Hej vänner! 😍
Har läst fler inlägg, kommentarer, tankar och insikter! Känns som jag kommit rätt! Drickandet är mysigt vid första glaset, men efter andra är jag igång och tappar bort mej !!!! HEMSKT 🥺😔
Ångest o självförakt !!! Försökt vara måttlig, men det går inte….
Jag har svårt att få förståelse! Som många av er skrivet får jag höra ”Det behöver inte bli så mycket” ”Kom igen , nu har vi kul” … osv Men det funkar inte för mej!
Det verkar accepterat ha en vit månad för kroppens återhämtning, men inte att vara nykter för att hela jag ska må bra…!

Nu har jag bestämt mej!!!
Tack för era berättelser o pepp! 😍

@TessanTuss Hej och välkommen hit! Vilket bra beslut du tagit! Det funkar inte heller för mig att försöka vara måttlig och har man blivit alkoholberoende så är nykterheten vägen till friheten och välmåendet. Jag ångrar inte en sekund och önskar jag hade tagit beslutet så många år tidigare, men bättre sent än aldrig.

Att skriva här om allt och inget har varit en god hjälp på vägen, så skriv och berätta hur det går. Lycka till!💪💕

@vår2022 Åh tack!!!! Blir rörd…🙏 Så vidrig att vakna utan att veta hur jag kom hem, eller vad jag gjort/sagt! Ett glas på förmiddagen för att dämpa den allra värsta ångesten med tanken inställd på att ”Jag ska aldrig mer dricka” …. Så kommer eftermiddag , häng med vänner, BARA ETT glas….. kört igen!
Självförakt!!!
Nu är jag igång m träning och hoppas vi o tror att det kan hjälpa mej!
Utmaningar hela tiden!
Men enda vägen för mig är helnyktert! Då behöver jag inte förhandla med mej själv , heller hoppas på att det ska funka att vara måttlig!
TACK TACK för stöd!!!! 🙏🙏🙏😍

@TessanTuss Stor igenkänning, man blir dum i huvudet av alkohol😂. Att ersätta alkoholvanorna med goda nya vanor är bra och träning superbra! Precis som helnykter slipper man förhandlingen, det finns bara en väg, alkoholfritt. Det tar så enormt mycket tid och energi att planera när, var och hur mycket och för mig funkar det inte alls. För mig har det också hjälpt att fokusera på positiva saker om hur skönt det är att vara nykter, vakna nykter varje morgon och veta precis vad man gjort och sagt. Dessutom säger och gör man inte tokiga saker som nykter.

Har du någon plan hur du ska gå tillväga?

@vår2022 Helt rätt !!! Så skönt med någon som förstår!!! Mina utmaningar kommer vara i umgänge med andra , ofta vi på krogen. Tänker att jag ska planera in / bestämma en aktivitet gärna träning lö o sö morgon ! Har anmält mig till springlopp så jag ”måste” bygga upp kondis, styrka o uthållighet! Det går inte när man är jätte bakis med panikångest!
Ska också tänka på allt elände INNAN jag frestas att ta första glaset !
Har haft telefon samtal här i forumet, uppföljning nästa vecka!!! 🙏💪🙏 Jag är pepp , men vet att det blir en utmaning! 😍

Hej! Så bra gjort av dig! Jag har också tagit ett beslut nu, mitt liv kan inte längre förstöras av alkohol. Jag har druckit bort mitt förhållande, kompisrelationer och senaste veckorna har jag drickandet gjort att jag druckit innan och efter jobbet, allt har handlat om de där vinglasen.Vet att jag riskerar allt jag byggt upp så idag berättade jag för mina närmaste kollegor och familj att jag slutar nu.
Min förhoppning är att min sambo/ex sambo? Vad han nu vill kalla sig efter snart en vecka utan kontakt, vill lyssna på vad jag har att säga och hoppas klara upp många bitar som skapat problem i relationen och vårt gemensamma liv och kanske kunna börja på nytt?

Jag har precis som ni aldrig kunnat vara måttlig och alltid fått rollen the life of the party men ångesten och abstinensen dagen efter? Nej fy det helvettet förtjänar ingen gå igenom.

Ser framemot att få läsa och följa era erfarenheter och resor och en dag kunna stå där stolt med att ha lyckats sluta och må bra 🥰

@amalar23 STARKT o modigt att du bestämt dej!!! 💪✌️🤩😍 Jättebra för DIN skull!!!
Vi stöttar o peppar varandra!!!
Jag vill kunna säga ”jag varit nykter i två månader” sedan ”nykter i ett halvår” osv!

Jag har bara berättat för en kollega ! Inte ens för min man, rädd att göra honom besviken igen…. om jag misslyckas! Nu ska jag bevisa, främst för mej själv att jag kan!
DU kan också!!! Vi kämpar tillsammans !
Toppen med det här forumet!!! Tack att du skrev!

Lycka till!!!!! 💪😍

@TessanTuss Ett springlopp är ett bra mål, träna och bygga styrka, vara nykter. Jag springer också 2-3 gånger i veckan i skogen och ofta med mina hundar, det har blivit min nya drog😁. Det sprudlar om din energi och motivation! Det ger dig en bra start. Det är jättebra att ni kan ta rygg på varandra, du och @amanda.larsson23. Peppa och ta hjälp av varandra. Att hålla sig aktiverad på olika sätt och se framåt. Det kommer att gå bra!💪💕

@TessanTuss Jo, varit med drygt 2 år här och försöker stötta lite här och där. Vill ju att fler ska få komma över på andra sidan och känna av det härliga nyktra livet. Ett så mycket roligare och givande liv. Keep up the good spirit!

Hörs!🌺

@TessanTuss hej och välkommen! Det här forumet är guld när man gjort slut med alkoholen. Mitt (o)-ombedda råd är att läs läs läs här. Här hittar du alltid bra fakta och erfarenheter OCH att du känner att du inte är ensam.
Kram 🥰

@Smillans TACK TACK 🙏 Behöver verkligen råd o stöttning! Blir rörd av allas engagemang här! Vill inte ”belasta” mina vänner o familj med mina grubblerier . Och såklart svårt för dem att förstå, när de inte har samma erfarenhet.
Tack igen! Ha en fin dag! 🙏😍

@TessanTuss Har du provat Alkoholprogrammet här? Jag gick igenom det i början och det ger en hel del kunskap och verktyg att jobba med. Man blir liksom inte överrumplad av allt som händer utan kan läsa om det och förbereda sig. Vanliga problem i början är ju sånt som sug, ” vad ska jag säga till folk”, hur gör jag om jag blir bjuden på middag…osv Du kan såklart hitta massor av tips här i trådarna också, men inte lika strukturerat.
Det där med att berätta för de närmaste kan ändå vara bra, eftersom man då tydligare stängt dörren till alkoholen också för sig själv. Och du kan ju få stöd.
I början tror jag man ska undvika alltför stora frestelser också.
Det viktigaste om man ska gå ut på krogen är att inte göra det förrän man är säker på att man klarar det. Riskera inget i onödan i början, det är så jobbigt att börja om.
Med tiden blir det en vana och med tiden kan du också ha riktigt kul utan att dricka. Det går faktiskt alldeles utmärkt! Även fast det är många som inte tror det.
Hela det där dravlet om guldkant och unna sig är bara alkoholhjärnans påfund för stt få tillgång till drogen. I verkligheten blir ju den guldkanten ofta minnesluckor och ångest för oss som inte klarar att dricka. Bara att inse det, tycker jag. Och inget sorgligt i det heller.
Jag firar snart ett år som nykter och gläds åt varenda dag som jag kan leva närvarande i nuet och med spännande saker att göra. Kommer aldrig riskera det genom att dricka. Inte värt det.
Du gör så rätt i att säga ajö till alkoholem! Och du kan bli fri!
Läs gärna Smillans tråd för mer inspiration!❤️🙏🏻

@Amanda L Stort TACK för pepp! Ska kolla Alkohol programmet!
Har haft telefon rådgivning här m uppföljning nästa vecka! Känns bra just nu!
Blir lite utmanande helg för mej. Kommer smyga in här för pepp! Hörs! Tack! 😍

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt.. hade laddat m alkolfritt och kände mej stark! I fredags blev det två glas cava , men alkoholfri öl t middag o resten av kvällen! Kände mig stark o stolt, även om jag ”fuskade” lite… Somnade nykter, såååå skönt! Lördag blev det en öl, och några glas vin…. Hörde mig själv säga; ”Jag ska ta det lugnt, men ett glas kan jag ju ta…” HUR tänkte jag…. Det blev inte FÖR mycket , men det var ju bara tur!!!!
Hade ju planerat och peppat för nykter helg…!
Jag har inte den otäcka ångesten, men är besviken! Kände ju att jag pratade för mycket och höll på att tappa greppet! Phu!

Jag vill ju inte börja om varje söndag… 😞
Ska fortsätta läsa här!!! Tack alla ni som delar era tankar, känslor o erfarenheter! Betyder så mycket för mej! 😍

Heja oss! 🙌 Känner mig riktigt låg idag efter en alkoholstinn helg, som skulle vara nykter. För varje gång känner jag mig dock närmare målet, alkoholen är så inte bra för mig! Så gott att kunna vända sig till forumet och gemenskapen här 😍❤️

@Cashsmash Tror att jag förstår ! Den här känslan vill vi inte ha igen! Och dom du skriver, ja ännu en helg som bevisar att jag inte ska dricka.
Besviken o självföraktet blir så starkt när jag bestämt mig för att vara nykter…
Nu försöker vi lämna helgen o ångest !!! Framåt! ❤️