Aktiviteter?

God afton alla.
Vad fan kan man hitta på för att inte dricka?
Jag dricker för att klockan ska gå snabbare.

Tips? Råd?

Profile picture for user Sisyfos

Det finns mycket att göra som också påverkar psyket: fysisk träning c olika slag… dels såna med monotona rörelser (promenera, springa, simma, cykla, gym), träning mot ett mål, träning med mycket koncentration klättring, yoga etc.
Du kan ta upp nåt som du tidigare tyckt var kul om nåt sånt finns.
Måla, bygga, sy kläder, spela instrument…
Handarbete, pussel, spela spel. Korsord, Matlagning,
Träffa vänner, gå med i förening.
Vissa av förslagen ovan, eller många, påverkar ju direkt måendet. Funderar ibland på vad jag sysselsatte mig med innan jag började dricka, när jag mådde bra och det var en hel del av det som står ovan. TV-tittande tycker jag är lite trist ibland. Väldigt passivt! Jag tror att jag mår bättre av sånt som inkluderar mer koncentration och rörelse. Men man är olika som personer och det gäller att hitta sina egna intressen. Nåt som gör en glad helt enkelt.

Profile picture for user Gör någonting.com

@Qwer1 Precis som @Sisyfos skrev....(va tvungen att dubbel kolla att jag inte läste fel, hade kunnat skrivit Syfilis...sorry😅) Ser att din tråd är lite äldre än när jag registrerade mig här för 6 dagar sen. Men det som @Sisofys skriver om att försöka tänka på det som man brukade sysselsätta sig med och som man brukade må bra utav innan alkoholen (tagit över). Tycker jag är ett jätte bra tankeverktyg. Jag har tänkt på det själv och jag gillade att göra mycket....Idag är jag här och skriver ett inlägg på din tråd som du skapat för några månader sen och känner igen känslan som du beskriver. Nu vet jag inte om du haft några direkta eller har intressen. Men jag är här iallafall i hopp om att hitta det som gör mig glad igen. Om det nu är det som jag brukade bli glad av eller om det kanske upptäcks nya intressen. Det som är säkert för mig är att alkoholen sätter sig och tar över. Iallafall för mig.

Profile picture for user hejhej38

Träning kan vara bra men beror på hur kroppen hanterar det. Hård träning är en stress för kroppen. För egen del, som lider av PTSD, har jag märkt att mitt sug efter alkohol blir större av att träna, speciellt hård motionsträning. Men promenader eller lugn träning såsom yoga är t.ex. är väldigt bra sysselsättning för mig, men alla är olika. Annars är måla och vara kreativ trevligt. Jag brukar städa när jag behöver distrahera mig, men jag älskar att städa hehe.