Hej! Man, 40+.
Jag har äntligen bestämt mig för att dricka måttligt. Mitt förhållande till alkohol är så som att jag dricker tills alkoholen är slut vilket är jävligt tröttsamt. Kan bli rejält packad ibland men håller mig oftast till folköl vilket gör att jag kan dricka mycket utan att bli allt för full. Men jag har insett på vilken väg det här beteendet leder. Dricker dock även starköl och vin men väldigt sällan starksprit.
Så det här är vad jag har planerat:
* Först vara helt nykter i minst 3 månader, då många verkar tycka att den tiden behövs utan alkohol för att man ska kunna förändra sina ovanor. Är nu inne på 5 veckors nykterhet och det går finfint. Får sug lite då och då men kan oftast hantera det med vatten, alkoholfri öl eller snacks. Gått upp lite i vikt men det får jag ta.
* Gör självhjälpsprogrammet och läser mycket i forumen här på AH.
* Har laddat ner appen Im Sober och ger mig själv dagliga påminnelser.
* Har planer på att börja springa men tycker det är så förbannat tråkigt så får se hur det går.

Det svåra som jag ser det kommer att vara sommaren med allt vad det innebär i alkoholromantik. Men har ni några fler tips och råd på vad jag ska/bör göra för att det här ska funka? Jag känner att jag har glömt något.

Tack för mig och för ett mycket bra forum.

Tillägg:
Glömde förresten att säga att precis som många andra upplever när man slutat med alkohol så har jag blivit extremt trött - både morgon och kväll - men sover bra varje natt. Upplever också att det mesta är betydligt mer tråkigt än förr. Detta är, vad jag förstått, vanliga konsekvenser av att sluta med alkoholen.

@henrik23 Hej & välkommen ☺️
Du verkar ju vara rätt klar över hur du vill göra. Men vad har du för plan efter tre månader?
Folk kan råda dig hit eller dit & jag resonerar som annars att inget är för alla. Det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig. Min största allierade är att jag typ aldrig har sug - men om du har så lär känna ditt sug och läs tex det avsnittet i självhjälpen.

Jag slår ett slag för "en beroendepodd". Även om det är olika missbruk så är det lärorikt. Om människan och hur vi resonerar. Titta på Lerin på Lofoten om du inte sett den - SVT. Skriv i forumet & blöt & stöt - input är bra grejer 🙏🏼
🩵