Hej!
Lång historia kort. Har nyligen flyttat till en ny ort. Barnens pappa bor med max 5 min gångavstånd från min bostad. Då jag inte har fått ordning på allt i bostaden än bör barnen hos honom på heltid under tiden.

Har precis varit hos mitt ex. (idag). Barnen har varit hos mig en liten stund. Vi gick bort till exets hus för att lämna lite grejer. Han är inte hemma när vi kommer. Vi står utanför så länge tills han kommer. Exet har då varit i den lokala macken och handlat lite. När jag frågar honom vad han har handlat så säger han "inget speciellt så". När jag går in för att hämta ett par byxor till barnen går jag in i köket och kollar i skåpen (för min magkänsla säger något annat) och hittar då ett 6-pack öl. När jag konfronterar honom och frågar vad han hade tänkt sig blir han sur.

Ska tilläggas i historien han har haft problem med alkoholen innan ens vi träffades (i sin tidigare relation o.s.v.). Ett antal orosanmälningar har gjorts tidigare från både min och hans syster sida. Socialen lägger ner utredningarna och hänvisar till blodprover som visar på låg eller ingen konsumtion samt att exet inte ska dricka när han har barnen.

Tyvärr har jag inga släktingar eller vänner att åka till under midsommar och helgen så länge. Med all troligen kom exet att dricka ikväll när han kommer hem efter jobbet vilket inte är okej någonstans om han nu eventuellt skulle ha haft barnen. Nu får jag göra det bästa av situationen hemma hos mig och fixa och dona så att barnen kan vara här trots att jag nyligen flyttat.

Men jag tänker att de flesta flyttar med sina barn närvarande i hemmet? De bryr sig väl inte om en flyttlåda?
Låter inte som en bra lösning speciellt med alkohol i bilden.

Bra att du tog med dem - skäm bort dem så de känner sig välkomna i sitt nya hem o inte i vägen.
Trevlig midsommar 👍

Ska tilläggas att han inte bryr sig om vad man säger till honom samt visar att alkoholen är viktigare än att barnen ska ha det tryggt. Något som är det mest skrämmande i alltihopa.

@bella70 Nä, det vet jag. Nu var det att vi båda tänkte på barnen i detta för att vi inte ville att det skulle behöva vara i "flyttkaoset" så att säga. Men får tänka annorlunda nu. Tack för ditt svar! Härligt med andra inputs i det hela.

Tack detsamma till er!

Jag förstår tanken men är det inte nyktert i hans hem så..

Känslan över att alkoholen går före barnen är hemsk, förstår verkligen att du blev ledsen över det.
Tur att du upptäckte hans planer iaf 🤗

Hur ska man göra när vederbörande med problemet inte vill lyssna på vad man säger?
Hur ska man agera när han t.o.m. vänder barnen emot mig? Så långt att de inte vill komma till mig.

Har 2 utredningar där det står att han inte ska dricka när han har barnen. Nog ändå att han skiter i det och kör sitt egna race.