@AnnaPanna111
Det låter som du är inne i en dålig trend
Försök sätta ett datum för att starta en vit period helst 3 månader säger de som vet, för att hjärnan skall klarna . Köp hem goda substitut för vin. Lysssna på poddar om beroende, you tube o skriv här. Se det som en kärlekshandling till dig själv.
Kram

@AnnaPanna111 Det svåraste är att bestämma sig, snart är de fler än två om du håller i och gärna planerar varje dag så att du inte plötsligt överfalls av sug. Promenader och att läsa om alkohol, exvis Tänka klart av Annie Grace rekommenderas.
Ganska snart kommer det mesta av suget att försvinna om du inte dricker.
Försök också att hitta saker att göra som du tycker om, att fylla tiden utan alkohol är en bra hjälp. För ofta får man ett berg av tid att fylla, den som tidigare gick åt att planera en fylla, dricka och sen vara bakis....mycket tid som kastades bort. Nu kan du göra ngt utvecklande och roligt istället.
Lycka till! Du har allt att vinna och mycket lite att förlora :)

@Amanda L hej och tack för din kommentar. Jag drack igår och har sån extrem ångest nu idag. Vill bara försvinna. Har mått så extremt bra de dagar jag inte druckit. Jag har sånt självhat idag. Jag mår så dåligt!

@AnnaPanna111 Hej! Förstår att du har det tufft nu med självhatet du känner. Något de flesta av oss härinne känner igen. Alkoholen tog över och vi drack fast vi inte ville och mer än vi tänkt och som skapar ångest och självhat. Det är det som är det tuffaste, att bryta den självdestruktiva onda cirkeln. Att orka stå emot suget och säga nej. Men det går och man måste vara stenhård och envis. När man stått emot en vecka brukar det bli lite lättare. Alkoholdjävulen lugnar ned sig lite. Försök att distrahera dig själv med att göra något aktivt på kvällen, lägg pussel, sticka, läs bok, träna, meditera, ta en promenad eller något du gillar att göra. Dricka bubbelvatten eller något annat läskande alkoholfritt.

Titta på filmer om alkoholberoende, googla på tex Craig Beck. En bok som rekommenderas är Annie Grace, tänka klart. Att få mer kunskap om hur beroende funkar och påverkar hjärnan ger aha upplevelser. Man förstår då bättre mekanismerna bakom som gör att vi dricker fast vi inte vill.

Fundera också på vad det är som gör dig uttråkad i ditt liv. Vad kan du göra åt det så det känns bättre för dig? Behöver du samtala med någon om det för att sortera lite och få rätsida? Ofta finns det något underliggande skav som vi behöver ta tag i och hantera, istället för att bedöva det med alkohol. Det gör bara situationen värre och löser inget.

Ta nya tag och börja om på nytt. Ha känslan kvar om hur du mår när du inte dricker och sträva efter att komma till den känslan igen. Kämpa på!❤️

@AnnaPanna111 Känner så väl igen känslan av att vara en dålig person utan någon som helst karaktär. Själv brukar jag älta samma mening varje gång. Hur kan jag vara så dum att dricka fast jag vet att jag kommer må asdåligt dagen efter. Det kluriga med alkoholen är att man minns starkast, känslan när man mår som bäst och är lagom onykter. Jag brukar tänka " Man kan alltid börja om " Den här dagen kommer att vara tuff för dig men i morgon börjar du om och satsar på att vara nykter. Lycka till!

@AnnaPanna111
Hata inte dig själv! Du behöver kanske bara mer alkohol då för att döva ditt självhatet.
Klappa dig själv på kinden istället o säg, lilla gumman, nu ska jag ta hand om dig !
Läs massa på Forumet när suget kommer o lyssna på poddar om hur andra gjort och köp hem massa gott att äta och dricka som kan ersätta alkoholen. När du är redo så klarar du det. Gråt när du behöver gråta skrik om du är arg och låt dig få känna alla känslor. De är dina, och låt ingen ta ifrån dig det. Men plocka bort självhatet. Den känslan är ger inget positivt alls eller styrka.
Var snäll mot dig själv. Du kommer att klara det. Ta hjälp, skriv här . Det finns massa duktiga här som klarat av nykterhet en längre tid o trivs så himla bra med livet.
Själv är jag Bambi på hal is med bara snart 6 veckor bakom mig , Men mår så bra nu , även om jag ibland lyssnar på bra musik oblater känslorna stämma och tårarna rinna en stund
Kram 🥰

@AnnaPanna111 Bästa AnnaPanna! Bli inte arg på dig själv, bli arg på alkoholen istället.
Det där du upplever nu har nog alla här inne upplevt. Man bestämmer sig för en sak och sedan några timmar senare gör man något helt annat... Varför gör man så?
Det finns förklaringar, du har inte dålig karaktär, du har ett beroende. Beroendet har tagit över ditt belöningssystem och kidnappat en del av hjärnan kan man säga. Din kloka hjärndel (pannloben) bestämmer att nu är det slut på drickandet, men belöningssystemet säger något annat. Exvis att "det inte alls är så farligt att dricka, bara ett litet glas..."
Den där kampen är väldigt jobbig och ibland kan man tro att man blivit galen, men så är det inte.
Det är bara så att hjärnan inte funkar som den ska. Men om du bara kämpar dig igenom den första tiden så lugnar sig suget som vår2022 skriver.
Det BLIR bättre! Men i början behöver man planera varenda dag, precis som flera skrivit.
Hitta på allt du kan för att distrahera dig (och beroendet).
Det är också väldigt bra att läsa om hur beroende fungerar, det blir faktiskt lättare att stå emot när man förstår hur det funkar (och varför man gör som man gör).
Vi har alla varit i din sits, men det går att ta sig ur det. Jag har varit nykter nu i cirka 13 månader och jag har ett mycket bättre liv utan alkohol.
Så ge inte upp! Skriv här, kämpa på och försök igen. Kram :)