Ljusare tider!

Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

Profile picture for user Sattva

Välkommen Soffi! Ser framför mig hur ni satt där på altanskrovet och njöt! Underbart!!!
Och så härligt att få dig som granne hit in!😍🙏
Nej alkohol behöver man verkligen inte. Livet är fullt tillräckligt som det är, på alla sätt!🌞🧘‍♀️🌼🌷

Profile picture for user Sisyfos

Ja, jag tänkte väl att du ska komma efter. Jag tycker det är bra att det här forumet är levande för nu kanske man kan få lite hjälp att få perspektiv på det övriga livet innan man drar iväg för långt.
Skönt att jobba med nåt tillsammans som ni gör. Det finns en ro i det som är nyttig tror jag. Tänker lite på Berra och hans söndagsinlägg. Det var en sån ro (och inte) i hans inlägg. Känns som att du tar över. Ibland tror jag att det är det är en del av mitt problem, jag har för tråkiga projekt... projekt städa förrådet, kräver nog två entusiastiska personer och jag vet inte om jag får med mig sambon i det.
Kul att du är här! Och det är över nu tänker jag. Vi har checkat av ”testat a-problem”, det behöver vi inte göra om.

Profile picture for user Anonym26613

Så kul!!! 🥳🙏💚 Alltså det var inte så långt mellan oss innan heller 😅👍 Men så underbart att du också har landat i ett längretids perspektiv.

Så välkommen ❤🙏

Profile picture for user Andrahalvlek

Välkommen hit till ”Det vidare livet” finaste Soffi ❤️ Vilket underbart livsbejakande inlägg du har skrivit. Det där med uteserveringar och trädäck har varit en hangup för mig också. Trots att det händer några gånger per år max. Men med tiden förstår man att själva njutningen inte finns i alkoholen, den finns inom oss. Och njutningen blir på något sätt ännu mer genuin och äkta som nykter.

Och det spelar ingen roll hur många gånger jag skriver det, eller hur många gånger någon läser det. Man måste UPPLEVA det för att förstå. Och det finns inga genvägar - de nyktra dagarna måste i de flesta fall bli minst 90-100 innan man förstår på riktigt, genom sin egen upplevelse. Det är därför vi tjatar om att man ska ge nykterheten minst tre månader, och först därefter ta någon som helst beslut.

Kram 🐘

Profile picture for user Torn

Välkommen hit! Jag missade att du hade flyttat hit i morse.😅 Kul med altanbygget, och att ni bygger den tillsammans. Hos oss är det jag som snickrar och frugan som kommer med glada tillrop och ser till att jag inte slarvar. Ett bra samarbete helt enkelt.😀

Kram

Profile picture for user Soffi

Tack alla för varmt välkomnande! 🤗😍

@Sattva skrev:"Nej alkohol behöver man verkligen inte. Livet är fullt tillräckligt som det är, på alla sätt!🌞🧘‍♀️🌼🌷"
Ja, verkligen!🧡

@Charlie70 skrev:"Välkommen"
Jag är så glad att du välkomnar mig den här gången. Jag minns när du kom in på forumet.🧡

@Sisyfos skrev:"Ja, jag tänkte väl att du ska komma efter." 🤔Jag visste knappt att du flyttat🙄, men det känns helt rätt att vi bor i samma kvarter - igen 😊🧡.
@Sisyfos skrev:" Tänker lite på Berra och hans söndagsinlägg. Det var en sån ro (och inte) i hans inlägg. Känns som att du tar över." Oj, jag har läst väldigt lite av Berra 🤔, ska jag "ta över"? Nja, jag är Soffi och jag är okej som jag är 😉😉😁😅.
@Sisyfos skrev:"jag har för tråkiga projekt" Vi får klura på hur vi kan hjälpa dig där 🤔
@Sisyfos skrev:"Vi har checkat av ”testat a-problem”, det behöver vi inte göra om." Japp. ✔👍
Här och nu - inte på väg. Vi testar det lite till istället! Gör det till "vår grej" 🧡

@Miss Mary Poppins skrev:"så underbart att du också har landat i ett längretids perspektiv" Ja, det är sååå skönt!
Och, @Miss Mary Poppins skrev:"Så kul!!! 🥳🙏💚" Jag kan aldrig få nog av din positiva anda, festprissar och gröna hjärtan! Tack!.🧡

@Andrahalvlek skrev:"Vilket underbart livsbejakande inlägg du har skrivit." Tack!
Utan ditt "tjat" om Annie Grace, tips om Närvaropodd och trägna "man måste uppleva" så vete sjutton om jag kunnat skriva så nu 🤔. Men jag skriver precis som det känns. Du har hjälpt mig mycket på vägen hit. 🤗🧡

@miss lyckad skrev:"Lite Avis är jag..😅" Ja, jag är avundsvärd! Men inte för att jag har en sambo, för det har jag inte. Jag har något mycket bättre!! "En man i byrån", en särbo som älskar projekt, kan mycket om bygge och är otroligt händig och snäll i kubik "på rätt sätt". Vi pratade igår om det faktum att många tycker det är roligare att jobba med andras projekt istället för att ta hand om egen "skit". Oj vad jag är lycklig att han också funkar så! 😅😍😍😍. Att få "jobba" tillsammans med den man älskar. Ja, det ger så mycket, så många fler dimensioner i förhållandet.💖

@Torn skrev:"Ett bra samarbete helt enkelt.😀" Det är ju det viktiga! Och markservicen är inte att förakta! ... försöker jag lära mig... för i ärlighetens namn så är jag "inte betrodd" att göra vissa saker 🙄 även om jag faktiskt kan hantera både hammare och skruvdragare. Oj, så jag har muttrat för mig själv ibland... istället för att vara genomglad för att han så gärna vill hjälpa mig så mycket!
Nu är jag genomglad 😍!
Och jag kan hjälpa till att tänka och klura emellanåt samt bistå med fler händer (igår fick jag göra tyngsta 😮 och "tråkigaste" jobbet 😅🤣).
Så jag är tacksam gentemot dig också Torn🧡! Allt ditt prat om att skippa skammen. Som jag skrev ovan så packade jag bara det viktigaste nu inför flytten. Jag lämnade skammen, iaf över 90% av den, i gamla tråden. Den var för tung, otymplig och alldeles onödig att bära på när jag gick hit. Det gäller att spara på krafterna till det viktiga!

Jag har haft en så otroligt fin helg! 💖💖💖
Mycket har hänt.
På min tomt men framför allt inom mig tror jag.
Och så har jag flyttat in här.
Jag är nog fortfarande ganska, eller väldigt?, omskakad efter fredagens besked.
Vissa behöver skakas om mer än andra 🤔???
Men jag är GLAD! Några av polletterna har trillat ner helt (?) och inte bara sådär halvvägs.
Det är så otroligt otroligt dumt att dricka så jag behöver inte ens fundera minsta lilla på det längre.
Jag har äntligen förstått vitsen med att leva här och nu.
Visst, jag ska planera för en bra framtid, men jag ska leva NU.
Det känns som att jag gjort precis rätt i helgen!
Jag har varit tillsammans med min gubbe💖. Vi har börjat bygga altanen där jag/vi ska sitta. Men vi har också tagit oss tiden att sitta på "skrovet" (bra ord Sattva) och njuta av stunden😍.
Jag har börjat förbereda en gräsmatta och ser fram emot att se den växa. Jag har pysslat om och promenerat med min träningskompis🥰. Njutit av solen 😎.
Lycklig!
Tacksam!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra!

Go' måndag till er alla!
KRAM! 💖

Profile picture for user miss lyckad

Jaha, Soffi..Det är en särbo du har..😅Jodå det kan säkert vara fint.Jag har också en som bor 30 mil bort..🙄Och jag jobbar helger, så våra träffar blir inte jätteofta..Jag har mest varit hos honom, för sonen bor här hos mig Pga Corona, och tycker då det blir bättre att träffas hos särbon. Men vi får se..Jag får låna grannens gubbe eller andra till mina projekt så länge..Men visst hade det varit skönt att bo närmare varandra..igår köpte jag marksten. Det är också ett kul projekt att lägga dom..Måste få hem alla först, med släpkärra. Behövs inget gym för mig..😅..

Profile picture for user Sattva

Du låter helt enkelt lycklig Soffi, så gott!!! Lycklig över nuet, över livet.
Det omtumlande som hänt/ händer dig kan du kanske inte göra så mycket åt just här o nu? Det låter iaf som att du applicerar sinnesrobönen fullt ut. Jag blir lugn i själen av att läsa ditt inlägg😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Se klart

Varmt välkommen!
Vad fint att du är klar med att förändra- det är då det börjar, något annat, stort! Då går det att blicka över den där solnedgången och inte behöva vända sig om hela tiden för att försäkra sig om det ena eller andra.
Regn och hagel kommer helt klart. Men lugnet i vissheten om att ”jag är klar nu, har druckit färdigt”. Det är stort. Större än vad iallafall min lilla hjärna kunde greppa.
Och det bara fortsätter. Ser fram emot att kampera ihop här! 🤗

Profile picture for user Soffi

@Andrahalvlek 🧡

@miss lyckad Jag förstår att du också har mycket projekt hemma. Jag får titta över och läsa lite mer. Men visst är det skönt att inte behöva gå till gym! Och praktiskt att kunna låna gubbar när man behöver. Särbo för mig är att plocka russinen ur kakan, men det är klart, är kakan långt bort så kan det ju vara trixigt att få tag på russinen när man vill ha dem. Men hellre det än att tugga knäckebröd varje dag... Eller hur? 😉🧡

@Se klart skrev:"klar med att förändra- det är då det börjar, något annat, stort!" @Se klart skrev:"Och det bara fortsätter." Njuter redan av det, anar att det kommer ännu mer!
@Se klart skrev:"Ser fram emot att kampera ihop här! 🤗" Tack!

@Sattva skrev:"Du låter helt enkelt lycklig Soffi" @Sattva skrev:"applicerar sinnesrobönen fullt ut"
Ja, så är det 😍🧡.

Det är lite konstigt(?) att jag faktiskt känner mig genuint lycklig.
Men det kommer av att jag är nykter OCH att jag överdoserat må bra tips och strategier i några månader nu, inte bara läst och lyssnat utan också provat. Det är ju inte farligt att prov nytt!
Jag törs knappt tänka på om jag fortfarande varit aktiv alkis... Men, jo, jag gör det ändå. Om jag hade hamnat i det här läget med flaskan i hand, med alkohol som enda lösningen... Visst hade jag förstått att jag borde/måste sluta dricka. Jag betraktar mig som normalintelligent och det är enkelt att förstå att jag inte ska dricka. Men det är ju inte så lätt. I ärlighetens namn vet jag inte om jag klarat att göra rätt val. Det hade ju varit "så synd om mig". Första veckan utan alkohol. Den är ju rent vidrigt, helv..iskt för jä..ig för mig. Jag har vanans makt emot mig liksom obalansen rent kemiskt i hjärnan, hormoner och belöningssystem helt ur lag. Rädsla och ångest de luxe. Hjärnan tror ju att den ska dö och vrålar efter mer alkohol, "återställd ordning". Hade jag klarat den första veckan ovanpå det här? Mycket tveksamt. För jag hade ju inte heller haft mina nya strategier att tillgå... Lägg till att det kunde ha varit i mörka, kalla, leriga november när jag helst inte vill gå ut utan blir sittande inne och grubblar... Hua 😱.
Jag tänker på dem som sitter fast, som förstår att de inte bör dricka, som förstår att hälsan tar stryk ordentligt, men som inte klarar att ta steget. Hur kan man hjälpa dem över tröskeln? Jag vet inte. Jag vet ju inte ens om jag hade klarat mig över tröskeln själv...

Så jag är otroligt tacksam och glad över att jag kommit så pass långt på min resa som jag ändå har. Att jag kan känna mig lugn och ha sinnesro. Att jag har nya "lösningar" och vågar prova ännu fler.
Sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
Det jag kan påverka är hur jag mår, se till att vara i så god kondition som möjligt, samla kraft och ta hand om mig. Bygga och fixa så jag har något att se fram emot. Men njuta av livet NU.

Idag blir det en strålande dag - igen! 🌞😍
Jag har bestämt mig för att jobba hemifrån så att jag kan ta en promenad i solen på lunchen. Vem vet... kanske, om jag lyckas jobba undan ordentligt på fm... så kan jag "jobba hemma" på em... Skotta ut mer jord till blivande gräsmatta är väl jobb? 😏 Och det är motion som får mig att må bra. Sol och friskluft är nyttig medicin 😎.
Visst är det så att det är inte antalet timmar på jobbet som räknas utan mängden och kvalitén på leveransen?
Vi säger så.
Hög tid att sätta igång.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 💖💖💖

Profile picture for user Andrahalvlek

@Soffi skrev:"Visst är det så att det är inte antalet timmar på jobbet som räknas utan mängden och kvalitén på leveransen?"

Så är det! Man blir dessutom inte störd hela tiden när man jobbar på hemmaplan så man hinner lika mycket och ibland mer på kortare tid.

Älskar dina sprudlande inlägg 😍 Man kan använda de inläggen som marknadsföring av forumet - hur man kan förändra sitt tänk radikalt om man verkligen bestämmer sig för att prova fullt ut själv. UppLEVA.

Kram 🐘

Profile picture for user Soffi

@Andrahalvlek skrev:"Älskar dina sprudlande inlägg 😍 Man kan använda de inläggen som marknadsföring av forumet - hur man kan förändra sitt tänk radikalt om man verkligen bestämmer sig för att prova fullt ut själv."
TACK!!! Använd dem så mycket ni vill om de kan hjälpa andra! Copyright saknas 😅. 🧡

@Miss Mary Poppins Tack Mary för att du tittar in även om du har det lite jobbigt nu. Men tuffa utmaningar är ju också en av livets kryddor. Lite beska för att balansera det söta, och lite sälta för att förstärka det.🧡

Igår var en fantastisk dag! Effektivt jobb på fm. Lika effektivt jobb på em men då för mig själv, min blivande trädgård och min träningskompis som fortfarande behöver rehab-promenader.
Kanske lite för bra, över 30000 steg in alles... Men det var sååå skönt och jag mår så bra idag😍.

Jobbet. Jag försöker att inte låta mig retas. Men flera saker känns helt barockt! En beställare mailade igår och ville fira oss och tacka med bubbel. Jag hoppas att hen menar a-fritt? Men, vad är det för fel på tårta liksom? Har inte svarat än, inser att jag måste balansera svaret. För jag har också hunnit se under året att på den här arbetsplatsen är det mer regel än undantag med vin och whiskey-flaskor i present till medarbetare. Det känns så fel, fel, FEL! Det hade aldrig varit accepterat på någon av mina tidigare arbetsplatser. Inte ens när jag var aktiv hade jag tyckt att det var ok med alkohol på jobbet. Jag har inga problem att tacka nej nu om det dyker upp champagne. Men det finns kanske andra... Ett balanserat men tydligt svar att jag är glad att hen vill uppmärksamma och fira min grupp, att "vi" gillar tårta! Så får det bli.

En ny härlig dag kan starta 😍.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!💖💖💖

Profile picture for user Sisyfos

@Soffi skrev:"Jag tänker på dem som sitter fast, som förstår att de inte bör dricka, som förstår att hälsan tar stryk ordentligt, men som inte klarar att ta steget. Hur kan man hjälpa dem över tröskeln? Jag vet inte. Jag vet ju inte ens om jag hade klarat mig över tröskeln själv..."
Jag trasslade så länge fram och tillbaka, så jag förstår verkligen vad du menar. Jag både fattade och slutade massor med gånger och jag förstod mig inte på mig själv. Att dricka fast man VET att man mår bättre utan är obegripligt och ändå satt jag där och gjorde just det vid upprepade tillfällen. Jaja, när man har lyckats baxa sig själv över på den andra sidan och jag tror fullt och fast att man kan göra det genom att öva, då gäller det att jobba stenhårt med grundorsakerna till drickandet och sinnesro. Programmera om hjärnan och vara uppmärksam på när man drar iväg åt fel håll igen. Du lyckas med just det här Soffi!
Jag tog faktiskt också en tidig dag igår. Har sjukt mycket att göra, men det blir inte bättre av att jag jobbar ihjäl mig, så gick ut solen och njöt. Jag är så nöjd med att bara kunna sitta still och vara en stund utan att planera nästa steg.
Ha en fin dag!

Profile picture for user Sattva

God morgon!
Fullt ös på jobbet så tittar bara in o konstaterar att du klarar ditt liv så himla bra Soffi!!🤗🙏🤩😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sisyfos skrev:"Jag tog faktiskt också en tidig dag igår. Har sjukt mycket att göra, men det blir inte bättre av att jag jobbar ihjäl mig, så gick ut solen och njöt."

Jag brukar säga att ibland är inte det bästa att jobba mer - utan att jobba mindre. Jag är supernoga med att man ska ta kaffepauser och lunchrast, tjatar jämnt på folk om det. Ogillar starkt arbetspass utan en timmes lunchrast och tillåter det endast om det är omöjligt att gå från jobbet en timme eftersom man jobbar ensam. Jag är övertygad om att om man pausar och låter hjärnan vila från jobbet då och då så får man mer gjort i slutändan - och man mår bättre.

Kram 🐘

Profile picture for user Torn

Jag vill också anlägga en helt ny gräsmatta! 🤩 Jag har bara sysslat med att fixa med gamla gräsmattor fulla med mossa och maskrosor. 😅 Var tog din trötthet vägen måntro, du verkar ju vara full av energi och glädje.😍 Ofta tycker jag det är så att när man gör saker som blir fint och som är kul att göra( även om det är jobbigt fysiskt) så blir man trött på ett ”skönt” sätt. Jag kan vara trött så ögonen går i kors, då är det riktigt gött att gå och lägga sig, och jag sover som en stock.

Ha det bra! Kram

Profile picture for user Soffi

@Sisyfos skrev:" Jag är så nöjd med att bara kunna sitta still och vara en stund utan att planera nästa steg."
Så skönt! Du har kommit långt, vi har kommit långt! För att ständigt vara i tanken i framtiden "när det här och det där är fixat så blir det bra..." är ju absolut en av våra grundorsaker, att man aldrig når fram till det bra om det ständigt är nya saker som ska bli bättre sedan.
@Sisyfos skrev:"Programmera om hjärnan och vara uppmärksam på när man drar iväg åt fel håll igen."
Hmm, ja. Jag funderade på i natt om jag håller på att "dra iväg" igen. Jag mår ju bättre och då "plötsligt" är det flera projekt på gång här hemma 🤔. Okej. Uppmärksammat. Letar efter bromsen, jag vet på ett ungefär var den finns...
Tänk att "köra ända in i kaklet" ofta ses som något positivt. Det är det ju INTE. Iaf inte om energidrycken för att klara sista biten heter alkohol.

@Sattva skrev:"du klarar ditt liv så himla bra Soffi!"
Tack! Inte helt stabilt än, går på lina emellanåt. Men den är mindre slak nu och jag har monterat upp ett skyddsnät 😅.

@Andrahalvlek skrev:"en timmes lunchrast" Öhh? Jag har aldrig på något jobb haft en timmas planerad lunch, max 30 minuter, på vissa tjänster ibland 2*15 minuter...
Men nu har jag fixat långlunch för mig själv iaf ett par tre dagar i veckan "i smyg". Jobbar hemma all tid jag kan nu - för att jag behöver sova 😲. Japp. Ni läste rätt. Jag tillåter mig att sova 1-2 timmar på dagen och jobba igen tidigt på morgonen och/eller kvällen. Blir mindre zombie-jobb då och det tror jag alla vinner på.
Läste förresten i en utbildning för chefer på mitt jobb (nej jag är inte chef, men utbildningen var "öppen" och då kan jag ju inte låta bli 🙄😂). De som har medarbetare som jobbar hemifrån ska låta dem planera sin arbetstid mer fritt annars riskerar de att jobba för mycket. Låter sunt tycker jag (för att det passar mig utmärkt just nu 🤣).

@Torn skrev:"Var tog din trötthet vägen måntro, du verkar ju vara full av energi och glädje.😍"
Jo, jag sover bättre. Med hjälp av mitt nya aktivitetsarmband har jag lärt mig vad som får mig att sova bättre, kanske inte fler timmar men med bättre återhämtning. Nåja, lärt mig 🙄, jag övar iaf.. igår gjorde jag misstaget att skotta jord för sent på kvällen och det är inte bra för mig med pulshöjande aktivitet innan sömn, då ligger jag och vrider mig som en plågad mask i timmar innan jag somnar... Men misstag är ju tillåtna när man övar 😊.
Och så tar jag megatupplurar på dagen om möjligheten finns. Sattva har sagt att jag får det 😁.
Glädjen kommer nästan uteslutande av att jag är nykter. Och den fulla insikten om att jag ska leva NU. Fick ju en "käftsmäll" förra veckan... Sen så hjälper ju friskluft och motion till så att jag mår bättre. Samt att se hur fint det blir så småningom.
Okej. Det var ganska många saker som jag ändrat 😅😂🤣. Som det kan bli 😏när haspen inte är på, jag menar när korken är på. Så nu ÄR jag full av energi och glädje 😍!

Idag är det inte sol. Det ska bli busväder och regn i massor. -Det blir jättebra!🤩
Jag kastade ut frö för blomsteräng på delar av tomten igår. Det ska bli så fint med många olika sorters blommor! Regn passar mig därför jättebra så att jag slipper vattna så mycket.
Jag må "fuska" med att använda skottkärra till jorden som ska spridas. Men, jag har läst här på forumet att flera försår sina blommor inne i kruka, DET är väl fusk om något 😤😉😉!
Ska åka in till jobbet idag, det blir också bra. Har precis kollat planeringen och den har ändrats över natten "som vanligt", men åt rätt håll för mig för en gångs skull 😊. Ser det som ett gott tecken.
Kanske regnar det också ikväll? Då kan jag mysa framför brasan igen en kväll, bara vara och vila. 💖

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!💖💖💖

Profile picture for user Soffi

@Torn skrev:"Jag vill också anlägga en helt ny gräsmatta!"
Och jag är avis på dig för att du verkar bo nära havet och kan ta ett dopp när du vill...

Okej. Problem är till för att lösas. Jag är en obotlig problemlösare.

Om vi gör så här:
Du, Torn, kommer hit ett par veckor så får du anlägga (nästan) hur mycket ny gräsmatta som helst.
Så kan jag åka till dig ett par veckor i sommar och simma i havet så mycket jag vill.
Byteshandel. Win-win! 😍

Har vi en deal?
Bara att signera nedan!

Profile picture for user Sattva

@Soffi skrev:"Och så tar jag megatupplurar på dagen om möjligheten finns. Sattva har sagt att jag får det 😁." Absolut!!! Samla sömn, superviktigt!!
Vilket långt härligt inlägg fullt av glädje, så gott att läsa! Själv har jag lite stiltje just nu i energi- och glädjebägaren, men det kommer gå över, det vet jag!
Ha en underbar dag! Ps. Vad smart att möblera om i jobbdagen så att du kan sova när du behöver o jobba när du är som piggast. Helt rätt!💪😍😍
😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Anonym26613

@Soffi skrev:"För att ständigt vara i tanken i framtiden "när det här och det där är fixat så blir det bra..." är ju absolut en av våra grundorsaker, att man aldrig når fram till det bra om det ständigt är nya saker som ska bli bättre sedan."
Jag har funderat på just det här och igår sa jag första gången högt till mig själv att "nu slutar vi planera och räkna, jag gör så gott jag kan, vi får se hur det går" och la bort bullet journal. Övningarna om "compassion och annat" börjar nog ge effekt. 🙏💚

Ha en underbar dag 🥳💚🌸

Profile picture for user Sisyfos

Vad många vi är som faktiskt har börjat inse att vi kört på för hårt och vad det gör när man hamnar i det där suget när allt går fortare. På Närvaropodden beskrev de de som en tornado. Man kan vara inne i tornadons öga där allt är lugnt. Men rör man sig alltför långt från centrum är det risk för att man sveps med. När jag inte fattade att jag hade allvarlig järnbrist var jag så sjukt trött men fattade inte det heller tror jag, men just den där känslan av att bara ta sig ett steg till den var så tung och man kom aldrig i mål. Det är verkligen inte sunt att leva livet på det sättet...
eller som talesättet går ”livet är det som pågår medan du själv är upptagen med annat”. Så sant!

Profile picture for user Torn

@Soffi Nu är det ju inte riktigt lika kul om jag inte kan njuta av resultatet själv.😅 Men har du tillgång till en grävmaskin så kanske jag kan komma. Du kan gott komma hit till västkusten ändå till sommaren tycker jag.🤗 Förra året erbjöd jag Andrahalvlek en båttur ut till ön Nidingen, helt otroligt rofyllt och fint där. Men hon tackade nej pga att hon lider av sjösjuka.😀

Förövrigt håller jag med Sattva, samla sömn! Jag tar fortfarande tupplurar då och då om jag är trött. Jätteskönt.😍

Kram

Profile picture for user Soffi

Dagen startar med musik! 😊😍
Lycklig! Ja, tänk att jag kan få vakna upp lycklig på morgonen!
Det är ju absolut en sak som ska läggas till på listan över "Saker som är omöjligt att göra när jag dricker".

@Sattva skrev:"Själv har jag lite stiltje just nu i energi- och glädjebägaren," Hmmm, ja, så är det ju ibland 🤔. Men, idag har jag tid att gå över med en kanna, kanske kan jag få bjuda på lite påfyllning? 🧡

@Miss Mary Poppins skrev:" Övningarna om "compassion och annat" börjar nog ge effekt. 🙏💚"
Ja, det är ju nästan lite "magi". Så enkelt. Så svårt. Men vilken effekt om man GÖR och inte fastnar i "borde göra". 🧡
"Suddenly, out of the blue
Some kind of magic pushes you through
You don't know when, how or why
But someday, gonna take off and fly"
To be free, Mike Oldfield.

@Sisyfos skrev:"På Närvaropodden beskrev de de som en tornado." Jag gillar verkligen den liknelsen! Jag har ju lyssnat massor på Närvaropodden, i början "var det mest snack" men jag tror jag börjar förstå. Förstå genom att uppleva lite, lite i taget...
@Sisyfos skrev:"”livet är det som pågår medan du själv är upptagen med annat”. Så sant!" Ack så sant och värt att minnas!🧡

@Torn skrev:"Men har du tillgång till en grävmaskin så kanske jag kan komma. "
GUBBAR!🙄😂🤣 Det ska vara maskiner till allt! Det enda som skiljer män ifrån pojkar är priset på deras leksaker... Vad är det för fel på spade och skottkärra? Jo, de hanteras bäst av en stark kvinna 🤣🤣🤣.
Jag hoppas verkligen komma till västkusten i sommar! Jag är uppvuxen och har familjen där, inte alltför långt ifrån Onsala (det är väl där du bor?). Förra sommaren var "hemsk", inte ett enda salt bad!! Så jag kanske våldgästar även dig 😎. 🧡

@My Way Eftersändningen fungerar 😊. Funderar på erbjudandet.. 🤔Är boknings-siten öppnad?
Så skönt att det inte går på räls!! 🧡

Idag är det klarblå himmel igen 😊.
Fast, jag känner ett orosmoln, inte stort men ändå...
Okej, det får vara där! Det skymmer ju inte solen iaf och det försvinner nog. För det är ju dumt att oroa sig. I bästa fall är det helt i onödan, i värsta fall tvingas jag uppleva det jobbiga två gånger - när det räcker gott med ingen eller en gång...

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!💖💖💖

Profile picture for user Sattva

@Soffi Nämen, vet du, jag är uppvuxen inte allt för långt från Kungsbacka! Bor inte heller kvar dock.
Jaaa, kom över o spill lite energi i min bägare! Nu är det helg dessutom o jag ska vila lite extra.
Kram!!!🤩😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Sisyfos

@Soffi skrev:"Så enkelt. Så svårt. Men vilken effekt om man GÖR och inte fastnar i "borde göra". "
Nu har jag plockat citatet ur sitt sammanhang men just det där är den stora skillnaden för mig mellan då och nu. Jag GÖR oftare. Och hör och häpna, då blir något GJORT. Skön känsla!
Och det blir mindre på BORDE-högen och man kan vila på GJORT-högen och titta på BORDE-högen som inte är lika hög längre.
Nu är det dock dags att vara lite uppmärksam. Det är stressigt runt omkring mig så fullt fokus krävs. Så får det bli!
Ha en fin fredag!

Profile picture for user Soffi

😅😅😅😅😅😅😂😂😂😂😂
Oj! 🥱
Jag fick ett mycket glädjande besked från läkaren!
Specialister har kollat och det är lugnt! Ingen risk för försämring/tillväxt utan typ "gammalt och dött".
Lite yrvaken nu, för beskedet fick mig att vilja vila lite - och jag har sovit djupt i över tre timmar!
Man ska som sagt inte oroa sig! I bästa fall är det helt i onödan 😍.
Vad som dock inte var i onödan och inte en dag för tidigt är att jag fattade att det är dags att jag börjar ta hand om mig - på riktigt och för gott!
Inte lönt att plocka upp jobbdatorn och jobba ikapp nu väl?🙄😝 Det är ju sol och skönt att vara ute även om det blåser lite 😎😍.

KRAM! 💖💖💖

Profile picture for user Andrahalvlek

Så glad för din skull @Soffi ❤️ Sund reaktion att sova tre timmar på ett sådant besked. Jag brukar kalla det efter-enorm-anspänning-som-jag-knappt-visste-att-jag-hade-sömn. *Bam* i bakhuvudet och sen sover man som en klubbad säl (förlåt för makaber liknelse).

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

Åh grattis Soffi!!! Vilken fredagspresent!!!! 🤗😊🧚‍♀️🌷🌼❤🙏🤩😍
Även om det är "gammalt o dött" som du skrev, så är det det som gör dig så trött?

Profile picture for user Torn

@Soffi Åh vad skönt att höra att det bara var gammal skit som läkaren hittade! Måste vara väldigt gött att slippa ha de tankarna surrandes i skallen.

Ha en underbar helg! Kram 🤗

Profile picture for user miss lyckad

Skönt att få ett bra besked..😅..Och absolut härligt att du tar hand om dig själv på bästa sätt.💕💕.Du verkar vara en glad och humoristisk person..Det ger energi både till dig och andra..🍃💫🍃

Profile picture for user Soffi

Tack alla! 💖💖💖

@Sisyfos skrev:"GÖR oftare. Och hör och häpna, då blir något GJORT. Skön känsla!"
Jag har sovit lite knackigt i natt igen. Inte så konstigt kanske med tanke på "tuppluren" igår. Nu har jag suttit en bra stund och tänkt på det som jag vill göra idag. Okej. Dags att göra så att jag får den där sköna känslan 😊.

@My Way skrev:"Tänker att jag kanske fortsätter med lite trädgårdsarbete, varvat med vila i solen.." Ja, så får det bli efter att jag städat av "lite lagom" inne. Om jag inte hinner eller orkar allt?
@My Way skrev:" Spelar faktiskt ingen roll, bara jag unnar mig själv att må bra!" Så är det ju!

@Sattva skrev:"Även om det är "gammalt o dött" som du skrev, så är det det som gör dig så trött?"
Enligt specialisterna: Nej, det har funnits där så länge så det borde inte påverka hur jag mår idag.
Jag hade ju sömnproblem redan som barn. Kanske är jag bara en sådan som inte kan sova mer än typ 5-6 timmar på natten? Att det är en av de saker som dyker upp igen när jag är nykter och inte längre använder alkohol som både bränsle för att orka och som sömnmedel.
Jag såg på Vetenskapens Värld för ett par veckor sedan. Det handlade om sömn. I vissa äldre kulturer och för vissa personer är den mer naturligt att dela upp sömnen i två perioder per dygn. Kanske är jag sådan? Jag har ju lättare att sova en stund på dagen än att somna om på natten... Dagens samhälle och jobb är ju inte riktigt anpassat till det. Men allt går att lösa. 🤔Vet dock inte riktigt hur än...

@Torn skrev:"Måste vara väldigt gött att slippa ha de tankarna surrandes i skallen." JAAA 😅😂🧡

@miss lyckad skrev:"Du verkar vara en glad och humoristisk person.." TACK!
🤔... Ja, faktiskt är jag nog det!😍
Ytterligare en sak som till stora delar varit dolt under missbruket. Jag blev ju sällan glad av att dricka... Och absolut inte lycklig!
Jag minns en kurs jag var på för ganska många år sedan nu. Ledarskap och personlighetsutveckling. Vi fick inte dricka där, under en vecka. Naturligtvis drack jag i smyg på kvällarna men jag hann inte få i mig så mycket, det var så intensivt... Och så var jag ju bland idel främlingar/nya bekantskaper och kunde släppa alla mina "hur jag borde vara.."
Sista dagen skulle vi skicka med varandra "tips och råd".
Jag blev sååå förbryllad över de meddelanden jag fick på mina små lappar, kanske är det därför jag minns dem så väl:
Fortsätt vara glad och busig.
Använd din humor mer.
osv
Va? Jag är ju ingen rolig och/eller glad människa?!

Eller? Jo kanske! Om jag lär känna mig själv lite bättre och vågar visa vem jag är 🤩.

Det finns så mycket spännande att prova på, att lära sig!
Jag gillar namnet på den här forumdelen!
"Det vidare livet"
Det siktar framåt. Men också, det när man kommit hit så ser man ju bredare palett av möjligheter!
I början av nykterheten är det ju jobbigt att "gå in på den smala stigen" och leva utan alkohol.
Men hallå! Snacka om enkelspårigt att ha alkohol som enda lösning på alla problem!
När hela den här vida paletten av lösningar och möjligheter finns! Bara att välja och vraka!

Leva livet, nu ska jag leva livet!🎶💃

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra!

Kram! 💖💖💖

Profile picture for user Soffi

Igår var en "mellandag".
Jag tänker på hur lättpåverkad jag är av så mycket nu. Väder, trötthet, hormoner, störda rutiner etc....
Nåja. Så mycket bättre att vara påverkad av det än avtrubbad av alkohol.

Just nu mår jag fint! Njuter av min morgonstund!
Ser fram emot en skön söndag 😊.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 💖💖💖

Profile picture for user miss lyckad

Ja alla dagar är aldrig lika..Vissa dagar kan vara ungefär, upp som en sol, ☀️, ner som en pannkaka..😅..Men även tvärtom..Idag skiner solen här i Skaraborg..Det är skönt tycker jag..Ha en fin Söndag..🍃🍒🍃

Profile picture for user Sattva

@Soffi Ja ibland är man påverkad. Som jag skrev i min tråd. Vi måste ju få vara det ibland också😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️🧚‍♀️

Profile picture for user Sisyfos

@Soffi skrev:"Jag gillar namnet på den här forumdelen!
"Det vidare livet"
Det siktar framåt. Men också, det när man kommit hit så ser man ju bredare palett av möjligheter!"
Har inte tänkt på den betydelsen. Den”smala vägen”, är egentligen en bredare palett av möjligheter. Alkohol är en quickfix som verkligen spårar ur. När man har fattat det så finns inte den lösningen på dessa downs men för mig finns det också ett lugn i det. Det är som det är. Det blir bättre. Om inte i morgon så om ett tag till. Det är inte bråttom.
Och då kommer den fram igen, den där glada människan som bor därinne.

Profile picture for user Soffi

God morgon!
@miss lyckad skrev:"Vissa dagar kan vara ungefär, upp som en sol, ☀️, ner som en pannkaka..😅..Men även tvärtom.."
@Sattva skrev:"Ja ibland är man påverkad. Som jag skrev i min tråd. Vi måste ju få vara det ibland också"
@Sisyfos skrev:"Alkohol är en quickfix som verkligen spårar ur. När man har fattat det så finns inte den lösningen på dessa downs men för mig finns det också ett lugn i det. Det är som det är. Det blir bättre. Om inte i morgon så om ett tag till. Det är inte bråttom.
Och då kommer den fram igen, den där glada människan som bor därinne."
Tack! Tack! Tack!🧡🧡🧡

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag tänker på helgen som varit.
Jag är nog mest full i skratt. Men det här är inte kul!
Humör. "Jag som är så jämn i humöret"...
Visst har jag kunnat vara låg och glad om vartannat. Men nu, som jag har fått bita ihop i helgen för att inte morra och fräsa 🙈🙈🙈 - innan jag "trallat och dansat" en stund...
Jag vet inte vad som är vad.
Visst har jag använt alkohol förut för att reglera. Öka, minska, dämpa, dölja, bota.... Inte minst på helgerna, fasaden för att dölja att det blev "lite för mycket" igår - ett påklistrat "jag mår fint". Så väl påklistrat att jag iaf trodde på det själv...
Kanske är det bara den tiden i månaden?
Kanske är jag bara trött? För jo, luften gick nog ur mig lite i fredags när jag kunde andas ut efter en stor anspänning, större än jag själv visste.
Kanske är jag bara stressad? Jordhögen ska vara utspridd om en vecka och jag har 13 ton kvar samtidigt som kroppen börjar säga ifrån, jag är inte 20 år längre...
Eller så ... 😱 är det "den åldern"...
Sömnbrist? Ja! Det måste det vara!

Jag får nog kosta på mig ett dubbelcitat idag:
@Sisyfos skrev:"Det blir bättre. Om inte i morgon så om ett tag till. Det är inte bråttom.
Och då kommer den fram igen, den där glada människan som bor därinne."

För det blev ju lite bättre redan igår em/kväll. Lite lugnare, lite mer "jag har gjort så gott jag kan".

Måndag nu, arbetsvecka.
Jag ser det sista av en stor rosa(!) måne försvinna bakom trädtopparna. Det är lugnt ute, bara lite krusningar på vattnet.
Jag tar med mig det lugnet när jag startar dagen. Jag har några saker den här veckan som jag verkligen ser fram emot 😊. Små motgångar kommer väl också, men inte mer och större än jag kan hantera.
Livet går inte på räls - och det vill jag ju inte heller!
Kanske får jag svar på en fråga idag också, om den fortfarande är aktuell?

Det blir vad det blir - det blir bra! 😍

Jag är okej som jag är!
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 💖💖💖

Profile picture for user Sattva

@Soffi Ja det är väl så att det inte alltid går att veta varför man går lite upp o ner. Och så vill man ha svar på varför ändå, för att kunna åtgärda. Tålamod o uthållighet....så jäkla svårt! Och iblsnd kan jag känna att det finns ett krav att man ska vara glad o käck hela tiden. Men även om man mår bra o allt är bra så måste ju det inte innebära att man går omkring med ett leende hela tiden o kvittrar. Att må bra kan ju ta sig uttryck i ett lugn, ett jämnmod. Att man liksom är stabil över tid.
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Anonym26613

Kram Soffi 💚🧚🌸 Fick en tanke när jag läste idag. Att man kan vara lycklig utan att vara glad. Jag vet inte vart den tanken leder, men ska fundera på det och kanske inte försöka vara så glad. Eller inte försöka göra andra glada. För man kan ändå inte göra någon annan lycklig... ...tror jag 🙏💚

Ha en underbar dag 🌸🙏💚🧚

Profile picture for user Soffi

@Sattva skrev:"Ja det är väl så att det inte alltid går att veta varför"
Sant. Det är väl så, jag kan ställa frågan, men finns det inget svar att hämta så finns det inte.
@Sattva skrev:" Att må bra kan ju ta sig uttryck i ett lugn, ett jämnmod." Jo, bästa sättet att hantera det mesta. Det är ju ingen mening att morra och fräsa som jag tenderade att göra i helgen 🙄😅.

@Miss Mary Poppins skrev:"Att man kan vara lycklig utan att vara glad." Ja, så brukar jag också tänka, men vart tanken leder 🤔 det vet jag inte 😂.
@Miss Mary Poppins skrev:"man kan ändå inte göra någon annan lycklig" Nej, det är tydligt. Jag kan försöka glädja någon annan, men ibland är tom det svårt om personen inte är mottaglig... Man kan ju inte göra mer än så gott man kan där heller.

Samtidigt, lycka är kanske smittsamt det också?
Bäst att börja med sig själv, en bit i taget - "som vanligt" 😊

🌺🌺🌺

Profile picture for user Soffi

100 dagar! 🎇✨🥳

Egentligen slutade jag räkna dagar när jag flyttade in här. Men om jag kan hitta något att fira så kan jag ju inte låta bli, den vanan behöver jag ju inte släppa 😅😂🤣.

Sista resan - en fantastisk resa!
Den har inte gått på räls. Den har periodvis varit tuff, otroligt tuff. Men de bitarna måste jag tänka till ordentligt för att minnas. Kanske är det bra att hjärnan fungerar så, att det jobbiga sorteras bort eller förminskas, att de bestående minnena är de positiva - vinster, glädje, lycka, nya vänner, samarbete, mindre stress, mera sinnesro, listan kan göras lång. Jag tar och ramar in den och hänger upp på väggen. Eller nej, jag skriver den direkt på väggen där det finns utrymme att fylla på mer, mycket mer, det kommer att bli fint! De jobbiga samlar jag ihop i en bok att ha i bokhyllan för att kunna ta fram och läsa "vid behov".
För, nej, även om det varit en fantastisk resa så vill jag inte göra om den.
Jag vill inte åka tillbaka dit där jag kom ifrån.
Jag bor här nu. Trivs här.
"Resan fortsätter", ja, så är det kanske. Men jag är mer kräsen nu, väljer noga i vilken riktning den går.

Med det sagt, att jag inte vill göra om resan, så kan jag ändå rekommendera den starkt för dem som bor kvar i min gamla by, eller jag menar stad, för där bor ju sååå många. Jag vill också uppmuntra till att fullfölja den! Det stod kanske inte i resebroschyren, inte så tydligt iaf: Det är en guldgrävarresa där alla med lite uthållighet finner guld!! Tips: Stå inte med knutna händer och stirra på flaskan där korken skruvats på. Gräv i högarna "nya lösningar" och "må bra-strategier", var nyfiken, prova nytt!

Dags att starta dagen. Hmmm, ser inte riktigt ut att vara en dag som jag önskar... Men, det kommer att bli bra! Egentligen är den ju ett helt oskrivet blad än!
Men... jag "måste" nog handla i em för att kunna fira.
Ja, chokladpraliner förstås 😅😋😍!!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 💖💖💖

Profile picture for user Sattva

GRATTIS till 100 dagar!!! Såklart värt att fira🌞🌞🌞
@Soffi skrev:"För, nej, även om det varit en fantastisk resa så vill jag inte göra om den.
Jag vill inte åka tillbaka dit där jag kom ifrån." Så sant!!! Nej herregud, resan var alldeles för dyr för att börja om igen🙃
Nu ger vi oss in i den här dagen, i mitt jobb vet man heller inte riktigt vad som kommer att hända, men ännu just nu, har jag en helt lagom balanserad dag framför mig!
Vad som än händer idag så har du 100 dagar! Kram!!💪🧡😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Andrahalvlek

Grattis till 100 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳

@Soffi skrev:"Det är en guldgrävarresa där alla med lite uthållighet finner guld!!"

Ja, så är det. Har man bara tålamod så hittar alla guld ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kram 🐘

Profile picture for user Ny dag

Grattis till 100 dagar Soffi! Vilken fantastisk resa du gjort och fortfarande gör! Nu håller vi i det här! Själv har jag också just passerat 100 och håller med dig om att inte vilja tillbaka samt att resan är alldeles för dyr att göra om! Med facit i hand finns det inte något som blivit sämre med att vara nykter utan bara tvärtom👍

Profile picture for user Torn

@Soffi Grattis till 100 dagar! 😍 Vid 100 dagar började jag räkna månader, det var en viktig målstolpe. Jullan firar 1 år i dag, det var också en härlig milstolpe. Att döma av dit klockrena inlägg här i dag så vill jag påstå att du verkligen vet hur det fungerar i den här branschen nu! Du fixar ju det här galant, så njut av chokladpralinerna i kväll, det är du värd! 🥰

Profile picture for user Anonym26613

Grattis Soffi 🥳💚🥳💚🥳 100 dagar!!! 💃🌹❤

Det är konstigt med tiden. Ibland saktar den ner sig, ibland flyger den. Jag tror jag mår lite bättre när jag låter den bara flyta. Att nykterheten är oberoende av tid och rum. Den existerar och den är sann.
Men jag kommer att fira mina framsteg. Nästa blir 4 månader... Kanske glädjes jag ändå lite extra när mina forumvänner firar sina dagar. Då blir man extra stolt, för vi gör ju detta tillsammans ❤🙏🥳

Profile picture for user Soffi

TACK ALLA!💖💖💖

@Sattva skrev:"Nej herregud, resan var alldeles för dyr för att börja om igen🙃" Ja, och minns du hyrorna på gamla adressen? Så hiskligt dyra 😱! Men det förstod man ju inte då när man inte hade något att sätta dem i relation till. Tur att vi kom ut i världen och ser oss omkring så att vi förstår nu att det var ockerhyror!

@Andrahalvlek skrev:"Har man bara tålamod"
Lite lustigt! Jag har alltid sett mig som en tålmodig person. Men jag undrar nu ... Jag är nog bara förbenat envis. Jag har kunna vänta i "evigheter" på vissa saker ... Ibland pressat på, ibland avvaktat. Men det SKA ske.
Men 🤔, tålamod är något annat väl? Lite mer "det är vad det är och det blir vad det blir"? Jag får nog klura vidare på den, lära mig lite mer. Det är så kul att det finns så mycket mer att lära!😅😍

@Ny dag skrev:"Själv har jag också just passerat 100 " Just ja! Det var du som är på samma dag?!
GRATTIS till 100 Ny dag! Du har så rätt:@Ny dag skrev:"Med facit i hand finns det inte något som blivit sämre med att vara nykter utan bara tvärtom👍" 🧡

@Torn skrev:"Du fixar ju det här galant, så njut av chokladpralinerna i kväll, det är du värd! 🥰"
Tack! Pralinerna var verkligen jättegoda, riktigt lyxiga😋!
Men, jag får nog hålla med min Gubbe ändå, han har ju gett mig underkänt i godisätande😞... Även om jag ökat mitt godisintag med flera hundra procent sedan jag slutade dricka så är jag nog ganska ynklig 😥. Jag fick i mig fyra praliner... Jag som köpte en hel ask.
Men vilken tur att jag inte har ett "alkisförhållande" till choklad 😅😁!! Då kan jag ju fortsätta mumsa på så mycket jag vill😜!

@My Way skrev:"100 dagar. Så många gånger jag drömt om att nå dit." Med din prioritering så kommer du att göra det till en sanndröm. Och jag lovar, 100 dagar är mycket härligare att uppleva än att bara drömma om! Det kan man minsann inte säga om allt...
@My Way skrev:"Annars så går inte mitt liv heller på räls just nu, mycket som händer..men jag tror att det kommer att sluta väldigt bra.." Så ... 🤔jag anar något ganska jobbigt/tufft? ... men jag skriver ändå -Så härligt! Vi ville ju inte ha ett liv på räls och om du tror att det kommer att sluta väldigt bra då tror jag att det gör det också. Vi säger så helt enkelt.
Dörren står öppen, kom och gå som du vill.
Allt gott till dig också!

@TappadIgen skrev:"Det låter också på din text som att du har blivit stabil i din nykterhet också!"
Det tar jag som en komplimang, tack! Jo, jag sitter mer lugn nu på vaktposten, för tillfället räcker det att bara vifta bort oönskade besökare. Men jag inser också att jag kan inte lämna den helt, vaktposten, den kan nog aldrig lämnas obevakad. Men om fienden vet att den ständigt är bemannad så behöver det ju inte ta nå'n större energi. Tror jag.

@Miss Mary Poppins skrev:"Att nykterheten är oberoende av tid och rum. Den existerar och den är sann."
Så behagligt att landa i, mjukt, varmt och ombonat 🥰.
@Miss Mary Poppins skrev:"Då blir man extra stolt, för vi gör ju detta tillsammans" 💖

Gårdagen blev en riktigt bra dag. Mina farhågor på morgonen var helt onödiga. Noterar det.
Hinner inte skriva så mycket mer nu. Förutom en reflektion. Det pratas väldigt mycket alkohol på jobbet 🤔. Har det alltid varit så? Nej, inte på tidigare arbetsplatser, det kan inte ha varit så?
Det triggar mig inte, så det är lugnt. Men igår studsade jag lite på vad en berättade - hur mycket som måste handlas till en middag för fyra... Nej, jag studsade inte på mängden som sådan, jag vet ju hur mycket som kan gå åt... Men att hen berättade?? På jobbet??? Tror att hen att det är normalt?
Inte ens när jag drack som mest trodde jag att sådana mängder är normalt, jag kunde ju tom åka till flera systembolag på samma dag för att dölja...
Nåja, hen kanske också hittar hit en vacker dag...
Kanske faller det sig naturligt någon gång att jag säger att jag slutat dricka? Det är ju ingen hemlighet, men jag flaggar inte heller med det. Kanske kan det väcka tankar hos fler...

Ser fram emot en fin dag idag 😊🌞.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🧡🌼🌼🌼🧡

Profile picture for user Sattva

@Soffi Vad härligt att din dag blev bra igår!! Det pratas mycket om alkohol på mitt jobb också. Tror ingen dricker för mycket, men det är mycket prat om bubbel etc. Ja tänk om vi en dag berättar på jobbet? För mig är det fortfarande en hemlighet. Men vem vet, det kan ju förändras över tid!
Ännu en solig dag!!!
😍🙏🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Anonym26613

Godmorgon 💚🙏
På mitt jobb kan folk ibland nämna att de ska hem och dricka ett glas vin för att koppla bort något jobbigt som hänt under dagen. Jag har då sagt att "dricker inte, men ska ta en promenad och rensa tankarna ". Då kommenterar de ALLTID att "du är så duktig/nyttig" och jag undrar hur jag kan ha den image även om jag haft mina problem så länge. Jag har lurat dem ordentligt 😅👌

Jag vet inte om jag har slutat dricka 🤣🙈🙏 Det verkar så. Men inget jag har skrivit på som evigt löfte. Men undrar varför jag kan säga "jag dricker inte " men inte "Jag har slutat dricka " 🤔🤔🤔

Ha en fin dag 💃💚🥳🧚

Profile picture for user Sisyfos

@Soffi skrev:"@Andrahalvlek skrev:"Har man bara tålamod"
Lite lustigt! Jag har alltid sett mig som en tålmodig person. Men jag undrar nu ... Jag är nog bara förbenat envis. Jag har kunna vänta i "evigheter" på vissa saker ... Ibland pressat på, ibland avvaktat. Men det SKA ske.
Men 🤔, tålamod är något annat väl?"
Ja, i min värld är tålmodig och tålamod två skilda saker. Tålmodig kräver nog viss energi. ”I väntan på något som SKA ske”, tålamod är mer passivt kanske, i väntan på något som KAN ske eller KOMMER ATT ske utan ens egen inblandning. Tålmodig, då måste man passa på när tillfället dyker upp.
Jag tror att alkohol är ett större problem för många, men är så normaliserat så att det är acceptabelt på nåt sätt. Jag minns att jag var på en hälsoundersökning via arbetet och svarade ärligt på vad jag drack.. 1/2 flaska vin fredag, lördag och ibland söndag. Kvinnan jag träffade tyckte att det var alldeles för mycket, vilket hon säkert egentligen hade rätt i. Jag fick en rödmarkering på alkohol (inte bra). Jag blev rätt upprörd för jag trodde och tror att många dricker ungefär så mycket per vecka. Men har tänkt om lite där, Tänker att det där vanedrickandet är dumt och onödigt. Och även skadligt. På mitt jobb då helgdrack de flesta ungefär som det du beskriver. Flera av mina vänner beskriver också middagar där man tillslut har hinkat i sig 1 flaska vin per person. Det är inte sunt nånstans men verkar helt ”normalt” bland många. Så riskdrickande finns nog här och där. Att använda alkohol som avkoppling är aldrig sunt och bör inte normaliseras.
Ditt svar är klockrent MaryPoppins - jag rensar tankarna med promenad.

Profile picture for user miss lyckad

Grattis Soffi..💕💃🏽💕..Du gör det så bra..🎷🎷🎷..Det bästa med att vara nykter tycker jag är att man känner sig friskare..😁..Borta är ialla fall mina kroppsliga krämpor..Det fyllesvullna ansiktet, dom röda trötta ögonen, och det risiga håret. Jag har sett det på många att man faktiskt blir snyggare av att sluta förgifta sin kropp..Inte konstigt alls egentligen, men eftersom alkohol är så accepterat i vårt samhälle, så hör det till att vara bakfull då och då!!😳😳😳..Bra jobbat..🍃💫🍃

Profile picture for user Torn

@Sattva Det där med att berätta på jobbet sitter hårt åt för många. För min del så kom det naturligt, plötsligt så var jag redo.😅 Det tar lite olika lång tid för alla bara. MEN det är en stor befrielse och viktigt för att må riktigt bra tror jag. Det är det där med skammen igen, så länge det finns en gnutta skam kvar så har man något som ” skaver”. Den går inte att tvinga bort, men den går att tänka bort genom att vara stolt över sig själv för att man tagit sig ur beroendet och därmed mår jättebra.🤩 Man åkte dit på ett starkt beroendeframkallande gift. Va fan, det kan hända den bäste, som dig. Nu slipper vi skiten!😎 Tänk vad många som ligger i riskzonen för att hamna där vi var. Förövrigt är en bakfylla en för mycket tycker jag. De tror att de behöver alkohol för att förhöja livskvaliteten . Stackars satar. 😂 Vi genomskådade bluffen.😎

Kram

Profile picture for user Soffi

@Sattva skrev:"Men vem vet, det kan ju förändras över tid!" Ja, mycket kan förändras över tid 😊!

@Miss Mary Poppins skrev:"Men undrar varför jag kan säga "jag dricker inte " men inte "Jag har slutat dricka " 🤔🤔🤔" Tja, jag skrev ju att jag har slutat dricka .... men det hindrar ju inte att jag kan börja igen ...😁.
Skämt åsido. Jag har inte heller "tagit det stora beslutet". Frågan blev bordlagd när jag fick mycket annat att tänka på, när jag fick skrämselhicka och hoppade över hit.
För några veckor sedan hade jag ganska mycket funderingar på hur jag skulle göra om jag flyttade över hit så småningom. Jag fattar ju fortfarande inte vitsen med att ta 1-2 glas, varför liksom? Jag vill ju ha mer om jag ska dricka. Så måttligt på det viset kan jag stryka direkt. Jag funderade mer på om jag skulle ge mig själv ett löfte att, om jag skulle få för mig att dricka, så ska jag flirta in mig bland dem här som har svårt att begränsa mängden per tillfälle och som istället begränsar antalet tillfällen hårt. Bara det skulle ju innebära en STOR förändring mot förut.
Men så fick jag ju veta om min tumör. Den var ju godartad och tom "död" så ingen fara! Men, att tro att jag kan klara mig undan med blotta förskräckelsen fler gånger, nej det är dumt.
Samtidigt, jag vet ju att jag blir obstinat av nej och förbud.
Så frågan får ligga där den ligger: bordlagd, utredning nedlagd. Behöver inte lägga mer energi på den nu, förhoppningsvis aldrig mer.

@Sisyfos skrev:"middagar där man tillslut har hinkat i sig 1 flaska vin per person. Det är inte sunt nånstans men verkar helt ”normalt” bland många."
Jo, det är tyvärr normaliserat. Men, kollegan pratade om mer än två flaskor vin/pers "det går ju åt". Plus fördrink. Sprit till kvällskröken behövde dock inte handlas, det fanns redan... OK, been there, done that. Mängden förskräcker inte (🤢). Men om dessa mängder normaliseras på det sätt det gjordes där på fikarasten, då blir jag rädd.😨

Håller med: @Sisyfos skrev:"Ditt svar är klockrent MaryPoppins - jag rensar tankarna med promenad."

@miss lyckad skrev:" Jag har sett det på många att man faktiskt blir snyggare av att sluta förgifta sin kropp.."
Ja, absolut! Men inte jag 😞. Förrän alldeles häromdagen..😏 när jag klädde mig lite snyggare och stod framför spegeln som jag brukar undvika. Inte så tokigt ändå? Ganska välbehållen för min ålder, eller hur? För att inte tala om hur jag levt, att det inte satt mer spår 😮. Jag är ju skapligt snygg ändå 🙄😉🤣!
Tänk vad lite nykterhet kan göra! Fysiskt men framför allt mentalt. Jag har börjat acceptera min kropp och flytta in i den. "Närvaropodden-Bengt" talar ibland om människor som ser sin kropp mest som något som fraktar huvudet mellan möten. Jag har definitivt varit en sådan. Ändå har jag alltid tyckt om att röra mig mycket och använda kroppen fysiskt. Men samtidigt har jag alltid blivit så arg när den knakar och går sönder. Dags att börja ta hand om mig mer på alla sätt, dags att acceptera, dags att sluta skämmas - för jag är ju bra och snygg på alla sätt 😁😁😁.
Precis som ni!

KRAM!🌼🧡🌼

Profile picture for user Soffi

Tid.
Ja, idag funderar jag över tiden så här på morgonkvisten.
Det är snart maj månad! Vart har tiden tagit vägen? Det var ju nyss nyår!
Samtidigt - tar den här veckan aldrig slut? De här veckan måste vara 48 dagar lång liksom...
Jag är trött...

Igår räckte tiden inte till. Jag kom igång tidigt och fick mycket gjort, ändå hann jag inte allt som jag ville. Försöker se det som faktiskt blev gjort. Jo, det var mycket! Jag tänkte på det när jag klämde in en promenad på morgonen, för vid 7 hade jag redan checkat av, blivit klar med, en del jobbgrejer. Det där med att när man börjar göra så blir saker gjorda. Märkligt! 🙄😅🤣🤣 Så jag fortsatte att checka av en massa mer under dagen. Men var ändå frustrerad över det ogjorda på kvällen... Se det som blev gjort istället!
Hur många timmar genom livet har jag inte blivit sittande och funderat över "vad ska jag göra först, hur ska jag planera dagen"? Ibland tills dagen var slut och jag fick koppla av med vin... Utan något gjort alls...
Rutiner. Det är inte nytt för mig, men jag påminner mig igen. Jag är så otroligt beroende av rutiner - för att kunna vara spontan! Rutiner frigör tid. Men, just nu som livet ser ut så har jag så svårt att skapa fasta rutiner...
Idag har jag "för mycket tid som kommer att gå till spillo"... En massa meningslös tid där "jag är bunden"... Jag har en god vän som brukar tänka att "om arbetsgivaren vill betala mig för det här, att göra typ ingenting, så är jag helt fine med det! Hen kan bara sitta där och vara nöjd och chasha in. Jag försöker tänka så, idag kommer jag verkligen att behöva tänka så. Inte bli frustrerad över att jag inte har tid att sitta där... Usch, vad svårt! För jag har inte tid!! Jag vill ju fixa 1 ..., 2 ..., 3 ... - en massa saker!
Okej.
Om jag börjar göra nu istället för att grymta över förlorad tid, så får jag ju något gjort iaf 😏.

Dags att starta dagen!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🌞🌼🌞

Profile picture for user Sattva

@Soffi Drt du inte kan göra något åt är nog bara att försöka landa i...Men så svårt, jag vet! Rutiner är viktigt för de flesta tror jag, man kan vila i dem o då slösas ingen energi på onödiga saker.
Själv arg o frustrerad över kollegor som jag tycker beter sig okollegialt. Det är jag som förväntas anpassa mitt schema för att de ska få mindre stress. Att det ger mig mer stress är tydligen inte så viktigt...
Använde ditt mantra imorse: jag gör så gott jag kan o det räcker...
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Soffi

God morgon!
Fredag🎶🎶🎶 - visst låter det som ljuv musik!

Nu har jag så mycket att skriva! Var ska jag börja? Jag får nog välja så att jag inte tar upp hela forumutrymmet 🤔.

@Sattva skrev:"Själv arg o frustrerad över kollegor som jag tycker beter sig okollegialt. Det är jag som förväntas anpassa mitt schema för att de ska få mindre stress. Att det ger mig mer stress är tydligen inte så viktigt..."
Jobbigt! Jag känner igen mig.
Vem var det som skrev? Jag tror det var AH, ber om ursäkt om jag minns fel. Men det var så bra! Något i stil med "jag försöker tänka att det inte är arbetet som stressar mig utan mina tankar om arbetet".
Om man kunde klara att byta alla "jag hinner inte, dumma kollegor, inte mitt bord så varför ska jag, jag är otillräcklig etc." till just "Jag gör så gott jag kan...". Då skulle iaf jag känna mindre stress och mindre känsla av att vara orättvist behandlad, tror jag ... Värt att prova?!
@Sattva skrev:"Använde ditt mantra imorse: jag gör så gott jag kan o det räcker..."
Varsågod!
Mina mantran, mina affirmationer. Jag tror att de är en STOR bidragande hjälp till att jag fortfarande är nykter, till att jag börjat ändra sätt att tänka vilket att en förutsättning för mig för att nykterheten ska kännas långsiktigt hållbar.
Jag tror fortfarande inte helt och/eller alltid på dem. Men det jag hör ofta blir till slut en sanning. Det är också viktigt för mig att SKRIVA dem typ "känna dem i fingrarna", UTTALA dem högt ibland, SE dem.
Herregud! Jag har ju i över 40 år talat om för mig själv att jag är ful, fel och otillräcklig. Det är det som ska "skrivas över". Då gäller det att upprepa, upprepa, upprepa, upprepa....
Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Självbild. "Det svarta fåret".
Ja, så har jag beskrivit mig själv många gånger när jag försökt förklara mitt förhållande till familj och släkt. Både inför mig själv och andra som undrat. Redan som litet barn hade jag den "metafåren".
Som jag försökt att "tvätta pälsen", passa in, hitta ett sätt att vara som jag tror förväntas av mig. I alla år. Det som har fungerat bäst är att bleka pälsen med alkohol... (fast det har jag ju naturligtvis aldrig sagt till någon! ... Inte ens sett det själv...).
Okej. Nu har jag slutat bleka pälsen.
Häromdagen slog det mig: -Har jag ens päls? Är jag verkligen ett svart får?
Kanske... är jag "den fula ankungen"!?!
Det är ovant med vingar. De första flygturerna är flaxiga och går vingligt. Men med lite övning -visst går det att flyga! Men, det bästa är ju när jag får glida fram stillsamt på en blank vattenspegel 🦢.
...😲 ... ni som ser mig lite utifrån ... jösses😱 ... tänk om ... jag bara fått vanföreställningar ...
Ja, då får jag väl bjuda på det - Ett får som flaxar febrilt med alla ben samt plaskar runt i pölar 😂🤣🤣🤣

Sömn. En annan nyckel.
Jag har fortfarande inte fått ordning på den. Dumt att kämpa så hårt då sömn är en ickehandling? Njae. Det går ju inte att tvinga till sig sömn, men jag kan skapa bättre förutsättningar och jag tror jag är något på spåren😊.
Jag har sovit riktigt bra i natt. Ja, för att vara jag så är 6 timmar riktigt bra!
Jag kan se så tydligt nu, speciellt på mina egna inlägg här, när jag är övertrött blir jag verkligen gnällig. Gnällig i kvadrat, som en trött barnunge som inte vet vad den ska göra av sig själv.
Svaret heter naturligtvis balans! Lagom.
Jag var ju sur för ett tag sedan över att jag fått så många "inte". Inte TV, inte mat för sent, inte ... Och så blev jag rädd att jag inte ens fick vara ute och röra mig så mycket heller... 😯.
Men det får jag visst 😁. Jag behöver bara sänka tempot/pulsen framåt em/kväll. Och det funkar ju 😅, tunga eller intensiva uppgifter på morgonen och lite lättare på kvällen i stället för tvärtom. Och okej då.. jag mår nog bra av att begränsa lite också... fast det är svårt....
Jag testar om det verkar hålla över tid, att jag verkligen "hittat nå't"?

Det går bra nu, jag mår prima! 😍😎😍

KRAM!💖💖💖

Noterar "ful skjorta" och "första tidens trötthet" som ämnen att återkomma till. Jag blev ju tvungen att välja...

Profile picture for user Andrahalvlek

@Soffi Jag är så glad för din skull ❤️ Du har jobbat så mycket med ditt tänk - och himmel vad du har gjort det bra! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

Ps. Det stämmer att det är jag som brukar säga att det inte är arbetsuppgifterna som stressar dig, utan det är dina tankar om arbetsuppgifterna som stressar dig. Alltid dessa tankar.

Profile picture for user Sattva

@Soffi Så fin o härlig läsning!!! Svart får som är vitt o som flyger, ha ha underbart!!😍
Vet inte riktigt var jag själv befinner mig mentalt just nu🙃🙄. Men det är iaf 17 veckor idag o 4 mån imorgon🙏
Ha en härlig dag goa Soffi!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Soffi

@Andrahalvlek Tack! 🧡
Ja, jag jobbar mycket med "tänket". Och på att ta hand om mig fysiskt, ja, det har jag väl alltid gjort, varit aktiv och tränat och så, men jag gör det på ett annat sätt nu, tror jag 🤔.
@Sattva skrev:"Vet inte riktigt var jag själv befinner mig mentalt just nu🙃🙄" Ja.. det kan ju växla ganska fort, även för mig...🤔

Jag är i alla fall så himla glad att jag redan i början av året satte mitt mål att "må långsiktigt bra" och inte "att sluta dricka" 😲
Dra bort fokuset från alkoholen liksom, så att den succesivt blir en ickefråga.

Igår hade jag en helmysig Valborgsmässoafton 😍.
På kvällen satt gubben och jag, skitiga av jord och "lagom" svettiga efter jobb på tomten, och grillade korv över en liten eld i solnedgången. 💖💖💖
Funkar förresten fint med te till grillkorv 😊, har ni testat det?

Idag ska jag bara vara och njuta av solen! Med spaden i hand förstås 😂😂😂.
Snart är det klart!
Livet ÄR härligt!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🧡🦢🧡

Profile picture for user Sattva

@Soffi Åh ja, livet ÄR härligt!!! Låter som en perfekt valborg!! Så glad för din skull, du låter lätt, lycklig, avslappnad!!!🧡😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Torn

@Soffi Vad hände med din morgonkrönika? Inte för att man måste skriva varje dag, men det kändes bara lite ovant.🥰 Hoppas det har gått bra med grävandet och att du inte har fått ryggskott.

Kram från ”Nattugglan”

Profile picture for user Soffi

@Torn Här är den igen! Ottegökens krönika 🥰

Måndag morgon - och jag är ledig idag med!!!💃💃💃
Så skönt!

Helgen har varit bra men minst sagt intensiv: Jord, lera, gräva, hacka, mera jord, skotta, ösa, kratta....
Men också sköna fikapauser i solen, god mat och älskad gubbe 😍.
Min guldgubbe! Vad skulle jag ha gjort utan honom? Ja, han släppte skruvdragaren och "trallandet" och hjälpte mig med förberedelsen för gräsmattan, det var ju för tungt och för mycket för mig. Men inte minst: han lär mig att pausa!
Så många gånger som jag muttrat inombords (och ja, lite högt också 😯) "Ska det fikas nu igen? Nu när jag precis kommit igång, fått upp ångan och vill bli klar!" Han "lallar runt" och fixar lite här och lite där och dricker kaffe och ... Men så mycket som han hjälper mig så får han hållas, typ.
Men polletten börjar skramla neråt. Det är ju inte han som kör slut på sig, öser på tills det tar tvärstopp, får nackspärr och ryggskott, medicinerar och tankar ny energi med alkohol....
Det är jag. Det VAR jag.
Pauser är bra. Känna efter var det börjar göra ont är bra. Byta uppgift och få omväxling är bra. Slappna av en stund är bra.
Jo, jag är lite mör i kroppen men inte alls farligt, jag har inte vare sig ryggskott eller nackspärr och - jag är inte bakfull. Och det är (nästan) klart!!!

Gräsmattan ska komma idag, japp, jag "fuskar" med rullgräs där jag vill ha det fint fort. "Bara" att rulla ut. Resten har jag ju redan sått in med ängsfrö (undrar om det blir några blommor 🤔, om jag vattnat tillräckligt eller om jag bara vattnar ogräs?).
Tänk, imorgon när jag sitter här och växelvis skriver och tittar ut genom fönstret och funderar, reflekterar och filosoferar, så kommer det att vara grönt 🤩🤩🤩!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Våren är här - på riktigt!!!

KRAM!🌼🦢🌼

Profile picture for user Sattva

@Soffi Så mycket lärdomar!!! Härligt! Och fusk är det väl inte med färdig gräsmatta, herregud vilket grundjobb ni gjort! NJUT!!!
Så fint du skriver om din särbo❤
En riktigt skön ledig måndag till dig😍🌞🧘‍♀️🌼🧚‍♀️🧚‍♀️

Profile picture for user Sisyfos

@Soffi skrev:"Pauser är bra. Känna efter var det börjar göra ont är bra."
Och oj vad det sitter långt inne. Men det är galet att hålla på som jag gör. Jag ska ”göra klart”. Det blir aldrig klart. Min syster och mamma är likadana. Ser jobb överallt. I sommar blir det inte så. I sommar får det bli schemalagd vila.
Njut av din gräsmatta. Det kanske räcker som projekt? Vattna gräsmattan, ta bort ogräs.
Det är ju helt hopplöst om man skapar platser för vila och njutning och sen aldrig är där och vilar och njuter. För då är man på nästa projekt.
Han verkar klok din särbo 💚.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Soffi Japp, så är det. Ingenting går snabbare eller blir bättre för att man skippar pauserna. Tvärtom. Ibland är det inte det bästa att jobba mer, utan att jobba mindre. Visdom jag har dragit den tuffa vägen efter mina utmattningar. Brukar fixa att leva efter det också, nästan alltid.

Kram 🐘

Profile picture for user Soffi

Ömsom vin ömsom vatten.
Varför heter det så? Det måste finnas ett bättre uttryck, men jag kommer inte på något nu...🤔.

Gräsmattan kom igår, och ja, det var ju "bara" att rulla ut. Mer än heldagsjobb för mig och gubben, vi höll på till kl 20 och blev nästan klara innan vi gav upp - det var tyngre jobb än jag trott, vi blev helt slut båda två.
Men lyckliga! Det blir så fint!!!🤩🤩🤩
Det är så roligt - gubben verkar glädjas lika mycket som jag!
Fast nu kommer det lite "hot" emellanåt också, han föreslog att vi skulle byta hus med varandra ... 😨😠 ... men det går nog inte hans dotter med på 😂🤣😎.

Så nu sitter jag här, precis som jag hoppades igår morse, och tittar ut. Det är grönt utanför fönstret! Bortom det spegelblankt vatten och skog belyst av morgonens första solstrålar. WOW! 😍

Idag blir det .... bra hoppas jag.
Min lilla stjärna är sjuk. Ska strax iväg och kolla till henne igen, hoppas, hoppas att hon är piggare än för några timmar sedan.
Men, nästan lika mycket oro som jag känner för kompisen, lika mycket vånda har jag haft för vad jag ska säga till jobbet. Jag har inte behövt vara hemma från det här jobbet tidigare pga häst så jag vet inte om det är fullt accepterat. Erfarenheten säger att vissa inte alls tycker det är ok att vara borta med kort varsel för en hobby...
Ska jag sjukskriva mig själv? För vad då? Förkylning eller magsjuk? Eller ska jag "jobba hemma"? Med risk att någon ringer och förutsätter att jag är uppkopplad när jag är i stallet... Eller säga som det är?
Okej. Jag mejlade chefen nyss och skrev att jag måste vara ledig. Sa som det var helt enkelt. Så får jag se hur det landar.
Halvsanningar och vita lögner tillhör mitt gamla liv.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 🌼🦢🌼

Profile picture for user Sattva

@Soffi Halvsanningar o vita lögner, vad skönt att de får stå tillbaka för en rak rygg! Hoppas din häst mår bättre. Tror de allra flesta har förståelse för att ens sjuka djur är lika viktiga att ta hand om som ens sjuka barn. Vi råkar just bara inte ha en socialförsäkring kopplad till det...Hur mår hon?
Grattis till gräsmattan!!! Njut!!
Aha, har inte velat fråga varför du o särbon är just särbor ...men nu fattar jag att del av det är att han har barn. Vilken fin bonusmamma dottern har!
Idag grått här, regn kommer tydligen. Men det behöver naturen!
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Sisyfos

Tycker det händer rätt ofta att folk är hemma på grund av sjuka husdjur. Det är ju inte bara en hobby... det är ju ett djur. En levande varelse som du har ansvar för.
Hoppas hon piggar på sig!

Profile picture for user Torn

@Soffi skrev:"Ömsom vin ömsom vatten.
Varför heter det så? Det måste finnas ett bättre uttryck"

Uttrycket passar väl egentligen väldigt bra. Där vin står för det tråkiga och jobbiga. (Som en sjuk häst❤️) Och vatten för det bra och härliga som utsikten över den fina gräsmattan och... ja, det spegelblanka vattnet.😍

Jag har blivit mycket mer ärlig på alla plan sedan jag blev nykter. Förr kunde jag ofta dra till med en vit lögn på jobbet om jag hade gjort en tabbe, för att jag skämdes för att jag hade gjort fel. Numera kan jag utan minsta vånda och tvekan säga precis som det är. Jag skäms inte, utan står för vad jag gjort. Väldigt skönt faktiskt, försöker aldrig dölja något. Jag har fått nog av ljugande och döljande! Jag mår inte bra av sådant helt enkelt.

Du och gubben kanske kan bli sambo i ditt hus framöver, allt är möjligt! Kram 🤗

Profile picture for user miss lyckad

Hoppas hästen kryar på sig snart..💫🍃💫..Jag har en god vän som också har häst..Hon skaffade en liten hästgård ensam för att hennes ex inte var intresserad..Därför är han just ett ex..😊..Hoppas jobbet löser sig för dig. 👍🏽🌼🍃🌼

Profile picture for user Soffi

@Sattva skrev:"Halvsanningar o vita lögner, vad skönt att de får stå tillbaka för en rak rygg!"
Ja, det är det verkligen!
Det hjälpte mig att vara där jag var igår, inte på väg, inte någon annanstans i tanken. När jag tog hand om hästen tog jag hand om hästen helt enkelt - utan att fumla på jobbtelefonen hela tiden vilket jag vet att jag hade gjort om jag ljugit eller försökt att "jobba hemma". Och när jag fick några timmar över så kunde jag göra klart gräsmattan utan dåligt samvete - jag var ju ledig!

Tack alla för "krya på sig" till min lilla sjukling! Hon mådde bättre redan igår kväll.

@Torn skrev:"Ömsom vin ömsom vatten. (...) Uttrycket passar väl egentligen väldigt bra. Där vin står för det tråkiga och jobbiga. "
Jamen, självklart! 🤩 Så är det ju! Jag tänkte lite tokigt innan 😉😅

@Torn skrev:"Jag har fått nog av ljugande och döljande! Jag mår inte bra av sådant helt enkelt."
Så är det nog även för mig, att jag insett hur dåligt jag mår av oärlighet. Och det dåliga måendet är ju lätt att undvika! Om jag bara stannar upp och hejdar mig ibland så att jag inte "halkar dit av gammal vana"...
@Andrahalvlek skrev:"Lögnerna tillhörde missbruket, ärlighet tillhör nykterheten." Bra, kort och koncist sammanfattat! 🧡

@miss lyckad skrev:"Hoppas jobbet löser sig för dig." Jo, det löste sig 😊.
Och det löser sig nog idag också.
Nu mot stallet igen, så tar jag beslut om jobbet får stå tillbaka även idag eller inte efter det. En sak i taget.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 🌼🦢🌼

PS.@Sisyfos skrev:"Det är ju helt hopplöst om man skapar platser för vila och njutning och sen aldrig är där och vilar och njuter."
Den tar jag med mig, tack!
Stenläggning, snygg trappa, friggebod, blomrabatter ....
kanske kan vänta 😲😅😅🤣🤣🤣

Profile picture for user Sattva

Skönt att hästen mår bättre! Vad har hänt henne? Gott att kunna vila i att ta det som det kommer. Livet står o faller verkligen inte med jobbet...
Kram!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Anonym26613

Godmorgon Soffi 💚🌸 Så skönt att hästen mår bättre ❤
Så konstigt det har blivit med långtids smygande med alkohol, att man tror att andra människor inte klarar av vår sanning. Men jag har redan lärt mig, att alla bär en hemlighet. Och att det gynnar relationer att vi visar oss sårbara. Befriande att få leva i sanning ❤🙏🌸💚

Så glad för din skull, med gubben, gräsmattan och insikterna. Du förtjänar all lycka i världen 💚🌸🙏

Profile picture for user Soffi

God morgon!
Igår var det heldagsregn....
- och jag var så glad!🤩
Jag hann/orkade ju, med nöd och näppe, lägga klart den planerade delen av gräsmattan i förrgår så det var helt perfekt med massor av regn! Jag tänker tillbaka och kan knappt förstå vilken otrolig flax jag haft med alla olika delar i att göra iordning min tomt. Av en slump (?) rätt kontakter, chansningar som gått hem, bra folk som dyker upp vid rätt tidpunkt. Jag har haft tur med mina ledigheter. Rätt väder vid alla tillfällen så att jag kunnat jobba på och gubben som har kunnat/velat hjälpa till.
Ja, faktiskt hela mitt hem - vilken otrolig tur jag haft!
Tacksam! 🙏 Lycklig!😍🎶💃

Heldagsregn innebar ju också att min kropp kunde få välbehövlig vila. Senaste veckornas jobb på tomten har ju inneburit dagliga, intensiva, långa "träningspass" för hela kroppen. Och nu måndag och tisdag, slutklämmen, så är jag nästan förvånad att mitt lilla aktivitetsarmband inte flippat ur - eller så har det det 🤔...
Vila ja... Det gick sådär... Jag fick spunk framåt kvällen. Regnkläder åkte på och det bar ut i skogen. Träningsvärk ska väl tränas bort? Eller iaf, stillasittande blir man stel av?
Okej. Den nyktra Soffi har inte mycket till bromsar. "Behöver" drogas för att ta det lugnt...

@Sattva skrev:"Skönt att hästen mår bättre! Vad har hänt henne?"
Ja, nu senast var det oförklarlig hög feber. Jag blev verkligen jätterädd för min förra häst förlorade jag i blodförgiftning efter fästingbett. Det visade sig som oförklarlig feber först och det gick så fort...
Men nu är hon feberfri igen, troligen var det "bara" en smärtreaktion. Vi är inne i en ond spiral just nu. Det började med en liten, liten skada för typ tre månader sedan. Då sa veterinären glatt att "Det räcker att ni tar det lugnt ett par veckor.." Jag vet att jag tänkte redan då att "Okej, det var ju bra! Men, kan jag få något lugnande till henne? Blir svårt annars.."
Gubben sammanfattade resten av resan ganska bra häromdagen, när jag kom hem slokörad igen. "-Asså, den där! Hon ska ju inte ha fyra ben, hon klarar ju inte av det!"

Ny dejt med veterinär idag.
Hoppas, hoppas, snälla, snälla - låt oss få börja träna snart igen!🙏🙏🙏
Vi klarar inte att ta det lugnt!
Sen så blir det ju så dyrt också...
Kanske måste jag annars, ovanpå alla veterinärräkningar, köpa hem sten till stenläggningar på tomten fastän det egentligen kan vänta....
För lugnande/avkopplande droger ska INTE köpas.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🌼🦢🌼

Profile picture for user Sattva

@Soffi Håller tummarna för att hästen fortsätter bättra på sig! Åh stackaren🧡
Jag tror vi alla har olika grundenergi. Du behöver nog röra på dig. Inget fel med det, våra kroppar är till för rörelse! Då är stillasittande o övervikt ett mycket större problem än att man rör sig för mycket, generellt i samhället alltså. Vad mysigt det verkar bli hemma! Har du bott i huset länge? När jag var nyskild var min dröm just ett eget litet hus. En egen fristad. Nu blev det istället radhus/bostadsrätt o bor kvar där än. Väntar ut att barnen ska flytta hemifrån. Sedan hus!! Förhoppningsvis🙏

Profile picture for user miss lyckad

Vad härligt att du är så nöjd med huset Soffi..🍃💫💕🍃..Jag älskar mitt hus vissa dagar, men ibland tänker jag på att det finns mycket förbättringspotential..😉..Vi får verkligen hoppas att din häst piggnar på sig..👍🏽🙏🏻💕..Det är så speciellt med hästar, eftersom dom mer blir en stor del i ens liv. Det är både en dyr, men också speciell hobby och livsstil. Jag har ridit en del i ungdomen, men är försiktig ändå..Ridskolehästar kan nog vara ganska trötta på folk, och därför har jag varit med om en del plötsliga incidenter 😳..Jag håller tummarna för din häst..👍🏽👍🏽🍃🍃🍃💫

Profile picture for user Anonym26613

Jag skulle behöva lite av det som gör dig så positiv och glad 😂😍👌 Du verkar ha det så bra 🙏💚🌸

Hoppas verkligen att det går bra med hästen ❤ jag kan gråta över akvariefiskar 💚🙏 skulle vara helt förkrossad om jag hade en sjuk häst. ❤❤❤

Profile picture for user Soffi

Tack! @Sattva @miss lyckad @Miss Mary Poppins

Idag har jag vänt lite på rutinen 😲😲😲 🤔hur ska det här gå ...
Morgonpratet kommer (om jag hinner) efter en skogspromenad, det är sol och klockan är redan mycket 😁😎.

Kram!🌼🦢🌼

Profile picture for user Soffi

STOPP!🛑
Dagen börjar inte bra.
Jag kan se vad jag skrev igår: @Soffi skrev:"🤔hur ska det här gå ...
Morgonpratet kommer (om jag hinner)"
Det går för fort. Jag vill för mycket. Jag är stressad. Och jag är så förbenat TRÖTT.
Andas. Det är en fantastiskt vacker morgon med sol och spegelblankt vatten. Jag ser också min nya gräsmatta utanför som kommer att bli så fin (okej, jag ska vattna - SEDAN, efter jag har skrivit, en sak i taget, sitt still).
Försöker se mig själv lite utifrån - jag är inte klok! Kliver upp klockan fyra en lördagsmorgon, okej, det gör jag alltid så det är ju inget fel med det, men jag brukar njuta av mina morgontimmar där jag bara får vara, idag är jag redan stressad av att "helgerna är för korta". Var ska jag börja? Får tilt i skallen när jag försöker planera och få in allt jag vill göra idag. Så ofta det slutat med att jag inte fått gjort något vettigt alls, framåt eftermiddag/kväll slutkörd av alla borden och måsten som snurrar i huvudet, missnöjd av att allt är ogjort, värd tröst och avkoppling....
Så, hur var det? Om jag börjar göra så blir någonting gjort? En sak i taget. Känna mig nöjd över det som faktiskt kommer att bli gjort om jag börjar. Inte slå på mig själv om jag inte hinner allt.
"Onödigt" att "bara sitta här och skriva" just nu?
NEJ! Det är just nu, när jag dragit upp tempot för mycket, vill för mycket, är trött och "orkar för lite"(🙄 suck, det borde stå "vilar för lite" va'?) som jag absolut INTE ska släppa kontakten med forumet, för man ska aldrig lita på en alkis. Det sista jag vill är att komma på den "briljanta idén" 😤 att lösningen finns på flaska.

Andas, landa.
Okej, jag erkänner, jag har precis varit uppe och "sprungit" lite, satt på vattenspridare, diskmaskin och tvättmaskin. Hunnit med att röka två cigg...
Läser igen vad jag skrivit. Det hjälper verkligen att skriva av sig (mig). Se svart på vitt. Påminna mig om varför jag är här, varför jag skriver just på alkoholhjälpens forum.
Här finns mina vänner, de vänner som vet och kan förstå hur jag är/har varit.
Nu tror jag att jag hittat lite lugn så att jag kan svara er, inte för er skull, utan för att jag vill, för att ni är viktiga för mig 😉😉😍. Det får ta den tid det tar 🤩.

@Sattva skrev:"Jag tror vi alla har olika grundenergi. Du behöver nog röra på dig. Inget fel med det, våra kroppar är till för rörelse! Då är stillasittande o övervikt ett mycket större problem än att man rör sig för mycket, generellt i samhället alltså. "
Ja, jag är tacksam och glad att jag är en energisk person, att jag tycker om att röra mig och inte är överviktig (även om jag vill ha bort de där nykterhetskilona...). Så det är dumt att "gnälla" över något som i grunden är positivt. Det är ju bara det att jag fortfarande inte fått ordning på min sömn. Jag är trött. Jag tänker att lite rörelse/motion hjälper mig att sova bättre och det gör det nog - i lagom mängd. Inte när det är ren oro och trötthetsrastlöshet som driver ut mig på ytterligare en promenad... Då vore det nog bättre om jag kunde klara att koppla av? Å andra sidan, i skogen försvinner många av mina måsten... Ja, jag vet inte...

@miss lyckad skrev:"Vad härligt att du är så nöjd med huset Soffi"
Ja, jag älskar det alla dagar!!! Jag fick möjligheten att uppfylla min dröm - och det blev bättre än jag vågade hoppas innan 😍😎!

@Miss Mary Poppins skrev:"Jag skulle behöva lite av det som gör dig så positiv och glad 😂😍👌 Du verkar ha det så bra 🙏💚🌸"
Oj 😶... Ja, det kan ju vara lite blandat det där som du ser.... Men, även bortsett från dagens inlägg så blir jag lite förundrad 🤔. Forumets solstråle Mary behöver lite positivism och glädje - av mig!?! Eller rättare, av det som gör mig positiv och glad för det mesta numera. Du har det redan Mary! Det är nykterhet! Det är "all in" må bra-strategier. Och, jo, just ja, hmmm, det är lite chokladpraliner också 😉😋😁. Så visst har jag det bra!!

Tack alla för att ni bryr er om min häst!
Hon är frisk!!
Energin har återvänt efter feberhängigheten. Tusen myror i brallan, typ 😂. Veterinären var tvungen att ge henne lugnande för att kunna undersöka hennes skadade ben, inte för att hon var dum utan för att det var såååå svårt att stå still 🙄🤣. Skadorna har läkt som de ska 😅! Ordination "Smyg igång träningen med skritt ett par veckor och öka sedan succesivt så kan ni nog vara fullt igång om ett par månader" 🤩🤩🤩🤩!
Fast... smyg igång 🤔... över 500kg dynamit som är less på att vara stilla och bara vill springa fort...
Nåja, kanske tur att hon har en matte som förstår känslan av att behöva röra sig. Som vet att det inte finns något illvilligt alls i det...
Nästa inlägg skriver jag kanske ifrån någon trädtopp, inte mer med det 🤣🤣🤣

Nu är det dags att hänga upp tvätten. Dammsuga efter det. Har jag tur så kommer gubben tidigt idag och vill "fika nu igen 🙄" dvs hjälpa mig att pausa 😅😂, annars får jag öva själv.

Jag är okej som jag är.
*Jag gör så gott jag kan - det räcker bra. *skrivet med fetstil och understruket idag.

KRAM! 🌼🦢🌼

Profile picture for user Andrahalvlek

@Soffi skrev:"En sak i taget. Känna mig nöjd över det som faktiskt kommer att bli gjort om jag börjar. Inte slå på mig själv om jag inte hinner allt."

Du vet precis hur du ska göra. Jag lägger till att du kanske behöver lära dig meditera 😉 Som ett verktyg att använda när hamsterhjulet snurrar på lite för snart. Det spelar ingen roll om hjulet snurrar för snabbt pga roligheter eller tråkigheter, det är själva hastigheten på hamsterhjulet som är destruktivt i längden. Vi fixar det kortare perioder, men sen måste vi tillbaka till ”basstationen” och ladda batterierna.

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

Läst o känner med dig!!! Inte för att jag är i samma läge, utan för att jag tycker om dig o vill att du ska må bra!
Så skönt med hästen, phu!
Göra en sak i taget räcker gott. Du går på "höga varv", som någon jag pratade med uttryckte det. Försök sänka varvtalet😘. Tur din särbo kan det🌞
Här en dag med lite sköna måsten. Maken är iväg under dagen, ungdomarna hos sin pappa. Jag kan bara skrota runt. Ska baka rawfoodbröd. Momsredovisa. Yoga.
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Profile picture for user Sisyfos

Ja himmel, vad jag känner igen mig.
Allt man vill göra. Helgerna räcker inte till. Jag måste vila nu. Min kropp vill inte följa med. DET är oerhört irriterande ska ni veta. När jag hade järnbrist var knoppen också trött, då var vi mer i balans, men nu när hjärnan vill... Det blir mer påtagligt när kroppen säger ifrån. Jag lyssnar inte så bra på den heller men det kostar på sen.
Det är för mycket på jobbet också och svårt att hinna allt. Så jag vet att jag måste dra i bromsen och ta hand om mig men det är svårt. Och du skriver ungefär som det är. Det är så lätt att se vad andra borde göra och så svårt att lugna ner sig själv... när ska vi klämma in meditationen Soffi???
Lite lustigt att din häst är likadan.
Och sätt dig ner. På hela rumpan, inte på språng, vila, andas! Njut av gräsmattan.

Profile picture for user Soffi

God morgon!
Jag har sovit så gott!!😍
Och jag lyckades känna mig nöjd med "det lilla" som jag fick gjort igår så jag fortsätter med - en sak i taget!
Nu är det långfrukost med gubben 🥰, ni får vänta helt enkelt 😉.

Kram!
🧡🦢🧡

Profile picture for user Torn

@Soffi Härligt att du har sovit gott, och att din häst verkar må bra!😍 Själv har jag sovit uruselt i natt men det var självförvållat, och jag lider inte av det eftersom jag oftast sover bra. Jag funderar på att gödsla min gräsmatta i dag. 🤔 Det ska bli varmt och regnigt de närmaste dagarna, då kommer gräset växa som sjutton. Fast då får jag ju klippa den desto mer framöver, lite jobbigt.😂 Hur stor gräsmatta har du förresten? Har du en åkgräsklippare? Det har inte jag.

Lite annat snack här än om alkohol som du märker, men det har du absolut inget emot tror jag. 😍 Bra att du tar det här med att ta det lite lugnt på allvar. Det är viktigt.

Kram