Nu vill jag ha en period utan alkohol och naturligtvis är jag orolig hur det skall gå. Mitt första mål är en månad. Det skall väl gå? Att dricka blir så snabbt vardag och en dålig vana som nu måste brytas. Det är inte bra för min hälsa eller rättare sagt: det är inte bra för hela mig. Problemet är att maken också gillar att pimpla vin men jag skall försöka var stark. En månad är överskådligt och hanterbart. En månad, 30 dagar. Påsken har varit dagar av middagar, kalas och massor med vin och öl. Nu vill jag vara snäll mot mig själv och mot familjen. En månad!

rabarber

Grattis till ditt beslut! Kommer maken också hänga på? Det är ju betydligt lättare när man är två? Eller så blir han inspirerad av dig längs vägen.

Jag är inne på mitt 3:e dygn, första var en pärs, men sedan har det gått bättre. Jag väljer istället att ta det dag för dag, så får vi se. Men målet är ju självfallet att detta blir en långsiktig lösning.

Stort lycka till! Vi hejar alla på dig!

Flärpen

3 dagar, grymtbra! Maken får jag nog inte med mig denna gången. Han hade nyligen en vit period som jag tyvärr inte var med på. Men det skall gå ändå. Jag tänker också dag för dag men en månad är hanterbar. Nästan som ett experiment, en månad, sedan hoppas jag att det blir mer. Men jag är liksom inte där ännu. Det har ju endast gått 12 timmar ;). Men jag skall brösta upp mig och genomföra detta. Tack för stödet, jag skall följa med på din resa här på forumet.

rabarber

12 timmar - grymt bra det med! Jag tänkte tim-vis min första dag. "Nu har det gått en till timma". Jag jämförde med vad som skulle varit verkligheten annars. Hur många glas vin hade jag druckit annars under den här tiden? Tänk att kroppen har sluppit dem! Hurra! Små, små steg för mig i början onekligen :)

Du låter stark och motiverad! Härligt! Kämpa på! Det här fixar du!

Nytänk

Önskar dig fina a-fria 30 dagar. Låter bra och att bryta den vanan. Jag har själv börjat reflektera över mina egna dåliga vanor och att försöka bryta dem.

Flärpen

Dag 2, skönt att vara nykter igår och inte så tung i huvudet idag. Sov så där men är ändå relativt utvilad. Bråk med ungdomarna igår och då kändes det extra skönt att vara spik nykter. Önskar er en fin onsdag!

Prickis

Jag har hittat tillbaka också. Det har gått lite upp och ner men nu har jag skaffat hjälp och går hos en drogrådgivare som är kanon.
Har ingen egen tråd men skriver under karin65.

Prickis

Flärpen

Dag 3, helt ok men sur som ättika. Sover dåligt och jag vet att en mycket stor anledning för mig att dricka är att kunna somna. Jag har alltid haft svårt att sova, somnar inte och vaknar lätt. Men det är faktiskt bättre att vara trött efter några få timmar sömn än trött, bakis och ändå ha sovit kanske 5 tim. 2-3 timmar sömn men utan alkohol fungerar bättre. Snart kanske mitt sömnmönster rättar till sig. Längtar redan tills i kväll :). Alkohol är en dålig sömnmedicin på lång sikt men ack så lätt att ta till när man är livrädd att inte somna.

Prickis

Hon finns på kommunen. Man behöver inte gå till någon vårdcentral, utan man går dit och ber om hjälp.
Kolla hos dig om det finns någon sådan, står på kommunens hemsida. Kostnadsfritt, helt suveränt.
Jag har också svårt att sova i perioder på grund av alla hormoner som studsar runt (japp, klimakteriekärring ; ) ) jag fick insomningstablett som jag kan ta, ingen sömntablett för de kan man bli beroende av. Nu syns ljuset i tunneln. Kämpa på Flärpen !!!!

Prickis

Helgen har bjudit på ett otroligt sug som jag föll för. Besviken på mig själv, men min rådgivare har sagt att jag får räkna med det.
Men ändå ett bakslag. Såg en bra bild på facebook som gick ut på att man måste misslyckas många gånger för att lyckas.
Det är väl så, men är ändå hård mot mig själv. Hur går det för dig Flärpen?