Straffad på obestämd tid

Profile picture for user Snödroppen

@Limelight
Det låter som en destruktiv relation.
Jag är lite tveksam till att en relation med en person i ett aktivt missbruk kan vara bra. Tillit, trygghet och att man tar ansvar för sig själv är för mig numera delar i en frisk relation och det existerar inte i ett aktivt missbruk.
Det låter lite grann för mig som att du egentligen inte vet vad du själv vill, kanske en tid för dig själv hade varit bra.
Den första och viktigaste relationen är ju till sig själv.
Du skriver att du inte berättar för någon av dina vänner, vilket innebär att du isolerar dig. Hur vill du själv ha det?
Vad mår du själv bra av?
Önskar dig gott.

Profile picture for user Limelight

@Snödroppen
Du har helt rätt. Jag vet inte vad jag vill. Är i nåt slags naivt tillstånd, vill bara att det skall vara så bra som det skulle vara utan alkoholen i bilden.
Är väldigt tacksam för ditt svar.
Idag är en ny dag. Inget hände igår. Allt är som vanligt. Jag håller på att bli helt knäpp.
Vet inte hur jag vill ha det. Men vill inte att andra skall oroa sig eller må dåligt. Det är ju mitt fel från början.
Jag skulle må bra av att få förlåtelse. Få känna att även om msn gjort fel så är man inte värdelös. Känna att jag är värd ett lyckligt liv.

Tack snälla.

Profile picture for user Kennie

@Limelight Hej, jag tycker det låter som att du haft det väldigt tufft. Jag förstår att du sökt dig bort från relationen och jag tycker att din mans ständiga drickande, ljugande och psykiska misshandel av dig är långt värre än att du haft en sms-relation vid sidan av. Det är väl klassiskt, manipulativt beroendebeteende, att han försöker få det till att du är problemet istället för hans drickande. Och att din man installerat spionprogram på din telefon är oacceptabelt. Jag tycker det låter som att du är psykiskt nedbruten efter många år i en destruktiv relation. Kanske är det dags nu att leva ditt eget liv, för din skull, där du väljer vänner och relationer. För ja, du är värd att må bra! Jag tycker du ska söka professionellt stöd i den här processen, det finns grupper för medberoende, kolla på nätet. Och fortsätt skriv här förstås! Ta hand om dig!

Profile picture for user Backen123

Länge sen jag skrev här, men nu måste jag.
Döm inte dig själv sådär hårt, jag lovar dig att ingen dömmer här och väldigt bra av dig att sätta ord på allt du upplevt och skriva här.
Att leva med en beroendesjuk gör nånting med oss, skuld och skam och det läggs snabbt till år. Fundera hur du vill leva, läs runt här och få väldigt mycket bra tips på hur du kan gå tillväga för att börja lyfta blicken. Och köp inget hus nu. ❤️
Välj ut en vän och börja prata, tänk omvänt om hur du skulle tycka om en vän berätta för dig det du upplevt, det brukar kunna ge en insikter rätt snabbt.

Profile picture for user Självomhändertagande

@Limelight
Så bra att du skriver, så att du ser orden som du tänker.
Det verkar som att du har det tufft.
Jag får en del flashbacks från mitt tidigare destruktiva förhållande. Och jag har aldrig velat skriva om vad som hände mig egentligen. Och varför jag ens var kvar i ett förhållande som gjorde mig till ett vrak.
Jag skrev allt nu. Och raderade. Vill inte skriva om det här. Men ändå vill jag det. Fast jag skriver det inte. Det är för privat.
Men ditt inlägg berör mig att vilja berätta.
Kanske jag kan slriva några ord ändå.
När vi träffar någon vi tycker om. Kanske även älskar. Ibland.
Och så får man ta emot skit.
Under berusning.
Och så.
Accepterar man den.
Skiten.
För att man älskar ju, ibland.
Och så där håller det på.
Tills man en dag spyr.
Och känner att det får vara nog.
Eller så tar man ett samtal med sig själv.
Och bestämmer sig.
För att skapa ett bättre liv.
Och bara att bestämma sig.
Är en bra början.
Kan vara.
En början.
Ta hand om dig!
På alla sätt!
Just nu.

Profile picture for user Åsa M

Fina du. Det låter som om du behöver fundera på om den här relationen är bra för dig. Vad är det som gör att du ber honom om att göra slut, varför går du inte själv? Ursäkta om det låter väldigt rakt, men du måste ta hand om dig först. En relation klarar man sig utan, särskilt om den bryter ned en. Men utan att ta hand om sig själv blir det tusenfalt värre. Vad vill du, vad behöver du? Här kan man säga det förbjudna, ingen blir dömd. Lyssna inåt. Många kramar!