Jag vet inte vad jag har att vänta mig. Jag har sökt hjälp på vårdcentralen men min terapeut menade att jag behöver mer,bättre professionell hjälp mot mitt alkoholberoende.
Jag har en stabil period just nu,ändå ringde jag förra veckan till en professionell enhet specialiserad på alkoholmissbruk/beroende och fick en tid som alltså är imorgon.

Jag ringde för att jag inte tror att jag klarar av att ta mig ur nästa svacka. Senast hade jag en sådan var i höstas. Då gav jag mig själv ett år. Ett år att söka hjälp,berätta för vänner och familj vad de redan visste om de ville se det och satsa järnet på att vinna mot det här jävla giftet. Men jag är trött nu. Trött på att kämpa,trött på lidandet. Men jag har en bra period nu. Därför bävar jag för en svacka för då är utvägarna inte så många längre.
Det är så konstigt bara att jag i höstas kände en så stark låga,kämparanda att jag ska klara detta och fick fint stöd av vänner och familj men nu är det.. Tomt. Och då hittar jag mig själv ståendes i köket och tittar på flaskorna och argumenten för att låta bli är färre.
Jag har inte slutat att dricka,bara dragit ned rejält på det och ändrat mitt beteende. Men suget är nästan alltid där. Så jag inser att jag antagligen måste sluta helt om jag ska klara det samtidigt som jag inte vet hur jag skulle klara mig utan det. Som att alkohol gör att jag möter min bästa värsta vän (jag berusad),klarar jag av att ge upp det? Vad blir det kvar?
Jag är rädd att den "professionelle rådgivaren" inte erbjuder mig hjälp på lång sikt imorgon för att jag har en bra period nu och kan prata så sunt om mitt mående.
En ny resa börjar iallafall,återstår att se om den blir lång eller kort.

jas75

Tror inte att den professionella nekar dig hjälp på lång sikt, bara för att du har en bra period. Berätta ärligt hur ditt dryckes mönster ser ut. Då kommer du få rätt hjälp. Be den professionella kontakta din terapeut på så sätt får hen en tydligare bild av dig. Det är oxå bra med tanke på att om du i framtiden får en sämre period kan du inte ''mörka'' hos endera av dem. Vi med problem med alkohol har ju en tendens att försköna & fila lite på sanningen. Kämpa på

träningstanten52

Att man mörkar och en del blir specialister på att mörka och tom klara sig från ett LVM! Se till att du får så bra vård som man kan få istället innan den försvinner av ekonomiska skäl.

Ibland kan ex antabus vara en bra lösning. Man slipper då fundera på sug och dricka för det går inte.

jas75

Hoppas du träffade en person du kan känna förtroende för. Om du vill skriva gärna & berätta :)

Tuvstarr

... Bra tror jag. Det känns omtumlande,jag har suttit och pratat om det här innan men då var jag mer under isen och då utgick jag från att alkoholen var symtomet på ångesten och sökte hjälp för den senare. Nu känner jag mig mer blottad,utlämnad och lite tom på strategier. Förhoppningsvis kan jag få rätt sorts hjälp. Nu känner jag mest för att.. Dricka något. Jag inser att jag måste upphöra helt med alkohol om jag ska ha en chans och nu vill jag bara ge efter för impulsen och bli... Bedövad. Jag tänker väldigt mycket på det,som om tiden för mig och min relation till/med alkohol håller på att rinna ut och jag vet inte om jag fixar att släppa taget. Det är det enda som känns som att det har varit konstant och lojalt. Osunda tankar,jag vet. Jag tar upp dem,känner lite på dem och lägger tillbaka dem igen.
Tack för stödet,det hjälper!

jas75

Vad skönt att det gick bra :) Ett första steg i rätt riktning. Jag tror att det är bra det du säger om tankarna, plockar upp dem & lägger tillbaka. Man ska inte vara rädd för sina tankar, de är ju bara just det tankar. Det är vad man gör av dom som räknas. Kram =)