Vet inte hur det smög sig på men blev oftare och oftare som min sambo började köpa hem öl. Nu dricker han ett 6-pack 3.5% folköl om dagen och ibland köper han till ett par extra vid sidan om. Han är inte våldsam eller otrevlig eller så men det känns inte bra att han dricker så mycket. Har nämnt det någon gång för honom men han hävdar att det inte är någon fara för det är "bara folköl". Blir osäker om jag är för känslig.
Vet inte hur jag ska ta upp det med honom?

”Bara folköl” - Om man räknar på hur mycket sprit 6 burkar 33 cl öl innehåller så är det 17 cl, tre-fyra snapsar. Det innehåller dessutom en väldig massa kalorier. Kanske lyssnar han om du talar om hur mycket ”sprit” de där ölen faktiskt innehåller. Det blir lite mer verkligt då kanske.

Bra tips från er båda. Ska ta upp det med alkoholen. Eftersom han dricker 50cl burkar så blir det ca 25cl starksprit per dag. Så blir mer än 2 flaskor starksprit i veckan. Är chockad själv nu när jag började räkna på det.

@Verruckt det är enormt mycket, ja. Dock är det väl tveksamt om han skulle se det som ett problem eftersom han normaliseras det redan. "Bara öl" är en av många, många ursäkter.