Hjälp mig, jag vill dö

Jag behöver hjälp. Har grova alkoholproblem och allvarliga tankar på att avsluta mitt liv. Jag vågar inte söka vård för detta av flera anledningar. Jag gjorde bort mig ordentligt igår. Vill dö nu!!!! Hur kan jag ha blivit sånhär? Jag tror jag har fel på levern, typ skrumplever så har kommer ändå dö tidigt. Gode gud hjälpe mig!!

Profile picture for user Torparn_76

@LauraE Hej, sök akut vård om du har dessa tankar. Eller ring en vän du kan anförtro dig åt och få hjälp med att iallafall rida ut dagen.

Nu vill du ju inte blanda in vården men det kanske är det bästa alternativet just nu?

Ta hand om dig oavsett ❤️

Profile picture for user Lonely Man

Hej Laura..
Först vill jag säga varmt välkommen hit. Här omges du av människor med liknande erfarenheter. Starkt av dig att börja skriva här. Det kommer att kännas bättre efter en tid. Det är aldrig för sent att ta tag i sina alkoholproblem. Om du inte vill ta hjälp av vården så finns det hjälp inom AA. Där kommer du inte att känna dig ensam och du kommer att träffa människor du inte trodde fanns. Själv drack jag väldigt mycket innan jag tog tag i det. Jag försökte döva min ångest med alkohol som ledde till mer ångest och ville bara försvinna. Du kommer att klara detta även det inte känns så nu.
Ta hand om dig✌️
Finns här för dig

Profile picture for user LauraE

@Lonely Man @Torparn_76
Tack för era svar. Jag är inte normal alls, uppenbarligen. Jag vill inte leva såhär. Jag har gjort bort mig så kraftigt att detta var droppen, vill inte leva med den här skammen.

Profile picture for user villejmer

@LauraE
Skammen är som värst nu, den går sakta över! Det du tänker är världens undergång idag visar sig nog inte vara det om några dagar. Instämmer med dem andra, sök vård! Det är inte så läskigt som man kan tro. Starkt av dig att skriva här, fortsätt med det

Profile picture for user Lonely Man

@LauraE
Det blir bättre..lovar dig och du är inte ensam i det här.
Du är värd ett bättre liv.
Skam kan man känna men försök att lägga det bakom dig.
Var rädd om dig❤️
Kram
Finns här om det är något

Profile picture for user Torparn_76

@LauraE Nu vet jag inte vad som har hänt eller vad som gjorts men du är bland vänner här som säkert de allra flesta har varit i samma situation och med samma djupa ångest du har nu. Den finns en och säkert flera vägar ut till en bättre tillvaro och ett ljusare liv även om det kan kännas oöverstigligt just nu.

Finns det något AA-möte i närheten idag? Jag känner att det hjälper en hel del även om jag inte kan sätta fingret på vad. Räcker att bara få sitta där tyst och lyssna på andra annars. Anonymiteten är hundraprocentig.

Ta hand om dig idag 🙏❤️

Profile picture for user LauraE

@Torparn_76 @Lonely Man

Jag har en tid till psykolog imorgon och ska då passa på att fråga hur man ska göra för att få intyg till aktiv dödshjälp i Schweiz. Jag är obotlig och jag vill inte leva såhär. Jag är så destruktiv mot mig själv. Känns skönt att skriva av mig här. Jag var hos en dejt i fredags och jag blev så jäkla full att han igår skällde ut mig ordentligt. Jag hade tydligen spytt ner hela hans soffa, säng och har minnesluckor i vad jag sagt och gjort. Detta är så typiskt mig. Jag visste att det skulle sluta så. Fyfan vilken ångest, skam. Jag är sjuk i huvudet påriktigt. Detta är någon som jag känt sedan liten. Det råkade bli en dejt oss emellan och uppenbarligen har jag gjort honom flyförbannad.

Profile picture for user villejmer

@LauraE det ordnar sig! Som tidigare talare skriver, vi är väldigt många som vaknat upp med den dödsångesten du känner just nu, för saker som efter ett tag glöms bort och förlåts. Du är inte ensam, förstår att det känns nattsvart och förjävligt just nu men tidsnog släpper ångesten. Det går att bli frisk från alkoholen!

Profile picture for user ISE

@LauraE tror inte alls att du är obotlig. Det finns stöd här, eller via aa,de finns online och har telefonrådgivning också. Du har sträckt ut en hand, och här finns människor som vill ta den

Profile picture for user Blenda

@LauraE Välkommen in i värmen, här är du bland människor som förstår och som inte dömer. Du vill bli frisk. Villigheten är det viktigaste. Du har tagit det första och största steget, du ber om hjälp. Nästa steg är att ta emot hjälpen. Håller med om att det är en bra idé att söka stöd hos AA. Det är helt kravlöst. Du kan börja med att ringa deras jourtelefon. Och tro mig, där finns många människor som mått lika dåligt som du gör, som varit fullständigt på botten, och där livet har vänt. Tro, hopp & kärlek till dig

Profile picture for user Me

Ååå vad jag känner igen mig 💔❤️ Jag är nog lika illa däran. Hade bestämt mig, och var inne på min 3 nyktra dag. Det var ååååår sen jag var nykter så länge. Sen klarade jag inte upp det och slå mig asfull i fredags. Tillbaks på ruta ett… och precis som du gjort saker man skäms så enormt för efteråt. Herregud, kan inte ens skriva vad jag gjorde. Ångesten igår var fruktansvärd, men drack inget mer i varjefall. Mitt vanliga jag hade dragit i mig ett glas vin direkt när jag vaknat för döva ångesten. Dricka så mycket att jag slocknar och inte behöver vara vaken. Men med stöd härifrån, bestämde jag. Nu kavlar jag upp ärmarna och börjar om… om igår var dag 1 (kan man säga så när man säkert var full till kl 16 innan alkoholen hade gått ur kroppen) så är jag på dag 2 nu igen. Finns hopp för oss också… och du, strunta i dejt snubben. Patetisk människa som ringer och gapar, han borde istället vara orolig för du blev så dålig och väck. Kunde ha gått jätte fel. All kärlek till dig från mig! Det är inte synd om oss, eller jo lite då, men nu försöker vi. Allt är ju bättre än hur vi har det nu.

Profile picture for user Amanda L

@LauraE Bästa Laura! Du ÄR inte ensam! Jag gissar att nästan alla här har gjort liknande grejor eller värre. Det känns hemskt och skämmigt, man vill gräva ner sig i en (djup) grop eller flytta till Sahara. Men det går över. Det gör det!!!
Det viktiga är nu att du tar tag i drickandet. :) :)

Profile picture for user Varafrisk

@LauraE Det är klart att du inte är obotlig. Hoppas verkligen att du har gått t ett AA-möte i em/kväll. Det brukar finnas så mycket värme där. Du är inte tokig. Det är drogerna (alkohol är en drog) som har kidnappat din hjärna så du dricker och gör tokigheter. Stanna kvar här!

Kram🤗

Profile picture for user Me

Jag känner så enormt med dig… är du ok ikväll? ❤️ Jag vet hur jävla vidrigt det är… och tro mig har typ tre kvällar i veckan som är så illa… Och ville bara skriva, sjukt impad om du, eller åtminstone övervägde, gå på ett AA möte. You go Girl!!! Nu är du på väg, oavsett om du misslyckades idag eller inte. Tankemönstret bli nykter finns där. Hoppas du sover och vaknar upp och känner dig starkare i morgon.

Profile picture for user LauraE

@Me @Varafrisk @Amanda L
Tack för era svar! Det värmer! Jag var faktiskt på mitt första aa möte idag. Var så desperat och är så nedbruten i detta. Det var riktigt skönt och befriande med att träffa andra som lever i liknande helvete! Är så glad att jag kom dit. Mitt liv hänger på en skör tråd, trots att jag utåt sett har ” allt” men så som jag har gjort bort mig (och inte bara en gång) så vill jag inte leva med den skammen. Jag kommer definitivt fortsätta med aa möten. Men incidenten i fredags känns som ett trauma för mig. Vet inte hur jag ska bearbeta detta riktigt.

Profile picture for user ISE

@LauraE Starkt av dig att gå på möte. Det som hände hos killen är i det förgångna, nu behöver du fokusera på dig själv och din hälsa. Är han din vän så kommer han tillbaka. Hade det varit att du blev sjuk på annat sätt Hade du inte skämts eller velat dö,eller hur
Alkoholism är en sjukdom. Men man kan bli frisk, och du har verkligen visat att du vill bli frisk. Du är värdefull, glöm aldrig det.

Profile picture for user Lonely Man

@LauraE
Enormt starkt av dig att du kom iväg till AA mötet. Det kommer att göra en stor förändring..det lovar jag. Genom att du vill bli en bättre människa så kommer skammen att minska. Det är så bra att dela det med människor som vet vad det handlar om. Du visar styrka som har tagit tag i problemet.
Ha ni en bra dag idag o ta hand om dig❤️

Profile picture for user Rosette

Hej @LauraE

Det berör att läsa hur du har det, tankar om dig själv och tankar om att inte vilja leva som blivit starkare. Det är samtidigt väldigt bra mitt i allt detta att se att du har en enorm styrka, du ger inte upp, du söker stöd mitt i det svåra och sätter ärligt och öppet ord på hur det är för dig just nu, bra gjort verkligen!

Detta ger oss och dem du möter chansen att försöka göra just det, finnas med dig här genom det svåra. Det är tydligt att alkoholen bidrar till onda cirklar som du själv kan se och du vill ha hjälp att bryta dem. Snedfyllor som du skriver tar din energi, för med sig mer smärta som sedan tillfälligt dämpas av mer alkohol, men du tar steg nu för att bryta detta och som du skriver, du vill bli frisk. Du skriver här, har gått på AA-möte och har psykologtiden, kanske finns något ytterligare som just nu skulle vara hjälpsamt?

Om du vill, som du säkert redan vet kan du också skriva till oss på admin här: https://alkoholhjalpen.se/fraga

Varma hälsningar, Rosette, Alkoholhjälpen

Profile picture for user Torparn_76

@LauraE

Hej, så grymt duktigt av dig att gå på ett möte och känna att du vill dit igen 🤗 Är rätt säker att det kan hjälpa dig i din kommande nykterhet.

Gällande traumat från fredagen kommer det värsta med all säkerhet släppa när du fått lite distans till det och när den kemiska ångesten lämnat kroppen. Sånt där går att reparera om det är rätt person och om du vill träffa killen igen så kanske det är din nyktra sida han vill se mer av. Det kommer ordna sig.

Profile picture for user LauraE

Ångesten var total idag. Fruktansvärd. Nästan värre än igår. Skulle åka hem med bussen och lekte TROTS ALLT med tanken att gå in på bolaget för att få lite tillfällig frid. MEN så klev en man med gulsot på bussen (första gången i mitt liv jag såg gulsot och detta gick inte att missa). Behöver inte ha varit pga alkohol i hans fall, men jag såg detta som ett tecken i vardagen att LÅTA BLI. Detta gjorde att jag åkte hem hela vägen (passerade totalt 3 bolag utan att ens reflektera över suget mer). I veckan ska jag gå på minst ett aa möte till, det är mitt veckomål. Har även pratat med psykolog om mitt sköra mående (inget om beroende, vågar inte det). Men han bokade in mig en snabb tid till läkaren för att påbörja antidepressiva, jag sa som det var, att jag har väldigt hemska tankar och får tankeimpulser. Men de vet inte varför. Iof så har jag haft ett tråkigt förflutet som inte har med missbruk att göra, och mycket beror på det med.

Profile picture for user Me

Fasen vad stolt jag blir å dina vägnar… Du klarade stå emot impulsen att gå in och handla. Duktig 🏆 Och sen psykologen på det! Du är på g nu. Hoppas du känner dig riktigt stolt över dig själv efter två dagar som du gjort så bra saker! Hejjar på dig!!!

Profile picture for user Jennyn

Jag är en till som gjort så fruktansvärt hemska saker när jag varit full. Jag vet nu att det verkligen är en sjukdom, för jag hade ALDRIG om jag haft ett val gjort detta mot mig själv och de jag älskat. Skammen lättar när jag vet att jag inte är ensam och när jag träffar mina likar på AA. Laura, Me och alla andra som känner igen sig. Vi är inte ensamma och det var inte vår mening att det skulle bli såhär. Jag hoppas vi ska förlåta oss och få ett bra liv i ro trots allt. Och att vi minns att inte ta det första glaset, igen. ❤

Profile picture for user Onkel F

@LauraE Du har kommit till insikt om att du har (grova som du själv skriver) problem med alkohol och har börjat söka hjälp, det är en bra start. Du stod emot impulsen att gå in på bolaget, det var starkt gjort. Det är lätt att ge efter när man mår "skit"! Kom ihåg vad du varit med om de senaste dagarna nästa gång du får tankar på att köpa alkohol. Det är så lätt att glömma de negativa konsekvenserna när ens belöningssystem fått lära sig att en flaska Verklighetsflykt är universallösningen på alla problem.

Jag vet inte varför du inte vill eller vågar ta upp ditt alkoholproblem med vården, och jag har egentligen inte med det att göra. Du är långt ifrån ensam om att känna så, men jag tror att det vore bra om du gjorde det. Läkaren och psykologen behöver veta vad du har för problem för att kunna hjälpa dig på bästa sätt, och för att kunna ge dig rätt mediciner. Särskilt om du har tankar om suicid! Ge dem chansen att hjälpa dig att må bättre!

Ta hand om dig! 🤗🤗

Profile picture for user LauraE

Tredje dygnet som nykter. Mår illa och har ont i levertrakten. Kan det vara skrumplever jag har nu?

Jag börjar mer och mer tänka klart. Börjar mer och mer förstå att livet kanske har en mening. Jag förstår att jag har varit/är svårt sjuk i alkoholism och att allt kanske inte var mitt fel trots allt. Jag börjar landa i detta. Jag har börjat tänka om. Vad är det som får mig att dricka. Jag har ett välutbildat arbete med många års studier bakom. Jag trivs INTE. Jag har tvingat mig att vara kvar för att det är vad omgivningen förväntar sig. Jag vill inte tillbaka mer.

Jag vill se mitt liv med nyktra ögon. Skriva en lista vad det är som gör att jag dricker och sen göra förändringar i allt som får mig att må dåligt. Jag är den idag som alla andra förväntat sig av mig, också därav alkoholen min kompis (a.k.a värsta fiende) som jag haft i smyg för det är där jag kunnat bestämma helt själv. Men nu vill jag göra slut med den! Jag vill börja leva. Jag vill bli den Laura som JAG vill. Såvida inte skrumplever (?) kanske tar mitt liv

Profile picture for user Lonely Man

@LauraE
Hej Laura
Du är stark och djup.
Bra jobbat. Jag tror inte du har skrumplever. Man kan ha ont i magtrakten efter man slutat dricka men brukar ge med sig. Illamående och huvudvärk varar ett litet tag men går över och sedan otroligt trött. Vad gäller jobbet för mim del så var jag otroligt trött på det när jag drack men när jag varit nykter ett litet tag så tyckte jag att det inte var så dumt ändå. Om du inte trivs skall du givetvis göra något annat. Du vill göra en förändring det är bra. Livet som nykter är betydligt bättre.. det går.
Önskar dig all lycka❤️✌️

Profile picture for user Kennie

Jag blir glad av ditt inlägg! Det är häftigt att inse att man själv har makten och möjlighet att förändra sitt liv. Kämpa på med nykterheten först, som nykter får du energi att ändra på annat du önskar.

Profile picture for user Torparn_76

@LauraE skönt att du har en vilja till förändring och se nytt på livet 🤗

Lista gärna för och nackdelar med att vara nykter. Gör sedan samma lista för motsatsen, dvs att dricka. Jämför sedan. Jag gör sådana listor då och då, bara att jag inte fått ner dom på pränt ännu. Har du funderat på att söka vård? Jag tar a-bus via teams och på ett fysiskt möte i veckan. Ska på terapi imorgon bitti för återfallsprevention. Får se om det är något attans men kanske kan hjälpa.

Håller med Lonely Man angående jobbet, det blir roligare o-bakis. Levern kan du nog vara lugn för, skrumplever är väldigt ovanligt trots allt. Men ta gärna prover för att lindra oron. Det kan värka lite här och där i kroppen i början. Jag har dragit på mig en dålig höft, sexigt med lite artros i min ålder 😂 Men det ska nog gå att träna bort.

Svamligt inlägg här men glad att läsa att du är lite piggare på livet. Kämpa på och skriv av dig här 🤗❤️

Profile picture for user Amanda L

@LauraE Bra jobbat!
Och kul att du börjar se dina möjligheter att förändra ditt liv- hela livet. För mig har A alltid varit flykt och bedövning, men sen vaknar man ju upp och alla ev problem är ju kvar. Och kanske värre! Bättre då att med lugn och klar knopp ta itu med dom. Kan ju bara bli bättre. Du kommer säkert att kunna forma ditt liv mkt bättre utan alkohol. Sov gott och hoppas du mår bättre imorgon🙏🏻❤️❤️

Profile picture for user ISE

@LauraE Så glad att du har tagit dig ur det svarta hål du befann dig i när du började skriva din tråd. Du har ju kommit jättelångt redan, du har en plan för hur du ska göra. Att du reflekterar över vad som gör att du dricker är stort. Tänkte bara påminna om en sak som Andra Halvlek brukar skriva; nykterheten först!
Ta hand om dig, håll tummarna för mig att jag lyckas ta mig dit också

Profile picture for user rubius

Första gången jag kommenterar ett inlägg här, inte min grej riktigt.
Men det du skriver gick stenhårt rätt in i hjärtat på mig. Fyfan jag lider med dig tjejen, verkligen! Har gått i samma jävla tankar år ut o in. Att du nu har tagit steget att skriva här är stort! Erkännandet för sig själv samt för andra hjälper mer än man tror. Jag är själv gravt alkoholiserad, bestämde mig en dag för 3 veckor sedan att Nu får det räcka! Tyvärr gick det bara 3 dagar så var jag där igen. Jag insåg att jag behöver aktiv vård för detta. Problemet är att jag inte vågar söka hjälp via vården eftersom jag har 3 ungar och ett ordnat liv i övrigt. Har nämligen ett dubbelmissbruk på alkohol samt Cannabis och är livrädd drogtester. Jag bestämde mig helt sonika att ge fan i rökat. Sagt o gjort, idag har jag inte rökt cb på 11 dagar! Om ca 20 dagar tänger jag kontakta öppenvården när skiten är ur blodet. Målet är att få hjälp att sova samt Antabus.
Det jag vill säga är att, du måste SJÄLV inse och vilja sluta. Ingen annan kan göra det åt dig tyvärr. Har försökt. Men när du väl kommer till den punkt där du känner att det är nog, då är det NOG!
Beslutsamhet är No:1!
Inget liv är så meningslöst att det inte är värt att leva. Har vart exakt där, tom gjort 2 försök. Är så innerligt glad idag att jag fortfarande står på jorden och inte ligger 5 fot under jorden.
Din kropp kommer läka om du tillåter den! Det är inte slut om du bestämmer dig. Och det har du ju gjort på nåt vis genom att skriva här! Du är värd så mycket mer än det här livet som vi lever i.
Hur är det annars? Har du ungar? Arbete/studier? Vad du än har så är det värt att leva för! Du är unik, och alla behövs!
Jag tar dig gärna i hand och går den här vägen mot ett sunt liv! Inte bara för din skull, utan även min! Att klara detta helt själv är i princip omöjligt. Men som sagt, din historia går rakt in i hjärtat på den här 30 åriga alkoholisten/narkomanen. Förövrigt första gången jag nämner mig som narkoman. Bara det....
Är själv mycket orolig för hälsan.
Vägrar sluta som farsan, hängandes död över badkarskanten i sviterna av alkoholen. Eller morsan som indoktrinerat mig i missbruk för att troligen normalisera sig själv. Fyfan för det! Vi är värda mycket mer!

Profile picture for user LauraE

@rubius
Tack Rubius för ett fint och peppande första inlägg! Det känns som att du kommit en bra bit påväg och har styrkan att vilja klara av det! Kommer gå jättebra! För min del, kan jag inte söka vård av flera anledningar (jobbar själv i vården dessutom). Jag vet hur saker och ting fungerar. Jag vill inte ta dem konsekvenserna, då dör jag hellre. Risken för anmälan till soc är stor (vissa läkare anmäler för minsta lilla) och jag vill inte bjuda min exman på detta. Vi har ett gemensamt barn och han vill mig detta. Han var mycket elak och vill se mig sluta såhär. Jag vägrar bjuda honom på det. Jag tycker det är helt sjukt. Man pratar om sekretess i vården, men det är skitsnack. Kommer en anmälan till soc så får även den andra vårdnadshavare information om ens tillstånd. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Exempelvis, jag blev våldtagen en gång för tre år sedan (jag var absolut ej påverkad/full eller what so ever). Jag var påväg hem från jobbet. Mitt barn var på sin pappavecka. Så jag sökte vård för dokumentation och polisanmälan. Men så har vården en rutin att alltid göra en orosanmälan vid våldtäkt. Så min exmake fick reda på precis allt, han som själv utsatt mig för skit en gång i tiden. Sen kommer han med nedvärderande kommentarer till mig att det var rätt åt mig osv. Så vården, sekretess och allt är åt helvete. Jag tog kontakt med sjukhusadvokaten och ifrågasatte detta, jag gjorde en ivo anmälan och fick rätt att driva det vidare. Men jag var i så dåligt mentalt skick att jag inte orkade.

Därför har jag ingen möjlighet att söka vård. Jag vet att min exmake kommer börja att trycka ner mig igen, mobba mig, skratta åt mig och säga att jag är nobody utan honom osv. Jag kommer återigen bli djupt deprimerad och vi är igång igen. Jag vägrar bjuda honom på detta. Plus att jag känner de flesta här i vården. Jag har ett brett kontaktnät. Jag förstår de som inte vill/vågar söka vård. Finns så många anledningar och det är så synd. Jag tänker att så många fler hade kunnat räddats och fått hjälp om man hade vågat. Exempelvis, kommer jag aldrig mer söka vård om jag blir våldtagen igen. Så är det bara. Så jag tror att man måste göra om systemet till det bättre. Det finns stora brister här i mycket! Skulle gynna både individen själv och samhället i stort om folk söker. Men nu är det vad det är. När jag blir tillräckligt frisk och orkar så har jag full möjlighet att dyka in i dessa brister och försöka driva till en förändring så att fler vågar söka. Jag har full insikt, både som patient och vårdpersonal. Just nu försöker jag att bli frisk på egen hand och med hjälp av denna grupp samt aa. Funderar även på att söka vård utomlands, håller på att planera för det. Där är jag anonym iaf.

I övrigt, jag lever ett ordnat liv. Har barn varannan vecka. Många fina vänner. Högutbildat jobb. God ekonomi. Inget fel på mig som person, varken till utseendet eller personlighet. MEN jag lider av denna sjukdom. INGEN i min närhet skulle tro att detta är jag. Ser man mig ute så skulle man inte tro att min text tillhör mig. Så tragikomiskt på något vis. Ganska sjukt egentligen. Jag tycker det är sjukt.

Jag slår gärna följe med dig och kämpar ihop! Jag behöver någon att kämpa med. Dag 4 idag! Och tack alla ni andra! ❤️

Profile picture for user Torparn_76

@LauraE Fyfan, man blir mörkrädd 😳😳 Även om jag hade på känn att det är sisådär med sekretessen från andra här på forumet. Man blir ju fundersam på vad man gjort nästan då man själv tagit hjälp av vården och hur det eventuellt kan komma att slå tillbaka på mig.

Fruktansvärd situation du har med ditt ex.

Hoppas du hittar styrka i AA och här att fortsätta på den nyktra stigen. Du är en kämpe som orkar med det här. Heja dig!

Profile picture for user ISE

@LauraE Är helt överens med dig, jag arbetar också inom vården, välutbildad och inser hur vården idag ofungerar. Om du läst min tråd så ser du att vi tänker på samma sätt om detta, jag dör också hellre än få orosanmälning och att alla får veta. Jag önskar att du klarar dig igenom den här skiten. Och att din exman inte trycker ned dig. Du är visst värdefull, och det är han det är fel på. All styrka till dig

Profile picture for user Me

@Laura hur går det för dig? Jag dricker men trappar ned… rejält.. tycker typ jag är duktig som bara dragit i mig en vinare…och inte två.
Frän och med i morgon kör jag mitt nyktra race. Kollat upp AA möten hela helgen. Trodde aldrig jag skulle hamna där… men bara göra. Med stöd härifrån så vågar jag. Behöver hjälp om jag ska klara det.

Profile picture for user Torparn_76

@Me Det kommer du fixa så bra så!! Tycker du har en bra plan för helgen.

Visst är det sjukt när man tycker 1 vinare inte riktigt räcker… varit där också. Försök att förklara det för en som dricker måttligt. 😳

Hoppas du får en bra helg 🤗

Profile picture for user LauraE

Nu är det exakt en vecka sedan jag drack senast och min hemska incident. Ångesten är fortfarande påtaglig. Men jag känner ändå ett visst hopp i aa möten och denna grupp. Jag känner mig verkligen inte lika ensam längre och kommer använda denna tråd då och då för att skriva av mig

Profile picture for user Amanda L

@LauraE Ångesten kommer att minska med tiden och du kommer säkert att se det på ett annat sätt om några veckor. (Talar av egen erfarenhet:)) Det viktigaste är att du nu kan skapa ett nytt, bättre liv. Ta chansen och om beroendet börjar prata i ditt öra, kan du ju ta fram det här minnet som en påminnare om hur det går när A är inblandat.
Det finns sååå mkt bättre sätt att leva känner jag på mig. Snart tre veckor för mig och har inte ångrat mig hittills:)
Bara att vakna pigg och nykter och utan oro eller ångest... att fundera lugnt på vad dagen kan komma att innehålla. Igår var jag på en rolig tillställning med vänner. de drack vin och jag drack läsk. Utan att vara sugen på att byta. Jag vill fortsätta på, men behöver också alla andra här. Så fint att hitta pepp och stöd:)

Profile picture for user Lonely Man

@LauraE
Du har verkligen kämpat.
Glad att du känner stöd i aa. Det hjälper faktiskt även om det kan vara tungt. Du är som sagt inte ensam. Bra att läsa o skriva här också. Ta hand om dig o ta en dag i taget❤️✌️

Profile picture for user Lora

@LauraE Du är den första jag stött på som står så rakt. Säger som det är utan krusiduller. Att saker går fel är till viss del naturligt. Det är vad man gör av det som betyder något.

Jag ser att du inte har dig själv i åtanke. Att du driver det för allas väl kanske emot ditt eget bästa ibland tom. Det hade varit enklare att bara följa strömmen. Du kör på trotts att vissa kanske hoppar till och inte är beredda. En väldigt fin sida hos dig. Beundransvärd..

Jag tror vi båda kan nå fram. För att göra det måste man nog öppna upp ännu mer. Folk hänger inte med. Har inte stått där vi står. Det vi kanske ser och har erfarenhet av har inte andra sett. Det är enkelt att tro att vissa saker ska vara självklara för alla. Man tar lite lätt på egen erfarenhet och bara antar att andra ser det man själv ser. I dessa fall kan man behöva vara övertydlig och säga saker om och om igen. Du har det i dig. Det är ganska ovanligt. Jag beundrar det!

Profile picture for user LauraE

Dag 9 sedan det hemska.
Fortsatt mycket tankar kring det hela och min livssituation. Känner av emellanåt när autopiloten mot bolaget vill slås på. Försöker i nuläget att identifiera tankar och händelser som gör att autopiloten vill gå igång. Skriver ner en lista och kör nu en identifieringsperiod. Om några veckor/månad ska jag se över denna lista och analysera och sammanfatta vad det är för mönster som gör att jag vill ta till A. Därefter måste jag jobba med mönstret och bygga nya rutiner/tankar som gör att autopiloten sakta dör ut.

Profile picture for user Amanda L

@LauraE Jag skriver ganska utförligt i alkoholkalendern också. Tänker att jag kanske kan se ett mönster om jag skriver upp vad jag tänker och gör varje dag. Eftersom jag också ska fylla i sug mm på samma sätt. Jag tror det är bra som du gör att hitta vad som triggar… Kram!❤️

Profile picture for user ISE

@LauraE du har ju kommit jättelångt redan, med att medvetandegöra den där automatiska reflexen att åka förbi Systemet, och att identifiera vad som triggar att du tar till alkohol. Och det efter bara drygt en vecka! Du är stark och målmedveten.

Profile picture for user BEATNGU

@LauraE Skammen är inget som döden tar bort. "hon gjorde si och så" kommer det låta. Tänk inte ens tanken. Du vill inte dö. Längre ner än botten kommer man inte. Det finns en väg. Uppåt! Tro mig. Har tänkt i dom banorna själv för inte så längesen. har ett syskon som aktivt gjorde ett försök men ångrade sig tack och lov. Känner folk som gjort verklighet av det. Nä! Tänk på det som är bra i livet även om det inte känns att det finns. Hur ska du tackla problemen och vilken hjälp kan du tänka dig. Jag tog all hjälp från alla håll. Erkände allt med mitt beroende och körde på. det ångrar jag inte en sekund. Kämpa! Du fixar det!!!

Profile picture for user Amanda L

@LauraE Kan du klara dig med programmet här och Forumet?
Skulle AA kunna funka?
Kanske också poddar och böcker kan hjälpa? Kanske sagt det, men mig hjälpte Tänka klart en hel del, då den förklarar hur hjärnan funkar.
Hoppas du kan ta dig igenom detta.
Och får en fin helg🐥❤️🐥

Profile picture for user LauraE

Jag går för närvarande på aa. Men hade ett återfall i dagarna. Det är inget kul med alla biverkningen och hur kroppen mår idag. Kan inte behålla någon vätska, ont i levern, ont i kroppen, domningar. Jag vill ju ha hjälp via vården men kan inte, det är ju helt galet. Bokade in mig på två aa möten idag, känns mycket bättre, men ångesten över att vara så hjälplös att jag kommer dricka ihjäl mig.

Profile picture for user Amanda L

@LauraE Jag förstår. Det skulle kanske underlätta med någon ångestdämpande medicin. Men annars måste du kämpa själv. Jag gissar att dina kroppsliga symtom är en form av abstinens som försvinner efter en tid. Hoppas du kan fokusera på att behålla nykterheten och tro på att du kommer att bli bättre. Även om jag verkligen förstår din frustration så är det ju ingen idé att straffa sig själv. Jag hoppas du kan hålla ut, trots allt.❤️🙏🏻❤️

Profile picture for user Varafrisk

@LauraE Jag tänker att jag kan läsa bakåt i din tråd varför du inte kan söka vård men minns inte riktigt. Men visst var du rädd för anmälan t socialtjänsten och därmed att ditt/dina barns pappa skulle få reda på ditt alkoholberoende?

Kram🤗

Profile picture for user LauraE

Hej Varafrisk, det stämmer mycket bra och han kommer ställa till med en jävla scen igen. Jag har varit på hela 3 AA möten idag! Imorgon gå på flera. Sakta ta mig upp. Hitta sponsor, lägga upp en plan hur jag förklarar för folk att jag inte dricker längre. Skriva ned argument. Senast idag fått jag bild på ett glas med bubbel av en kompis som frågade om jag ville joina. Jag sa nej, att jag inte tål alkohol då jag spårar och dessutom har jag magsår (konstaterades nyligen med kamera) och positiv på bakterier som orsakar magsår. Så måste ändå undvika alkohol, stress, viss typ av mat.

Profile picture for user LauraE

Jag vill ta mig igenom stegen, och framförallt be om ursäkt till de som jag älskar högt och som älskar mig högt för vad jag förorsakat, både skador på mig själv och andra typ av pinsamheter för min familj.

Profile picture for user Sisyfos

Bra beslut LauraE!
Det är stort och modigt att ta hjälp. Ibland måste man ha hjälp att bryta, beroenden, tankar eller andra destruktiva mönster. Jag tror att det borde finnas tekniker för att hantera t.ex din exman som är en sån människa som gärna sparkar på nån som ligger. Och på sitt eget barns mamma. Det säger så mycket mer om honom än om dig.
Så hoppas du struntar i honom och vågar söka vård nu. Det finns så mycket bättre sätt att må.
Lycka till!

Profile picture for user Varafrisk

@LauraE Jag önskar dig Lycka till och jag tycker verkligen att det var ett bra beslut. Hoppas att du får möta bra personal som tar hand om dig på bästa vis🙏🏻 Utan att jag har varit med om det som du har varit med om/är orolig för är du viktigast. Din hälsa och ditt liv! Blir du nykter och får må bra kommer det påverka ditt föräldraskap. Jag vill så innerligt förmedla vad jag går igenom nu..att jag har skadat mina barn så mycket mer än jag någonsin anat. Inte fysiskt utan själsligt. Nu lyssnar jag på barnen det är främst min dotter och vi försöker läka tillsammans. Den smärtan jag känner den är fruktansvärd😭Så jag berättar för att barn ska få slippa leva med föräldrar som är aktiva i sitt alkoholberoende för det är svårt att själv inse det som aktiv. Jag tänker att du ska bli så stark och få rätt hjälp så din ex-man kommer att krympa.

Bra m AA- möte och stegarbete. Jag ska börja m stegarbetet efter behandlingen. Och, det arbetet får ta sin tid. Du jobbar ju på så bra!

Varm kram❤️

Profile picture for user Ajoupa

Känner så väl igen mig med dig. Jag har idag akut abstinens, femte dagen nykter och orkar inte längre. Funderar starkt på att köpa sprit för att lindra abstinensen. Dessutom svår oro för att möta min chef på måndag, har gjort bort mig.
Om jag dricker idag är jag då tillbaka på ruta ett, eller slipper jag ny abstinens?

Profile picture for user francinefishpaw

Tycker absolut inte du ska köpa sprit för det är livsfarligt och svårt att dosera. Om det känns helt omöjligt att vara nykter med promenader etc är ju folköl typ 2,8/3,5 ett bättre alternativ för att få bort värsta abstinensen, men den brukar för mig i alla fall försvinna efter en vecka så det vore ju bäst att hålla ut till på måndag… :)

Profile picture for user Varafrisk

@Ajoupa Tänker också att dricka är inget alternativ. Jag har som tur var inte haft abstinens på så vis att blivit allvarligt sjuk. Min kurator och socialsekreterare sa dock att om jag blev allvarligt sjuk så måste jag söka vård/ringa 112.

Vet inte vad du gjort men bra ändå ska träffa chefen för att kunna reda ut saker och kanske samtidigt få hjälp.

Styrkekram i allt det svåra❤️

Profile picture for user Emilia

Hej @Ajoupa! Du är inne på din femte dag nykter och du har det tufft just nu och mår inte bra. Du skriver att du upplever stark abstinens som är svår att hantera.
Du har redan fått några svar här och även fått råd om söka vård. Vårt generella råd när det gäller olika abstinensbesvär är att kontakta sjukvården. Abstinens innebär en stress för kroppen och hjärnan vilken kan lindras med rätt vård. Kanske ett steg för dig i detta läge är att söka vård för att minimera risken för att du ska må sämre samt få en möjlighet att må bättre.
Du kanske redan har sett det här, men här finns information om abstinens och när det är läge att söka vård för att undvika livshotande tillstånd: https://alkoholhjalpen.se/akut

Sköt om dig!

Varma hälsningar,
Emilia, Alkoholhjälpen

Profile picture for user Hillem

Hej nu är jag kanske hård och cynisk eftersom jag känner och tänker precis som du och har samma problem i stort. Ja skammen är helt fucked. Jag är funderande alkis enligt mig själv. Arbetar som legitimerad vårdpersonal och funkar bra på mitt jobb. Men jag dricker var ledig tid. Hell no jag skulle erkänna hur jag har problem. Men … den enda jag lurar är mig själv. Jag har också bölat och uttryckt att jag inte längre vill leva men vilket jävla bullshit. Jag vill leva men jag påstår att jag vill dö för personer i min närhet ska tycka synd om mig istället för att döma ! Är det något du känner igen ? Missförstå mig inte.. men alla som talar om hur bra det kan bli och att det finns lindring att gå på möten har kanske glömt hur fuckad man är i detta stadie.