Nämndemansgården - erfarenheter?

Profile picture for user Ragna

Hej! Jag skriver mest på anhörigforumet men nu är det aktuellt med behandlingshem för min anhöriga. Jag är väldigt intresserad av att höra ifrån er som fått behandling på Nämndemansgården - men även andra tips om behandlingshem är mycket välkomna!

Profile picture for user starten på det nya

Hej. Jag har ingen egen erfarenhet av Nämndemansgårdens behandlingshem men de jag har träffat på verkar nöjda. Mina egna erfarenheter av Nämndemansgården är från deras högintensiva behandling det är 3 dagar i veckan i 12 veckor varje tillfälle är 3 timmar med egna redovisningar därefter så är det eftervård i totalt 9 månader. Upplägget sägs vara liknande det som är på behandlingshem men såklart så är det mer intensivt på hem.
För min del har det fungerat bra, jag är tacksam för den hjälp jag fått för annars hade jag inte tagit mig ur beroendet eller ur är man ju aldrig men jag har iaf varit nykter i 4 månader, hur bra en behandling är beror såklart till en stor del på hur motiverad man är..
Jag håller tummarna för att din anhörige för det stöd och hjälp som behövs.

Profile picture for user Adde

Jag gjorde min behandling där, en månad, internat. På den tiden var de stenhårda med att följa Minnesotaupplägget vilket de tyvärr tummat på senare år.
Låt din anhörige få vara ifred och kontakta inte honom, han har fullt upp med sig själv och det ÄR omtumlande att komma under behandling ! Det finns ju liksom lite att gå igenom !!
Och som "starten på det nya" skriver här ovanför så är motivationen verkligen A och O !!
Min månad där var helt avgörande för om jag skulle överleva eller inte, så många nya intryck och så många aha-upplevelser !! Det var så skönt att inse att sjukdomen ser lika ut för alla beroende och att det inte bara var jag som var konstig.
Jag antar att du vet att du också är inbjuden till en anhörigvecka ? Så är det för de allra flesta behandlingshem. Fler behandlingshem med bra resultat är bla Alefors och Korpberget.
Lycka till !!