Att läsa din skildring av naturens kraft, och om man inte skulle tro sina egna erfarenheter så finns ju numer massor av forskning som visar just hur skog/vatten hjäper oss att läka. Jag har haft min springrunda i skogen, 6,5 kilometer och jag tröttnade aldrig. Nu har jag flyttat och letar ny runda.
Jag berörs av dina framsteg, och blir glad att läsa om hur det går för dig.
Extra snällt är det ju att du håller koll på mig och mina dagar/ ovanpå allt annat. ??
Jag undrar om det är freudianska felräkningar från min sida. Att det verkar finnas nån annan- som har min rygg/räknar mina dagar.
(Ja, jag ska såklart skärpa mig med detta.) Tack T, ha en fin vecka nu trots ordinary vabb, kram!

Erik30

Härligt kämpat! Känner igen mig mycket i din resa och är tacksam över att du delar med dig till oss ?

Är ju hemma och vabbar då min dotter är sjuk. Nu har jag själv åkt på en släng, smittad av dottern antar jag.
Se klart, såg i din tråd att du också var krasslig i går, krya! Det är som du skrev att man märker sådan skillnad på att vara helt frisk och ha lite feber. Lite bakfullkänsla helt klart? Härligt med springrunda i skogen! Jag tar ännu så länge bara långa raska promenader, med inslag av löpning/lufsande. Måste träna upp knäna ordentligt först innan jag vågar springa fullt ut. Blev för mycket stillasittande under mitt förra alkoholiserade liv.

Nu ska jag ta en shot, en hemmagjord ingefära/chili/citron shot. Mums!

Ha det bra alla!

Villvarafri

Gokväll!
Skål på dig men jag kör påskmust light!
Fattar inte varför det inte finns året om.
Så gott???

Rosa76

Det är ju nästan skrämmande så mycket som är lika mellan alla oss som kämpar för ett nyktert liv. Har läst tillbaka i din tråd och allt är så bekant. Jag är nog mest lättad över att slippa rädslan och oron över att bli upptäckt eller påkommen. Nu blev jag väl det på sätt och vis ändå när mannen hittade alkoholmätaren men jag tror inte att jag hade orkat ta i tu med a-stopp om inte det hade hänt. Mitt resonemang var -det är ändå kört för mig så då kan jag lika gärna dämpa ångesten med a...Tack för jättebra tråd som hjälper mig på dag 7 :) Rosa76

Tack Torn, bättre idag- hoppas även du och shot lät ju gott, har dessvärre mkt dålig fantasi så Treo och cola zero är min medicin. (Drack för övrigt aldrig några roliga drinkar heller, när jag drack och kunde bli pinsamt glad över att kinarestaurangen i kvarteret brukade hälla upp till ytspänning, oh the glamour...)
Vi kämpar på ?

Tack för kommentarerna! @Rosa76, har också tänk på hur stora likheter det är mellan oss som kämpar. Det är lite som en influensa, samma symtom på alla, men det slår olika hårt från person till person.

I dag mår jag bättre och dottern också. Har reflekterat över hur bra de här tre dagarna har gått ändå. Jag har haft ganska svårt att sysselsätta mig fullt ut, och särskilt när man själv är krasslig, inte orkat ta tag i saker och ting.
Blivit mycket läsande och datorsurfande. Hade det varit innan jag sa adjö till alkoholen så hade jag garanterat varit på bolaget redan i måndags och bunkrat upp med öl och även någon whisky (som ju ska vara bra när man är sjuk.?) Jag hade smådruckit under dagarna och ökat tempot när barnen och frugan gått och lagt sig. Nu har jag inte ens tänkt tanken på att dricka, inget sug överhuvudtaget. Jag är faktiskt förvånad själv hur lätt det har gått. En ny erfarenhet, jag kan vara sjuk och ha småtråkigt utan att vilja dricka! ✅

Hade tänkt att åka till jobbet på fredag, men eftersom jag antagligen fortfarande kommer att hosta och fräsa en del då, så kommer väl hela kontoret "fly fältet" med tanke på corona hysterin som råder. Nä det får nog bli vab veckan ut.

Ha en bra fortsatt kväll!

Så stannar jag hemma imorrn jag med, tänkte jag ? Men fick inkallelse till möte och riktlinjer för hur vi ska arbeta. Fånga in oro och utlandsresor på arbetsplatsen. Samtidigt som vi har produktion av karaktären samhällsnytta.
Har haft trista dagar och inte för en sekund övervägt att dricka, förvånar mig stort. Vågar dock inte dra några växlar eller få nykterhets-hybris.
Hoppas du kryar på dig imorgon!
???

Har läst din tråd...vad bra du har kämpat! Så strongt??
Har för ganska länge sedan skrivit listor med fördelar och nackdelar men då jag har druckit. Längtar efter den tid då jag kan uppleva känslan av att ha varit alkolholfri inte bara tro att det kommer bli bättre...fast tron är viktig!??

Ett av de absolut svåraste som många av oss som slutat att dricka alkohol verkar vara att berätta/erkänna för vänner och bekanta att man lagt av, och anledningen till det. Jag var själv nervös för detta inför en fest, och i ett av mina första inlägg här bad jag om tips. Jag lade mer eller mindre "korten på bordet" den gången (Tack Andrahalvlek?) och det gick riktigt bra. I dag ringde en kompis som inte vet om att jag har slutat, och frågade om han skulle köpa några goda öl till mig då han var och "storhandlade" inför sin 50-års fest.(som jag ska gå på)
Blev ju lite ställd, men jag sa som det är att jag har lagt av med alkohol sedan nyår, eftersom det har blivit för mycket de senaste åren, och jag har inte mått bra av det.

Han svarade, ok det låter bra!, är det någon särskild sorts alkoholfri dryck du vill ha?

Och nu känns det bara ännu bättre att var nykter?. Ser ingen anledning egentligen varför man ska mörka/ljuga osv när man mår ännu bättre av att berätta som det ligger till. Man behöver ju inte överdriva eller gå in i detalj.

Vad kan hända liksom? Skulle han säga "Jaså, har du lagt av med alkohol, då är du inte välkommen på min fest" Nä, tror inte han skulle säga det.?

Jaja, lite funderingar bara. I kväll blir det "hemmabio" med hela familjen, med godis och alkoholfri dryck, och
firande att alla är friska och krya igen.

Ha en bra helg allihopa!

Du ligger några veckor före mig, men jag tror och hoppas att jag snart lika avslappnat kan berätta för nära och kära när tillfälle ges.

Du är en förebild för mig! Både vad det gäller nykterhet och att tala klarspråk ?

I onsdags skyllde jag på att jag behövde vara standby för att hämta dottern om kris uppstod. Ingen lögn egentligen, men hade jag druckit så hade jag bett hennes pappa rycka ut.

Men det var inte rätt tillfälle där och då. Min kollega vill jag gärna berätta för, men inte på en jobbmässan med 60 pers varav de flesta mer eller mindre okända för mig (stor koncern).

PS. Vad valde du för alkoholfritt alternativ?

Förebild, tack Andrahalvlek ? Jag var på dag 41 när jag berättade för de första vännerna (förutom min fru då) så det satt hårt inne. Tror det är en sak som behöver ta tid, olika lång tid för olika personer också.

Men där har du något att se fram emot snart.? Det är ju ingen brådska, utan du bestämmer ju själv.

Vad gäller det alkoholfria, så fick han välja fritt. Jag måste erkänna att jag är dålig på vilka alkoholfria öl/vin märken som är goda, fast du har rätt bra koll på det eller? Jag dricker mest olika bubbelvatten, grappo och pepsi max.

Ha det bra!

Villvarafri

Hej! Hoppar in i konversationen?
Carlsberg är ju jättegod men jag törs inte dricka den för den ligger ändå på 0,5% och jag vet sen förut att jag känner det = risk vilja ha starkare...
Jag älskar ju vin och ett riktigt bra substitut, om man gillar bubblor och det verkar ju du göra Torn, så är Freixenets rosa alkoholfria supergott! Torrt och riktig vinsmak! Det finns vitt oxå men det har jag inte prövat ännu.
Det slår Chapel Hill, som är en annan bubbelvariant?
Det är vad jag kan tipsa om?

Jag dricker cola zero, bubbelvatten och kaffe, om det är helg köper jag ibland bubbel; ein zwei zero (som är god), samt samma märke/vitt, är helt ok, och fått bäst i olika tester. Rött a-fritt vin är nästan odrickbart tycker jag. Men jag gillar trots det, ett Juhlin-vin som heter Prado (skratta) och som inte är sött som flera andra. (Tror och hoppas det är ok enligt reglerna att tipsa såhär)
Mikkeler har goda öl, 0%.
Jag har aldrig gillat läsk, så det är inte enkelt att gå över till fanta till en god pasta. Vatten går ju också bra. Många tipsar om svartvinbär och blåbärsdryck, alltså inte saft utan mer torr. A-fritt cider, finns också på systemet men där vill iaf jag helst inte loda runt i onödan, ber min man handla. Känt mig så kaxig vissa dagar men tar det som ett tecken på att jag ska ta ett steg tillbaka och inte för ett ögonblick tro att jag är klar.
Hoppas du är frisk på riktigt nu, och har en härlig helg!

Tack så jättemycket för tipsen! Jag och min son ska ut på en fisketur nu, så får notera ner senare.

@Se Klart , jag har inte varit på systembolaget en enda gång sedan jag slutade med alkohol?

Ha en fin dag! ☀️☀️

Systembolaget sätter jag inte min fot på, ens för att köpa alkoholfritt. Minns den starka doften av alkohol alltför väl tyvärr ? Vet ärligt talat inte vad det skulle väcka inom mig.

Men eftersom frågan var ang a-fria drycker/tips, så ingick lite olika varianter.
Jag har varit på systemet och det känns mest sorgligt med skruttiga människor som tvångshandlar.
Som sagt är ju bubbelvatten, hemgjort, helt utmärkt!

Starkt av dig Se klart att ha vågat gå in på systemet? Jag få ta och göra det snart och inhandla lite alkoholfritt. Tror inte jag ska ha några problem, men det är klart man kommer bli lite påmind om man ser sina fd favoritöl?
Återigen tack för tipsen!

Är hemma igen efter en go fisketur med underbart väder. Blev lite trött av all frisk luft, så nu ska jag ta en skön powernap?