Jag startar om en ny tråd i den här gruppen, Det vidare livet.
Det var lite svårt som ny att förstå hur det här fungerar i dessa forum och trådar 😉- men jag har som tur är fått lite hjälp här i gruppen att förstå lite hur det fungerar. Min andra tråd ligger kvar i - vara alkohol fri
Den kanske går att ta bort🤔

Min ambition är att aldrig någonsin dricka alkohol igen, det har jag gjort klart. Jag brukar tänka att jag har fått min alkoholranson i livet + lite till 😅
Jag har som de flesta andra som har alkoholproblem av något slag, prövat alla metoder som finns för att lyckas att bara dricka mindre och mer sällan.
För mig blir det bara en otrolig stress, när mitt innehåll i glaset börjar ta slut. Det är nästan som tortyr att inte få något mer.
Det är så skönt att äntligen släppa tanken att det kanske går att bli måttlig i drickandet. Det kommer aldrig gå för mig - jag har försökt i ca 20 år.
Jag har nu varit nykter (ett snedsteg) på snart 5 månader.
I det stora hela har det gått fantastiskt bra, jag läser allt om alkohol och skriver dagbok varje dag.
En stor hjälp har även AA böckerna varit. Dom har fått mig att tänka på ett annat sätt , de har blivit lite som en bibel för mig.
Jag är så tacksam att jag har fått inblicken i det nyktra livet igen, en hjärna som börjar fungera och framförallt känslan av frihet. Det är jag som bestämmer över mitt liv, inte alkoholen.
Hoppas att ni får en fin helg 💕

Tack @Andrahalvlek ❤️ För att du hjälpte mig att komma igång. Nu känns det mycket bättre, när man börjar förstå hur forumen fungerar- och mitt nya namn i forumet känns helt rätt att skriva under 👍🏻
Ha en fin lördag 💕

Härligt! Mycket bra namn på din tråd! Förövrigt känner jag igen mig väldigt mycket i det du skriver.🤗 Hur man har testat, provat och försökt att dricka mindre, men till slut insett att det är hopplöst. Mycket enklare att inte dricka alls, och så otroligt mycket bättre mår jag nu. En stor frihet.

Kram

Välkommen hit @Sländan! Du har en hel del rutin redan på det där med att sluta dricka läser jag. Hur var det för dig förra varvet, var du ensam eller fick du stöd från någonstans?

Kram!

Tack @Torn 💕 nu ska jag läsa och lära mig hur det här fungerar. Nu har jag iallafall en tråd som känns rätt, som jag ska skriva under.
Jag läste i din tråd att du varit nykter i 15 månader, grattis 👍🏻💕 det måste kännas härligt att ha kommit så långt på vägen.
Det bästa av allt är alla nyktra fina månader och år du har kvar framför dig. Att få leva på riktigt.
Hoppas att du får en härlig lördag 💕🤗

Välkommen Sländan🍃🌺🍃. Vad bra att du har hittat ditt sätt att tänka kring beroendet..AA grupperna är ju bra på så sätt att man träffas på riktigt, Forumet för att det är tillgängligt jämt..❤️..Jag tror det var Einstein som sa att det är idiotiskt att pröva samma sak på samma sätt, och förvänta sig annat resultat? Det är ju det vi har hållt på med..Intagit vissa mängder alkohol, som ökar med tiden, för att få ett rus i hjärnan..Efter hand så är hjärnan beroende, och kräver mer alkohol. När vi slutar dricka, blir hjärnan alkoholfri, men har samma toleransnivå, som tidigare..Så när vi gör ett nytt försök, att dricka måttligt, så minns hjärnan, och det dröjer inte länge förrän hjärnan kräver samma dos/mängd som tidigare när man slutade. Vad bra att vi äntligen kom på det..🍃🌟🍃..Jag förstod inte förrän jag varit nykter några månader, att detta var den abslolut, lättaste lösningen för mig med mitt beroende..💫🍃

Tack @miss lyckad 💕 jag tror oxå att det är bra med info och hjälp från olika håll.
Eftersom det är Corona så har jag inte gått på några fysiska möten. Tyvärr är jag inte så bra på tekniska saker, så något online möte har jag inte heller varit delaktig i.
Men jag började med att skicka efter deras böcker, för att ta reda på lite mera hur det fungerar och hur de tänker kring alkohol. Jag tycker de är väldigt bra, man får ett annat tänk kring livet, inte bara om alkohol.
Så fort Corona har avtagit ska jag gå dit iallafall.
Det här forumet tycker jag oxå verkar väldigt bra 💕
Hoppas att du får en fin helg ❤️

Jag har varit på lite olika AA möten..Men Forumet funkade bäst för mig..Just för att man kan skriva och kolla efter info, närsomhelst. Sen finns det ju massor av olika typer av människor här, så några matchar säkert med mina funderingar..Det är ju så med allt..Vissa metoder passar någon, och några inte alls..Just nu är jag hos min särbo..Vi ska äta lite påskbuffé, eftersom vi inte träffades i påsk..😁..Gott med lax, ägghalvor med räkor och Jansson året om tycker jag..Ha en fin helg du med Sländan, hoppas solen skiner, hos dig, det gör den här..💫🌺💫

Söndag och strålande väder, ingen bakis känsla och 147 nyktra dagar bakom mig, förutom ett snedsteg som hände sista påskdagen. Allt borde kännas helt underbart att jag har lyckas så många dagar, men mitt snedsteg förföljer mig. Måste jag börja om från början, och inte räkna mina nyktra 5 månader.
Det känns så orättvist, så det har blivit så att jag tänker 147 nyktra dagar så att det ska kännas bättre.
Men kan inte riktigt släppa de, jag är fortfarande så besviken på mig själv.
Jag vet att jag har lärt mig något av de, och det är att inte utsätta mig själv för förstora känslomässiga situationer. Jag skulle helt enkelt åkt hem från släktträffen, och inte tagit hand om alla och deras problem.
Det har blivit min roll i släkten, eller så är det så att jag har tagit den eftersom ingen annan orkar eller kan.
Jag vill så gärna vara lika stolt och stark som jag var innan mitt snedsteg. Hur länge ska jag känna så här, det är nu en vecka sedan. Jag funderar på om jag ska fortsätta räkna mina nyktra dagar 147, istället för att bara börja om. Det kanske är bättre för mitt självförtroende.

Wow vad grym du är som klarat 147 dagar med bara ett ynka snedsteg! 💪🏼 Kan du ställa om och tänka att du haft 147 dagar sedan en större livsomställning istället för 147 dagar sedan du drack? 147 dagar sedan du började ditt nya, bättre, sundare liv typ! Kanske också bra att påminna dig om varför du gör det? Inte är det för att samla dagar tror jag, utan för att må bättre och det gör du säkert jämfört med om du skulle kört på som tidigare för 147 dagar sedan.

Anonym26613

Det är intressant med hur vi räknar. Tex om jag skulle dricka idag, så har jag dag 1 imorgon. Någon som idag har bestämt sig att sluta är då på dag 2. Eller tänk att två personer blir nyktra 1a januari. Den ena drack i januari och är på dag 60. Den andra i februari och är på dag 40. Men alla har ändå bara druckit en gång.

Vad jag försöker säga att siffran säger inget om:
Hur mycket man kämpat
Hur ofta man snubblat
Hur mycket man hjälpt andra
Vad man själv faktiskt vill här i livet

Så jag räknar dagar från början av mitt nya liv. Kanske väljer jag att dricka någon gång, vet inte, men fortsätter att räkna tills jag valt att gå in på systemet och börjat dricka hemma. Alltså återgått till gamla vanor.

Alla gör som de vill och du ska hitta det som motiverar dig. 💚🙏💚🙏💚

Välkommen hit!
Verkligen starkt jobbat med så många nyktra dagar. Släpp grämet. Har liksom ingen betydelse i det långa loppet, och det verkar ju vara ditt lopp! 😊
Under flera års tid, eller iaf några, har jag kört vit månad 1-3 ggr/år. Varje gång har jag mått väldigt bra (men också sett fram emot att dricka...) men precis som du beskriver kände jag att jag nog hade druckit mina livets enheter. Att jag var klar. Sen är det kämpigt på en massa sätt men den känslan har hjälpt mig. Nu har jag varit nykter sedan januari 2020. För varje månad stärks insikten om att den här skilsmässan var nödvändig.
Ha en fin kväll!

@Gullranka Tack 💕🙏🏻 du har så rätt, varför kunde jag inte tänka så själv.
Det är klart att jag ska tänka så som du skriver, du anar inte vilken lättnad jag fick nu, vilken härlig start på den här veckan med mitt nya sunda liv 😊
Ha en bra dag 💕

@Miss Mary Poppins Tack för dina kloka ord 💕🙏🏻
Jag ska sluta hålla på att räkna så mycket, och tänka på mitt nya liv som började 2020 11-16 det är årsdagen då det började.
Nu ser jag ljusare och en ny härlig vecka framför mig.
Ha en bra dag 💕

@Se klart Tack 💕 så mycket kloka människor i den här gruppen. Jag har bara varit med några dagar och fått så mycket kloka råd och fina tankar.
Det känns som jag kan släppa det här med dagarna nu och bara se framåt, på mitt nya sunda liv.
Så skönt att du har insett att en skilsmässa med alkohol var nödvändigt, tänk så många andra som oxå skulle behöva det, men inte inser det.
Ha en fin dag 💕

Måndag och tisdag avklarad, de två längsta arbetsdagarna för mig. Det är alltid skönt när jag kommer till onsdag med lite kortare dagar.
Jag har varit så fruktansvärt trött sista 2 veckorna, det kan vara pollen men jag tror oxå att man går igenom så mycket nu som nykter, som man inte gjorde tidigare.
Jag tänker så mycket på hur det var då och innan jag blev beroende, jämför med hur det är nu.
Jag känner mig även lite deppig och funderar på hur livet är nu vid 50 år.
Jag har egentligen inga större bekymmer, förutom mina äldre föräldrar som jag oroar mig för en del. Min yngsta son har ett handikapp och det blev inte bättre av att han fick narkolepsi för ca 10 år sedan av vaccin.
Men det har ändå gått bra trots allt ,och han bor nära mig så vi ses dagligen.
Sedan kan man väl inte gå på moln hela livet bara för att man slutat med alkohol.
Men en sak är säker, och de är att hade jag inte slutat med alkohol så hade jag mått betydligt sämre. Jag har säkert en liten dawn period just nu, som troligtvis har med min omställning att göra.
Det viktigaste nu är att komma igång med motionen, då mår jag så mycket bättre.
Jag har även bytt ut mitt alkoholberoende till sockerberoende.
Jag kan frossa i glass och godis, jag vet att det är bättre än alkohol men snart måste jag börja ta tag i de oxå.
Ha en bra kväll 💕

Hej! Tror det är många som känner lite deppighet, nu i pandemin..Allt kul som man brukade göra är inställt..Klart att det är jobbigt både med gamla föräldrar, och sonen med sin problematik..Tycker du gör rätt i att fundera över livet..Bra att inse hur mycket alkoholen förstör för oss. Jag skrev ofta ner för och nackdelar med att sluta dricka alkohol..Fördelarna är ju väldigt många..Såg mina barns pappa häromdagen, och hans särbo..Hon luktade gammal fylla, trots smink och finkläder..Exet hade magrat och såg nergången ut trots helt nykter..Minns hur jag själv såg ut för några år sedan..Risigt hår, svullen mage, huvudet fullt av funderingar på när jag skulle dricka nästa gång, och vilket bolag jag skulle besöka för att skämmas så lite som möjligt. Rädd att arbetskamrater skulle känna lukten av gårdagens rus..Mycket bra jobbat med din tid Sländan..Försök att komma på roliga saker att göra trots pandemin..🍃🌺🍃

@miss lyckad Du har så rätt 💕 pandemin ligger och lurar i bakhuvudet även om man inte tänker på det hela tiden. Jag är mest orolig för mina nära och kära, själv har jag fått vaccin genom mitt arbete.
Du måste ha känt dig stolt över att du klarade dig ifrån alkoholen, när du såg ditt ex och hans nya särbo. Givetvis väldigt tragiskt att se hur alkoholen förstör människor. Jag reagerar mkt mer idag när jag ser alkoholiserade människor ute i samhället.
Jag handlar ibland på bolaget åt min gamla mamma och pappa. Själv är jag inte ett dugg sugen på något, mera avsmak.
Där vi bor har vi flera bolag, personalen är så trevliga. Det måste vara någon slags policy- men det ser så hemskt ut när någon riktigt alkoholiserad, står med små pengar för att få ihop till en 7,3 procentig öl medans personalen står och ser så glad och fräsch ut och önskar en trevlig dag när pengarna äntligen räcker. Det är riktigt tragiskt, man undrar hur det kan få vara lagligt, när man vet hur många människor som far illa.
Det positiva är att trenden bland yngre verkar gå mot ett mer alkoholfritt alternativ.
Nu läggdags 💕 sländan