Alkoholskador

Profile picture for user mamma-julia

Min son, 45 år, har haft ett långvarigt alkoholmissbruk, senaste åren har han varit nykter i perioder. Nu har han slutat, igen, för någon vecka sedan. Han har fått problem med värk i låren och överarmarna, gör ont när han sträcker ut armar och ben. Och så kan knäna vika sig när han suttit länge och går upp. Kan det vara en alkoholskada, i så fall undrar man ju om det är övergående. Vitamin- och mineralbrist är ju vanligt hos alkoholister och det kanske kan ge olika symtom. Jag har oroat mig för hans hälsa så länge så jag reagerar med ångest för allt som handlar om krämpor hos honom. Någon som varit med om symtomen ovan när man slutat dricka, eller under tiden? Han har leverskador och hur värdena är nu vågar jag inte ens tänka på. Under tiden han druckit har han knappt ätit något, det kan röra sig om veckor utan att äta annat än några chips eller så, men nu när han slutat äter han mycket så aptiten är det inget fel på nu när han väl håller sig ifrån alkoholen. Rädslan för att han ska börja igen sitter förstås där men nu var jag glad att han slutade dricka och så kommer ångesten för de här symtomen istället. Hoppas på svar från gruppen, det känns alltid bra att få andras erfarenheter.

Profile picture for user Surkärring

Jag känner med dig - oavsett hur gamla barnen är finns det alltid en mamma-oro där.
När det gäller din sons hälsa tror jag att det är bättre att prata med någon som har medicinsk utbildning och kunskap, eftersom det är lätt att öka på oron om en googlar eller frågar människor som vill väl men saknar den faktiska kunskapen.
Om du inte känner att du vill kontakta vårdcentralen så kanske prata med 1177, som kan råda dig vidare. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får prata med någon som kan hjälpa dig att stilla din oro, och att din son får hjälp att behålla sin nykterhet och får må så bra han kan.
Du är stark som kämpar. <3

Profile picture for user TappadIgen

@mamma-julia Som redan har sagts så är det alltid bäst att kontakta vården. Med det sagt så är ju värk i lår och armar ganska vaga symptom som kan bero på ganska mycket och just av den anledningen bör det utredas vidare. Det man kan tänka sig är ju t.ex. brist på olika näringsämnen och mineraler eller möjligtvis början till polyneuropati. Båda är dock behjälpta av att man slutar att dricka, även om det kan ta lite tid.

Jag hoppas verkligen att han kan hålla sig nykter. Är han kanske mogen till att vända sig till ett sådant här forum? Jag vet inte hur han själv ser på saken.