Medberoende

Jag vet inte vad jag ska göra. Eller jag VET vad jag borde göra, vara tydlig, ge konsekvenser, lämna relationen.
Min man har druckit minst varje helg det här året, och tagit en del tabletter som han fått på recept de senaste 3 veckorna.
Han ljuger om det, gömmer flaskor. Dricker/missbrukar bara på nätterna när barnen lagt sig, och kan sköta sitt jobb. Han har inga vänner, men en bror han pratar med i telefon.

Jag ORKAR inte vara arg. Jag ORKAR inte ställa ultimatum som att han vore en tonåring, det påverkar balansen i vår relation att jag inte kan lita på honom och att jag måste projektleda ALLT. Pengar försvinner från mitt konto, inga stora summor men tillräckligt för att jag går runt och ör bitter, förbannad och gnällig hela tiden. Det hjälper ju inte heller.
Han vill INTE ha hjälp, han anser inte att han behöver, han sköter ju allt som han ska, är en bra pappa, bra på sitt jobb, kör aldrig onykter, inte våldsam renoverar huset o.s.v. Vill inte gå i parterapi, vill inte att vi nämner hans icke-problem för någon.
Så vad är problemet egentligen förutom med mig?

Jag är bara så jäkla trött. Längtar efter kärlek som inte innefattar lögner. Tidigare tyckte jag om att ta ett glas vin eller en cider nån helg, men allt bara äcklar mig nu.
Just nu sover han i sängen med vårt ena barn medan jag sover i vår säng med vårt andra.
Vet inte vad jag ska göra, hur jag ska tänka eller hur jag ska få det stödet jag behöver.

Profile picture for user Nora81

@Orolig_nu Hej! Vad bra att du skriver här, skriver av dig och söker hjälp för att komma vidare själv.
Det är inte alls konstigt att du är trött, du får ju inte alls vad du behöver.
Har själv dansat denna djävulsdans ett tag nu och börjar inse att det inte är värt att ge fler chanser.
I en relation krävs det ju respekt och tillit, att båda har en vilja...med en missbrukare så är det som att leva med en jättebäbis. Så länge missbruket pågår så blir vi som partners också missbrukade tycker jag.
För mig är det svårt att ge råd när barn är inblandade med det finns fler på forumet som är/har varit i samma situation, så ett tips är att läsa i andra trådar.
Bra att du börjar få nog, det är ett friskhetstecken.
Styrkekram ❤️