Hej!

Jag har väl alltid haft ett lite problematiskt förhållande till alkohol, det har lätt blivit för mycket osv. Nu är jag 34 år och har kunnat dricka måttligt och det har kännts normalt.
Men mitt stora problem nu är att det känns konstigt när jag dricker.
Tog två glas vin till maten idag och kände mig genast ledsen och deppig, är det någon som upplever samma sak efter lite alkohol?

Kan tillägga att jag har varit deprimerad i omgångar och äter för nuvarande abilify mot lätt paranoida tankar.

Hej! @Anonym1337, Har själv upplevt det där med att man kan bli nedstämd eller lätt deprimerad av bara en liten skvätt alkohol. Detta speciellt om man har varit helt alkoholfri i kanske en vecka innan dryckestillfället. Minns en sommar för några år sen då jag hade cyklat ett par mil och mådde rätt fint efter cykelturen och tänkte ”fira” min träningsprestation med en burk 3,5-procentig folköl.

Då försvann direkt den välbefinnandekänsla man hade efter träningen. Då borde man ju förstått att kroppen inte vill ha nervgiftet alkohol. Men inte lyssnade man då på kroppens signaler. Det blev bara att man direkt fortsatte att dricka för att ”förhöja” stämningen så att säga. Så snart hade man druckit upp hela sex-packet med folköl och sedan blev det av gammal vana färd in till bolaget dan därpå efter starkare grejer.

Har man problem med depression ska man inte dricka alkohol alls tycker jag numera, då det faktiskt bara ger mer och på sikt en djupare och svårare depression. Försöker därför nu själv vara helt alkoholfri så länge det bara går.

Ha en fin nykter helg!

@Flarran Tack för svar, är så skönt att höra andra som faktiskt upplevt samma sak, man känner sig så jäkla ensam som inte kan dricka som alla andra. Tidigare i livet var det ju aldrig några problem.