Har en kusin i min ålder som mått otroligt dåligt till och från, självmordsförsök samt in och ut från psyket, använder missbruk för att döva sig.

Jag har levt med en person med skrämmande liknande erfarenheter och undrar nu om jag ska skicka ett sms? Vi har inte kontakt annat än ses varje jul. Vi är inte alls nära. Men det jag lärde mig va att alla som mår såhär känner sig ensamast i världen. Har ett utkast där jag skriver lite om min egen erfarenhet och att släkten inte är så perfekt som den verkar etc. Och sen berättar ganska öppet om min relation där dessa vård insatser va vardagsmat och säger något i stil med att om han vill prata med någon som är lite utanför den inre cirkeln så får han jättegärna höra av sig.

Ska jag göra det? Får sån ångest att det på något sätt ska trigga han? Han kanske skäms att jag vet? Eller att det leder till att han skadar sig mer? Vad skulle ni gjort?

@Såjävlatrött jag tycker du ska vänta. Du kan uppvakta och säger att du tänker på honom, men ge dig inte in på ett rädda-ännu-en-trasig-själ-uppdrag innan du själv har läkt. Vi anhöriga är så oerhört beroende av att bli bekräftade av alla trasiga människor runt omkring oss. Ta en paus och vila i att han har hjälp just nu.

@Såjävlatrött
Hej. Ja, hm, hur jag skulle ha gjort - jag hade hört av mig, att jag undrar riktigt hur han har det, att tänkt på honom. Men, lämnat att ta upp om vård, min egen uppfattning om familj/släkt.
Nog mycket för att jag är fundersam hur mycket den andra orkar ta in.
Sedan om det blir mera kontakt att gå in på mera saker.