Om Alkoholhjälpen

Alkoholhjälpen erbjuder kostnadsfritt stöd för dig som har funderingar kring ditt eget drickande eller som är orolig för någon i din närhet. Du kan inte vara patient på Alkoholhjälpen. Som användare behöver du inte identifiera dig. Du hittar mer information om hur vi hanterar personuppgifter här.

Du kan höra av dig till oss oavsett var i landet du bor. Tjänsten startades 2007 och drivs sedan 2013 av eStöd vid Beroendecentrum Stockholm.

Logga Beroendecentrum Stockholm

Rådgivarna på Alkoholhjälpen är utbildade för att ge stöd till personer som vill förändra sina alkoholvanor och deras anhöriga. Stödet som ges baseras på metoder från MI (motiverande samtal) och KBT (kognitiv beteendeterapi).

Den forskning som har bedrivs på Alkoholhjälpen sker via Karolinska institutet. Du kan hitta resultaten från flera av dessa projekt via denna länk: https://nyheter.ki.se/internetbaserad-kbt-effektivt-mot-alkoholberoende

Karolinska Institutets logga

Årsrapporter

Om du vill veta mer om verksamheten och vad vi gör kan du läsa våra årsrapporter. De berör samtliga stödlinjer som eStöd driver: Alkoholhjälpen, Alkohollinjen och Droghjälpen.

Tillgänglighet

Du kan läsa tillgänglighetsredogörelsen för Alkoholhjälpen här.

Kontakta oss

Om du har några frågor kan du alltid maila oss på kontakt@alkoholhjalpen.se eller ringa våra kollegor på Alkohollinjen 020-84 44 48.