God morgon
Kämpar, går bra några dagar sen är jag tillbaka i mitt smygdrickande. Blir arg och besviken på mig själv. Planerar att gå I pension, längtar efter mer tid, lugn och ro men samtidigt skrämmer det mig. Då finns det mer tid till smygdrickande. Lediga dagar går jag och småsystrar hela dagarna. Det behöver jag har kommit tillrätta med innan jag går i pension. Är så trött på mig själv. Finns det nån som har råd att ge?

Det första steget har du redan tagit, och det är att erkänna att du har problem. När är det som värst? Förmiddagen, eftermiddagen, kvällen?
Det är en pärs att sluta! Jag klarade mig vit i 5mån och 13 dagar innan jag föll tillbaka på ett återfall. Och jag pushar mig själv till att gå ut lik förbannat, men jag håller mig till sodavatten, vatten eller en och annan läskeblask..
Jag hejar på dig! Uou got this! 🥳

Fick en insikt och hoppas få reflektioner kring den. Hela tiden har jag tänk att efter ett återfall får jag börja om från början. Men det är väl inte riktigt så? För varje misslyckande får jag ju en till erfarenhet. Varje gång kan jag ju efteråt fundera kring vad som utlöste det hela. Att bli nykter är ju ingenting som bara går från en dag till en annan utan det är en process?
Vad tänker ni andra om det här?

Ett återfall behöver väl inte tvunget vara ett misslyckande, det är beror ju på hur du agerar efteråt. Ett misslyckande för mig, det är om du slutar att försöka igen, att du ger upp helt enkelt. Ett återfall skulle jag se som olyckligt men mänskligt och en lärdom. Att ta nya tag och försöka igen och igen tills du lyckas med det som du har bestämt dig för, det är det som till slut blir framgången. Att fela är mänskligt och att lära av sina fel, det är att växa som människa.

Kram🤩

Tack, känner mig så stärkt och tacksam. Kände suget smyga sig på men det blev frukdryck och en knäckemacka istället. Vilken styrka det finns att hämta här från alla som skriver. Idag kommer jag klara 0:an

Vaknar upp till en dag som jag från början känner kommer bli svår. Är ledsen och arg över att blivit sidesteppad på jobbet. Någon som är hälften så gammal som jag, saknar utbildning inom området ges utrymme att bestämma vad jag ska göra. Hen är inte min chef utan tillhör en sidoorganisation som ska stötta oss... Jag har så svårt att släppa det. Kan någon ge mig råd hur jag ska göra för att inte falla dit på alkoholen igen?

Tänk att jag fixade det. Tack vare en kompis som drog ut mig på en dagsvandring med te och gofika. Det gav mig styrka. Kunde jag klara den här dagen som började i tårar kan jag nog klara en till också...😊

@danisa wow vad starkt av dig att hålla dig till planen, trots en motig dag! Fint att du kunde hitta stöttning i din vän. Om du blickar tillbaka, finns det något mer som hade kunnat hjälpa dig som du kan ta med dig framåt?
Heja dig!

@danisa Hejar på dig! Och hoppas att söndagen också gick bra. Återfall är nog en del av processen och precis som någon skriver det viktigaste är att inte ge upp! Att aldrig ge upp för skitlivet med alkohol vill vi ju lämna, alkoholen (iaf för mig) ger mig inget annat än ångest om jag ska vara helt uppriktig, dock smyger sig tankarna på alkohol in efter ett par veckors nykterhet och då bli jag liksom radarstyrd och har hittills gett efter. Nu kämpar vi på och stöttar varandra vi som gjort valet att vilja bli alkoholfria. Kan tipsa om Annie Grace bok Tänka klart, Allen Carrs bok The Easy way to quit drinking. Böcker som jag upplever hjälpande för att bryta tankemönster i det undermedvetna. Kram

Tack Jenny och Ny dag. Fick en riktig energikick av era inlägg. Känner mig så stärkt av gårdagen. Idag fanns inga tankar på alkohol alls. Kämpigt med förändringarna på jobbet men tänker att jag ska försöka fokusera på att må bra. Hoppas att ni båda kan fortsätta på den här vägen. Det är så skönt att märka att man inte är ensam. Känner igen mig att efter en tids nykterhet dras man så lätt med. Det är lika för mig att alkohol ger bara ångest och ändå är det så himla lätt att falla dit igen.
En äldre mycket nära och kär släkting och hennes man ska besöka oss från midsommar en hel månad. Han är nykter sen 10 år tillbaka. Även hon har lagt alkoholen på hyllan. Tänker att klarar jag mig till de kommer får jag liksom draghjälp. Skriver i självhjälpsprogrammet just om vad jag kan göra istället för att dricka. Ska läsa böckerna du pratar om. Ja ni märker just i kväll är motivationen hög. Mycket tack vare allt stöd. Nu hoppas jag på en god natts sömn. Kram

Hej Allihopa
Idag är dag nr 10😚. Känns som första steget. Hur hade jag tid att dricka??? Har gått till en stuga 7km skogsvandring. Mat för övernattning skjutsade dit. Såg till att rester av alkohol kördes iväg med bilen. Njuter i skuggan under en björk med rooiboste. Ska gå en vandring på 12 km i morgon på morgonen. Går iväg vid 6 tiden.
Känner mig fri, kan göra allt det där som jag inte orkat tidigare. Antingen berusad eller bakis. Skriver här så det ska finnas kvar och påminna mig när/om motivationen sjunker.
Heja på allihopa. Tillsammans är vi starka💪

Nu börjar dag nr 15. Vaknar tidigt men känner mig utsövd. Just nu är det lugnt. När jag tänker på A så finns inget som lockar. Sån skön känsla. Hoppas den kan hålla i sig.