Hej,

Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva detta så börjar bara... Jag har alltid varit högpresterande på jobbet och har en relativt hög position. För ungefär ett år sen rökte jag på (detta handla om alkohol men vi kommer till det) med några vänner. Efter det var det ett test på jobbet. Gissar att någon skvallrade. Jag åkte dit så klart och fick domen slumpvisa kontroller i ett år. Eftersom jag alltid har varit väldigt ambitiös gav detta mig en enorm ångest så jag fick stora sömnproblem. För att kunna sova började jag dricka rätt mycket. Nu är jag klar med testerna och alla har varit negativa. Men jag har fortfarande samma ångest och kan inte sova utan alkohol. Några råd för hur jag ska sluta?

Det är vanligt med sömnproblem när man slutar dricka. Be om insomningstabletter är mitt råd. Alkohol ger ångest.

Buubbzs

Men jag vill inte ha tabletter. Vill inte fastna i ett nytt beroende. Tagit ledigt resten av veckan och tänker inte dricka något. Tror ni det hjälper?

Svartvit

Även om man hittar tabletter som inte är beroendeframkallande så kan man ändå missbruka dom. Det gör jag tyvärr om jag får sömn/insomningstabletter så jag förstår Buubbzs. Mitt tips är att försöka göra något för att slippa ångest, typ träna, funkar att göra hemma. När det kommer till sovdags är mitt tips att läsa en bra bok, det gör i alla fall mina ögon trötta. Lycka till! Kram