Jag är mamma och alkoholist. Vill sluta dricka men har svårt för det då jag är en rastlös person som lätt blir uttråkad. Ser hur det skadar mitt barn men vet inte hur jag ska kunna sluta. Jag har ett heltidsarbete. Blev nyligen diagnostiserad med ADHD, har haft symptomen sedan barndomen så är inte på grund av mitt missbruk.

Jag vill så väldigt gärna sluta dricka men har så dålig impulskontroll. Hur har ni andra gjort? Någon som känner igen sig?

@Odågan Hej, här finns nog många som känner igen sig. Läs gärna i andras trådar så kommer du att se andras resor. Under fliken Stöd kan du hitta hjälp. Du kan ringa Alkohollinjen och kanske få tips. Du kan också följa Alkoholprogrammet. Den ger stöd och tips. De brukar rekommendera tre månaders nykterhet så att man blir någorlunda återställd.
Det brukar ge en bra start.
I Sikta på alkoholfrihet kan du få fler kommentarer och stöd från de som har det som mål.
Men viktigast tycker jag är att skriva och läsa här. Det är egenterapi och ger både pepp och kunskap. ❤️

@Odågan Jag var också orolig över impulskontroll och förmåga att att stå emot… Jag valde att ta Antabus nu i starten av min resa. Det är så enkelt… jag behöver inte ens fundera kring om jag ska dricka eller inte, för jag kan helt enkelt dricka med Antabus.

Jag har valt att ta Antabus och vara nykter den vägen i två månader… En och en halv månad nu! 😃 Och om två veckor ska jag ”stå på egna ben”. Då kan jag dricka igen… om jag vill… men jag hoppas att jag vill låta bli! 😃

Jag kommer att ta Naltrexon i tre månader… Jag litar inte helt på min egen förmåga (efter tidigare misslyckade försök att sluta/dra ner), så jag har sökt hjälp och fått läkemedel och motiverande samtal.

Det finns en massa hjälp att få. 🙏😃

Välkommen hit! Att börja skriva här är första steget på något bra. Jag tänker att det är ett jättebra tips att faktiskt ta läkemedel för att bryta. Någon hörinne vet jag använde ett av läkemedlen mot sug eller överkonsumtion och upplevde ett lugn i själen. Så funkar det tydligen för några. Kanske hör du till dessa.
De strategier som har använts härinne för att bryta är många. Läs lite i olika trådar och skaffa dig några att kämpa tillsammans med. Träning är kanske ett alternativ om du hör till de rastlösa. Lycka till!

Hej, så bra att du funderar kring drickandet. Om du tittar på programmet Hjärnan, avsnittet Beroende och njutning (finns på Svt - play) får du en förklaring till varför det är så svårt med impulskontroll när man slutar dricka. Det tar ett tag för hjärnans naturliga dopaminproduktion att komma igång efter alkoholmissbruk, och dopaminet behövs även vid impulskontroll. Så en del av vår hjärna är lite försvagad, men det läker. Men därför kan det vara värdefullt med medicin i början.