Har i hela mitt liv haft dålig självkänsla, dock haft ett bra självförtroende och lyckats med de mål jag satt! Har en beroendehjärna!! Har rökt, tuggat tugummi och lyckats sluta! Senaste är alkohol för att döva ångest! Har nu pågått i år, har dock accelerat sista åren! Har ingen kämpaglöd längre!

Vi har alla tagit steg framåt och senare bakåt. Men försök igen. Det är det som är grejen lite. Att inte ge upp. Och lära sig av vad man tänkte när det blev för svårt. Inte utsätta sig för fällor. Tänka hur det blir med fortsatt drickande, med familj, vänner, arbete, utseende, ångest. Ja du kan säkert rada upp ännu mer saker som blir katastrof om man inte slutar dricka i tid. Alla har sina knep, men att tänka på konsekvenser av att fortsätta och konsekvenser om man slutar med a. Det finns massor med filmer böcker mm om man tycker det är intressant. Jag tittade mycket på filmer om hur barn och vuxna barn mår av föräldrarnas supande. Det tar hårt på mig. Barnen har ju inte valt detta "familjeliv" och denna skam det innebär. Ha det gott och ta hand om dig själv på bästa sätt..

Bollan

Det där om att vara allergisk mot alkohol var fullträff! Så är det ju faktiskt! Haft en bra dag utan alkohol! Tränat! Jobbat i trädgården! Så skönt att slippa ångesten! Den blir verkligen bara värre av alkohol! Frågan är hur man behåller den insikten när stressen ökar och man vill dämpa!