Uttråkad

Profile picture for user Surkärring

Jag vill sluta dricka.
Tror jag.
Har ju skippat vardagsdrickan. Nästan. Typ.
Men jag har så TRÅKIGT på kvällarna
Barnen har sitt o går o lägger sig.
Mannen spelar datorspel eller kollar Youtube. Ärligt talat, det finns bara så många gånger en känner för att konkurrera med en datorskärm när mannen sitter med ryggen emot och knappt hör vad jag säger.
Jag vill ändra mina mönster men jag behöver alternativ. Vill liksom inte gå och lägga mig kl 8 för att undvika flaskan.
Så jävla trist är jag ju inte. Väl? Det är inte annat än att jag börjar undra.m

Profile picture for user AkillesU

Ja inte är det då roligt i Coronapandemin + novembermörkret.
Men jag försöker pyssla med sånt jag tycker om tex: kolla serie, virka, möblera om, shoppa lite online :) träna, videosamtal med vänner/släkt, kolla på hus och drömma lite.

Vad gör ni andra?

Profile picture for user Illaute

Ja, vardagen ( helgen med för den delen) blir helt annorlunda när man skippar alkoholen. Jag har själv hållit upp i drygt 14 dagar den här gången. Första dagarna ville jag bara gå och lägga mig för att inte tänka på att dricka. Det är ju lite trist att gå och lägga sig redan kl 20 typ men det var det jag gjorde för att jag ville att dagarna bara skulle gå. Insåg snabbt att så kan jag ju inte hålla på. Måste ju ha nån form av liv. Jag har tagit upp gymmandet igen ( så här i coronatider) så det har hjälpt mig lite. Har också lyssnat mycket på olika poddar som handlar om drickande; alkispodden och fyllepodden tex. Sen har det ju gått åt en hel del tid med att läsa och skriva här. Tänk så här: skönt att mannen är upptagen med sitt så jag kan sitta med alkoholhjälpen i lugn och ro.
Ha en fin dag!

Profile picture for user Jullan65

Japp tråkiga tider är det verkligen. Om man sen lägger till den där rastlösheten vi drinkare har vid nykterhet, blir det nästan outhärdligt. Inget annat är intressant, a är nummer 1. Det vi flydde den tråkiga verkligheten med . Vi har ofta en föreställning om att vi utan a, är både tråkiga och att livet i sig är rätt trist. Men så är det inte, du kommer snart märka hur livet pockar på och idéer ploppar fram. Det tar lite tid men är så mödan värt. Under tiden kan du gott lägga dig kl 20, det uppskattar säkert din kropp. Vila och återhämtning. Kram Jullan

Profile picture for user Kennie

Kanske dra med sambon på kvällspromenad? Det är mysigt ute i novembermörkret om man har varma kläder.. Kolla nån serie tillsammans? Tror som du att det är viktigt att umgås med varandra, inte bara hänga framför varsin skärm...

Profile picture for user AkillesU

Finns ju en rolig lista A-Ö som är fastnålat längst upp här i formuret :)

Själv känner jag att jag är full av energi nu när jag slutat dricka så behöver annat att syssla med. Annars blir jag supernere

Profile picture for user Kallekandricka

Svårt att få ur någon annan ur internetberoende, kanske lika svårt som att få sig själv ur ett alkoholberoende?

Börjar tycka det känns rätt okej att ha tråkigt när jag inte fuskat och haft roligt med sprit på nästan fyra månader.

Små meningslösa tråkiga saker börjar blir roliga, sånt som fick en att le eller skratta före spriten blev en genväg till lugn, ro, glädje, energi.

En klok person här inne skrev att livet har varit som en transportsträcka till nästa fylla. Du anar inte hur mycket jag kände igen mig i det.

För mig är det lättare att avstå helt än att försöka styra mitt drickande och planera mina fyllor. Och jag vill aldrig mer bara se fram emot helgen för att jag ska dricka sprit.