Jag har under flera års tid druckit nästan dagligen. Inga stora mängder utan 1-2 glas vin per kväll.
Anledningen är att livet blir så otroligt tråkigt utan.
Inrensiva dagar på jobbet, mat som ska lagas, tvätt som ska vikas osv. Vinet har gjort så att jag både orkat med vardagslivet samt hållt humöret uppe.
Dagar jag inte druckit har känts olidliga..

Jag behöver hjälp med att få till ett annat synsätt och göra vardagen uthärdlig och tom rolig.

Blir det bättre efter viss antal veckor utan detta gift?

Jag kan endast prata för mig själv, men jag började kröka till rätt så hårt redan i unga tonåren, och innerst inne har jag väl vetat att mina alkoholvanor har varit lite väl åt det maxade hållet. Jag började gå på AA för strax över 5 månader sen, gruppmötena är väldigt bra, men utan att göra stegen eller skaffa en sponsor så är det väldigt svårt.. man tror att det är ett sug som hux-flux skall försvinna. Men det är långt ifrån den bittra sanningen..

@jessica777 Ja, det blir mycket bättre efter ett par veckor utan. Att glädjas åt att varje morgon vakna utan ångest, veta vad man sagt och gjort på ett sätt så man kan stå för det betyder massor. Alkohol är ju ångestframkallande. Det tänkte aldrig jag på innan. Utan blir man mer balanserad vilket nästan kan kännas euroforiskt efter några veckor utan så håll ut. Man skapar dessutom bättre relationer och lär känna sig själv och egna behov.

Så vad finns det att sakna? Den positiva alkoholeffekten kickar väl in de första 20 till 30 minuterna. Man slappnar av. Men... man känner ju inte ens det där positiva inslaget av den initiala alkoholeffekten efter ett kort tag. Efter första minuterna blir det mer bara bottenlös manisk påfyllnad där allt går utför. Man bygger ångest och överdrivna känslor. Får magont, bli slö i hjärnan och går runt bakfull lite för jämnan. Hur kul är det?
Hjärnan blir lurad att tro att alkohol är toppen. Spela fram hela filmen och fundera över hur länge den är trevlig? Visst är det bara en kort kort stund innan trenden vänder nedåt med negativa effekter?

Vi är så otroligt lurade av all denna alkoholromantik.Själv tänker jag inte längre alls på alkohol i positiva tankebanor. Har gått flera år utan och lever precis som innan. Är med precis som innan bara det att jag dricker alkoholfritt när andra vandrar in i dimman och blir föreställda.

Jag känner mig som vinnaren. Jag vaknar alltid utan bakfylleångest och kan stå för allt jag sagt. Andra får vrida sig i bakfylleångest och och slö hjärna. Jag har dessutom börjat hitta andra verktyg som kan få mig att slappna av. Verktyg jag kan ta till närsomhelst på dygnet som hjälper mig till ett sunt leverne. Ett där jag bättre hanterar diverse svåra situationer mycket bättre än när man tog till en ångestdrog som egentligen bara kastade bensin på elden. Aldrig löste problem. Vi är grundlurade av alkoholreklamen och samhällsnormen kring alkohol.