förstår lite bättre kring din livssituation. Tycker ändå det var riktigt starkt att orka med allt du tog dig för igår. Och tycker mig höra att du känner dig rätt nöjd med det.
Ha en fin dag!

Tänk, jag har sovit några timmar på eftermiddagen. Det är väl så att man kan bli religiös för mindre tänkte jag just. Inte faen är hon religiös, sade farfar visst till farmor om faster, när hon hade mött guds son i ett ljusskimmer där på toaletten -72 eller hur det var. Det är allt många minnen som kommer fram när man som jag har varit nykter och alkoholfri ett tag. För som en liten grabb fick man ju höra ett och annat om sin familj man då var medlem uti liksom.

Sitter här i köket och suger på en portionssnus och funderar på om det är dags för en slurk med alkoholfri cider. Men först får det nog allt bli en skvätt ljummet kaffe ur termosen där på bänken. Nog är det konstigt hur det kan bli om man tänker efter. Konsten att tänka efter utan att få värst mycket gjort det är man då mästare på. Borde kanske lyssna på lite Rock n Roll istället för att bara sitta och skriva en massa strunt.

Kanske festa loss på en pizza, dricka cola och se nån rolig film eller så. För jag är ju helt fri att göra vad jag sjuttsingen jag vill. Det är ju inte klokt vad bra man har det nu när man som helt nykter och alkoholfri kan börja se det komiska i ens miserabla tillvaro man genomlidit i alkoholdimma genom alla bortkastade år. Man trodde man var fri när man i själva verket var en tanklös idiot i det närmsta helt fast i alkoholdjävulens grepp.

Borde nog dra för persiennerna för köksfönstret då det är mörkt igen. Kaffe var det på tapeten, höll man nästan på att säga. Så kaffe får det alltså bli. Hail, Hail, Rock 'n' Roll, sjunger Chucken i låten som snurrar runt i spelaren. Det som har varit är tider som har gått och inte så värst mycket har man väl förstått. Faen, nu sitter man och rimmar också, fast detta är ju min grej och jag tänker väl hur sjutton jag vill liksom. Det är ingen jäkel som behöver läsa sånt jag funderar på asså, öh...

Ha en fin kväll!