Hur börjar man?? dricker alldeles för mkt, hur börjar man sluta??

Orka

Det finns inga genvägar. Man slutar helt enkelt. Slutar dricka och slutar köpa hem. Man slutar sitt beteende och börjar ett annat.
Det beror så klart på hur mkt och hur länge du druckit. Kan du sluta på egen hand utan farlig abstinens? I så fall sluta idag. Vi är många här. Det finns mycket stöd att få. Framförallt för egen terapi genom att skriva av sig, våga vara ärlig kring ett mönster de flesta av oss här på forumet har mörkat och förträngt under en lång tid.
Det är smärtsamt men befriande att vara ärlig!
Lycka till.
Kram
Orka

Hej o välkommen!
Häll ut, håll ut och håll i... Är egentligen inte svårare än så. Sen är det givetvis jättesvårt av olika anledningar. I Gitarristens tråd skrev Li-Lo från alkoholhjälpen om abstinens och beroende på drickandet har sett ut så är det viktig info. Annars tycker jag du ska läsa och skriva härinne och hitta din väg i detta. Det är så skönt att bli fri från a (även om jag nu inte är helt fri).

Börja bara, och sök hjälp om du vet med dig eller märker att abstinensen blir för svår. Annars är sömnproblem, svettningar, irritabel, ångest vanliga symtom som klingar av på ca en vecka.ta b12 vitamin och magnesium. Drick mkt vatten. Ät bra, promenera och vila. Lycka till