Jag är så ledsen och så trött på alkoholen som styr mig och förstör mitt liv! Det gör så ont i mig allt som blir fel och alla jag sårar.
Rädslan att bli övergiven och ensam är fruktansvärd.
Jag önskar jag var stark och älskvärd. Inte en svikare och alkoholist.
Det måste bli en förändring.
Jag bryter ner mig själv och finns snart inget kvar.
Hur ska folk kunna förlåta allt och någonsin se på mig med förtroende igen se mig som gjort de så illa.
Bara gråter hejdlöst och det är väl bra för då har jag iallafall ett samvete och känslor kvar.
Ville få ur mig smärtan här och inte dränka den i sprit.
Kämpa på alla där ute.

PP

Det är en bra början. Häng här och läs, fatta ett beslut att ta en dag i taget. Lägg allt annat åt sidan, det är tyvärr ingenting man lyckas att lösa så länge vi dricker. Det är något att ta tag i mycket senare. Idag - och alla andra dagar med för den delen kan vi börja en förändring. Det är ett modigt steg och inget att skjuta på framtiden. Det blir aldrig "lättare" än just idag. Men tyvärr är det inte lätt. Men det går, jag lovar!

//PP

Maj-Linda

Tack det värmer att höra. Så enormt jobbigt att må så här och känner mig så ensam i detta.

jas75

Det kommer en tid när de kommer tro på dig igen. Allt eftersom tiden går & de ser dig nykter & att du gör kloka val kommer förtroendet att sakta växa fram igen :)

SkåneTösen

Verkligen inte. Vi är många som kämpar med detta. Läs och skriv, det hjälper mer än man kan tro. Jag har fått ut väldigt mycket av att skriva här. Första gången jag varit ärlig kring detta med mitt drickande. Skriv gärna mer utförligt hur det står till om du orkar, det kan vara väldigt nyttigt att få ur sig det, sedan får man så fin respons här. Alla vet precis hur det är, hur svårt och kämpigt kampen mot alkoholen kan vara. Även om man har olika liv så har vi alla samma problem.Och det är också bra att kunna gå tillbaka och läsa vad man skrivit, när jag hade ett par dagar med starkt sug läste jag mina egna inlägg om och om igen. Om hur mycket bättre jag mådde efter en tid utan alkohol, och hur dåligt jag mådde efter mitt återfall. Det hjälpte mig att stå emot.

Kramar från Skåne.

Mabinos

Du är inte ensam! Känner precis likadant..förstår inte hur någon kan tycka om mig.
Har gjort så vedervärdiga saker på fyllan. Även om min sambo och vänner inte ens vet allt, så finns det där som en tagg.
Hoppas att det blir bättre med tiden..både för dig och mig. Vi vill och kan förändras!
Kämpa på du också! Det mesta löser sig faktiskt med tiden. Även om vägen är galet jobbig.
Styrkekramar!

Välkommen!! Det blir bättre. Ta ett steg i taget och var snäll mot dig själv. Vi har gjort dåliga val ibland men vi är inte dåliga människor. Kram <3