Hej, nu är det min tur, en kvinna på 28 år som längtar efter att få bli av med mitt beroende till alkohol. Att få känna mig stolt över vem jag är igen.

Jag började dricka som 13 åring och runt 20 års ålder började jag få minnesluckor och andra problem. Jag har använt alkoholen som medicin mot ångest och för att få känna lycka.
Som 13-åring hade jag mitt första förhållande med en som misshandlade mig både fysiskt och psykiskt, mest spykiskt. Jag tog mig inte ur det förens jag tog studenten och kunde byta stad. Men kärleken till alkoholen tog jag med mig och den har eskalerat något enormt.

Jag skulle förmodligen i framtiden dö av min alkoholkonsumtion då den är helt okontrollerad.

Nu tar jag in psykolog för att bearbeta min ångest och depression samt går in i ett nyktert liv.

Jag och min sambo vill ha barn och ett barn förtjänar den bästa mamman och jag förtjäna att hitta mig själv igen.

Finns massor som jag vill ha ut ur mig men då kan vi aldrig läsa klart. :)

Hejja alla där ute som kämpar.
/Blomman

Leverjag

Härligt och grattis Blomman! ?

Det måste kännas extra bra att du varit nykter en tid nu. Lycka till med graviditet och bebis och den fortsatta nykterheten. Ser fram emot en statusuppdateringar längre fram. :-)

blomman2

Härliga tider! ?
I december blev jag gravid och det var det bästa som kunnat hända mig. Ska erkänna att jag hade lite blandade känslor, att jag gärna hade velat vara längre fram med alkoholbeteendet innan graviditet.
Men tillbaka till att jag mår så sjukt härligt bra nu och är så "klar i huvudet" med vad som är jag! Är lycklig nu ❤
Jag har gått hos psykolog och fått mycket hjälp där med att acceptera vad som har hänt i mitt liv och hur jag ska gå vidare. Visst jag kanske aldrig kommer läka ihop helt och känslorna kommer vara där i situationer men att hitta dig själv i att det faktiskt är okej att inte vara okej, det var inte jag som valde det där utan jag blev drabbad. Att jag gav mig rätten att sörja en gång för alla var vändningen för mig.

Bebis växer i magen och vi väntar ?❤
Blomman

jas75

Nu har du alltid anledning att fortsätta vara nykter. Så roligt med bebbe i magen ☺