Hur agerar jag mot skåpsupare

Bor tillsammans med min vuxna son och min man som tar sig en sup så fort han vaknar på helgen och ibland under veckan. På helgen sover han mest hela dagarna och är mycket agressiv i sina diskussioner mot oss. Känner att jag måste få veta hur jag ska bete mig mot honom då han hela tiden ljuger mig i ansiktet att han inte druckigt men ändå så vet både min son och jag att han druckigt.
Skulle behöva råd hur jag ska bära mig åt för jag klarar inte detta länge till

Profile picture for user Nextdoor

Jag har själv en man som skåpsuper. han åkte ut ur min lägenhet omgående med huvudet före och får nu bo hos sina föräldrar och förändra dagen, jag vet inte hur det går för honom eftersom våran "relation" verkar vara något ansträngd sedan jag kasta ut honom. Jag är gift men vet inte vad han känner eller tänker?

Det kan inte vara så att mannen din har någon form av depression? Det du kan vädja till är att be han söka hjälp eller ställa ett ultimatum och ställa fram all sprit och hälla ut.

Profile picture for user Daggan

Som svar på av Nextdoor

Tack men i mitt fall finns hur mycket whiskey som helst hemma.
Han blir aggressiv hur hanterar jag det?
Har funderat på att vara hemma mindre så får vi se om det hjälper

Profile picture for user Nordäng67

att man skall acceptera aggressivitet! Hemma ska man kunna vila kropp och själ och känna sig trygg! Detta är inget Du och din son skall acceptera eller leva med!

Profile picture for user Nextdoor

Som svar på av Daggan

Man ska verkligen inte acceptera aggressivitet.
Du ska inte behöva fly ditt egna hem, men jag tycker du ska ta upp med din man som du känner.
Funkar inte prata kanske ett brev kan vara till hjälp för att få ut vad man känner.
Be om kanske samtalsterapi för drickandet? Framför att du inte må bra över hans drickande och situationen som orsakar hans aggressivitet.