Fått tips att använda forumet som en dagbok för att följa mitt beteende och förhoppningsvis min framgång ?
Idag är det dag 2 och ångesten har lättat lite.
Jag var på AA kvinnomöte igår och det var ett skönt gäng så det kommer jag att fortsätta med. Drickandet + andra faktorer i livet har gjort mig asocial och isolerad och det är egentligen inte min grundpersonlighet att inte ha gemenskap, så det känns som en viktig nyckel att hitta nya, nyktra bekantskaper.
Förra sommaren/hösten gick jag också på ACA möten som jag slutade med på grund av praktiska orsaker, men där fanns också en härlig gemenskap som jag vill ta upp, så imorgon tänkte jag gå på ett sånt möte?
Jag tar en dag i taget och idag känner jag mig stark i mitt beslut?

Hade ett jobbigt ögonblick igår kväll och sneglade några gånger mot barhyllan. Bestämde mig dock relativt snabbt att avstå och kände mig genast mycket starkare.
Fortfarande lite svårt att somna men när jag väl somnar sover jag djupare och fler timmar på raken så det är positivt i alla fall ?
Idag ska jag gå på ACA möte för första gången på ca 10 månader. Lite nervöst, men jag ser fram emot att träffa "stammisarna" där. Det är fin gemenskap och det behöver jag verkligen nu.
Ha en fin dag alla?

Välkommen till detta forum!
Hoppas det är ok att jag skriver i din dagbok?
Starkt att du lät bar hyllan vara!
Det är så skönt att få riktig sömn numera och vakna med energi och bara vilja kliva upp och börja en ny dag.
Några rader från Pilla

Igår ACA möte och det var sååå skönt att vara tillbaka♥️
Känner mig piggare och har sovit ok ett par nätter.
Är inte särskilt aktiv hemma, men jag tänker unna mig att vila några dagar till och lyssna på både kroppen och psyket. Tänker ut lite strategier som jag kan använda om och när suget kommer. Vet inte hur det är med er andra, men för mig finns helt enkelt inte alternativet att kunna dricka måttligt, jag måste avstå helt. Så snart det första glaset är i kroppen så vaknar begäret och alla spärrar släpper. Det gör det egentligen enklare på ett sätt, just detta att det bara finns ett enda val - att inte dricka.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Mitt nya livsmotto ?

Kram ?

Va bra att det va ok att jag skrev lite...?Jag kan inte heller dricka måttligt.Eller 1 glas.
Jag gjorde programmet här i höstas ,och kämpade i 3 månader ca.Då jag fick för mig att jag kunde dricka normalt.
Idag vet jag bättre.Idag kämpar jag inte.
Kram Pilla

AmandaL

Jag kan inte heller dricka måttligt eller ”normalt”, det finns inte som alternativ för mig, antingen är jag 100% nykter eller så blir jag jättefull och har insikt i när jag tycker att jag är mitt bästa jag. Svajar jag blir det svårare för mig, jag måste vara bestämd i min nykterhet för att veta att jag aldrig kommer göra något dumt igen. Jag vill bara må bra, och bra mår jag när jag vet vad jag gjort och står för mina handlingar ??

Äntligen har första fredagen kommit? Det känns jättebra att ha tagit beslutet att inte dricka alkohol idag?
Imorgon kommer jag vakna pigg och nykter. På söndag är det ACA möte igen och det ser jag verkligen fram emot?

Är det fler än jag som har väldigt lätt att låta bli att dricka? Mitt problem är alltid när jag tagit första glaset, det är då det kemiska begäret kickar igång. Jag är aldrig sugen på alkohol på det sättet när jag är nykter, då finns inget kemiskt begär alls. Anledningen till första glaset är alltid något annat, t ex stress, ångest, tristess, ensamhet, rädsla mm mm.
Jag tänker att det är både en styrka och en svaghet att slippa det kemiska. Det är nog förmodligen lätt att få för sig att det kanske är ok med ett glas och sen är det färdigt igen..??

Väldigt vanlig fälla. ”Det var så lätt att sluta dricka så jag är nog inte alkoholist. Jag kan nog dricka lite.”

Så kan man hålla på i flera år. Men alkoholism är en progressiv sjukdom och blir värre och värre efterhand.

Själv slutade jag när jag märkte att min tolerans hade ökat enormt mycket jämfört med tidigare, och jag fick minnesluckor nästan varje gång.

Var glad att du slipper suget! Allt blir så mycket enklare om man ”bara” behöver tänka på att ändra sina vanor och undvika första glaset.

Jag har också sluppit det överjävliga suget. Jag får tankar på alkohol ibland, men de kan jag lätt vifta bort.

Kram ?

Precis så tänker jag också.
Att det kan vara lätt att gå i fällan just bara för att min enda dag av ånger är dagen efter när jag är bakfull.
Att identifiera vilka svagheter man har är nog en viktig nyckel.
Just nu känner jag mig väldigt stark, men det kommer svagare dagar och då måste tanken på VARFÖR jag är nykter komma snabbt och automatiskt + att jag behöver minnas mina svagheter.

En vecka har gått och ikväll är det möte igen.
Det är otroligt skönt att gå på möten och få träffa andra i samma situation. ACA är ju egentligen en anhörig grupp som jobbar med de 12 stegen och traditionerna, men det är där jag känner mig som mest hemma.

Stort grattis till första nyktra veckan! Du tar dig an utmaningen med hull och hår, det gillar jag!

(Den liknelsen ”hull och hår” använder jag ofta muntligt, men skriftligt ser den makaber ut. Som om du är ett rovdjur som glufsar i dig ett tjockt och hårigt byte ?)

Kram ?

Tack Andrahalvlek ?
Hemma från möte, väldigt trött?
Man ska väl egentligen inte vara glad att det finns andra som en själv, men egendomligt nog är jag det ändå. Genom att lyssna på delningar på möten lär jag mig otroligt mycket om mig själv. Känner att jag är ljusår från att göra en stegstudiegrupp, det där med förlåtelse skrämmer mig något oerhört. Både att förlåta mig själv och att förlåta andra och det är ju det man behöver göra för att komma vidare.
Jag är uppvuxen med en (troligtvis) narcissistisk mamma och jag vägrar för tillfället att förlåta henne. Jag är nästan mer rädd för det än för att börja dricka igen. Det låter väldigt sjukt och skevt, men så är det just nu i alla fall.

Känner inget sug alls efter alkohol, men ingen direkt glädje över att ha slutat dricka heller.
Nu när jag inte har kvar ångesten av alkohol kommer depressionen fram tydligare. Jag känner mig som ett tomt skal. Avskyr mitt jobb, men går dit för att jag inte orkar söka nytt.
Sommaren har alltid varit en jobbig tid psykiskt för mig och det brukar börja lätta i augusti. Men detta med jobbet är en plåga, har vantrivts länge. Vet dock inte vad jag skulle vilja göra istället.

Om du går in på hemsidan och söker upp möten på din ort (eller ort i närheten) så får du fram vilka typer av möten som finns?

Har börjat jobba efter 2 veckors sjukskrivning och genast infinner sig ångesten. Under det senaste året har det blivit mer och mer klart för mig att jag måste byta jobb. Är så trött på att se mina tomma ögon i spegeln. Känner absolut ingen glädje eller hopp när det gäller jobbet. Jag vill vakna med inspiration och känna att jag kan påverka något i min arbetssituation och det gör jag inte nu.
Det blir extra klart när man kommer tillbaka efter en tids frånvaro.
Jag kommer att göra det till en prioritering nu för jag vet att det är intimt kopplat till mitt drickande.
Hur som helst... Dag 10 och idag är det ACA möte igen. Det känns skönt i alla fall ?