Hej alla!
Jag är 27år lever ganska svensson.
2 barn som är 8år samt en på 8månader, samt en sambo.
Jag har så svårt att sätta fingret på mina alkoholproblem, vad dom är och varför dem finns, och sen när jag läst om alla modiga personer här så kan jag känna skam för att mina problem känns små i jämnförelse. Men jag tänkte ändå vädra mitt liv här ganska kortfattat och se om ni kan ge mig några goda råd.

Jag började dricka redan vid 13års ålder, levde med min far som var ensammstående och alkolist. Hela vägen upp till 18års ålder var det väl ganska mycket fest men det är väl inte jätte ovanligt i den åldern.
Sen hände det så att jag gjorde en tjej gravid som jag hade träffat i 3månader, vi upptäckte graviditeten sent och abort var inget alternativ.
Jag fick rycka mig i kragen, flytta ut från pappa, skaffa jobb, skaffa lgh. Och på något vänster höll vi ihop i 3 år men jag väl kom därifrån så var jag inte oskadd. Jag blev psykist och fysisk misshandlad av min sambo under hela det förhållandet. Men mitt missbruk började inte där, utan direkt efter.
I egen lägenhet och en stor frihetskännsla så kunde jag spela tv-spel och dricka öl hela veckorna efter jobbet.
Efter drygt 2 år så träffade jag min nuvarande älskade sambo och vi har fått ett litet barn. Ska tillägga att mitt första barn har jag tagit hand om sen det tog slut och hon träffar sin mamma bara varannan helg.
Idag är jag väldigt lycklig och har bra ekonomi, bra förhållande och bra relation till min familj... Men problemet är att på dessa 6år så har det kanske varit 30dagar som är helt utan alkohol.
Så vanligtvis så dricker jag kanske 1-4 små starköl varje dag, kanske 6-10st fre och lör.
Jag är väldigt sällan berusad, jag gillar inte att vara "full". Det är kanske därför jag har så svårt att motivera mig själv att sluta. Jag kan gå hela dagen på jobbet å känna: va skönt att jag inte känner ett sug efter öl, sen när jag kommer hem så är det som att jag inte är i kontroll av min kropp och en öl öppnas och sveps i ett svep... Sen en till, sen är jag nöjd?... Ja och det är så overkligt för mig.
Det jag vill är att Sön-tors ska vara vita dagar, men vilken väg som är enklast dit vet jag inte.

Ursäkta om jag skriver rörigt men jag är ingen skribent.
Jätte tacksam för tips och fråga gärna om något var otydligt!

Villsluta

Hej Micke Mike .
Vad olika problem det finns med alkohol!
Jag är nästan dubbelt så gammal som du och har i stort sett aldrig druckit på vardagarna. Jag har heller aldrig haft nåt sug efter det. Däremot är mitt problem att jag VILL bli full när jag druckit på helgerna. Så olika det kan vara!
Nu har jag iallafall bestämt mig får ett så långt uppehåll det någonsin går. Finns nog inget annat för mig som funkar tror jag.
Hoppas du listar ut vad du tror blir bäst och att du lyckas!

Micke mike

Hej!
Villsluta: Verkligen olika situationer :)
Men det har jag märkt här att det finns så många olika former av detta missbruk.
För min del är ångesten total idag, satt och läste i forumet igår medans jag sippade på en öl, det blev 4st innan jag gick och la mig. Jag är så innerligt trött och besviken på mig själv, hells vill kag låsa in mig i ett rum i 2 veckor och slänga bort nyckeln så att jag inte kommer åt någon alkohol... Bara vila min kropp i 2 veckor.

Villsluta

Du kommer hitta nåt sätt att motivera dig! För min del är det min familj när dom mår bra. Och dom mår bra när jag inte dricker för mycket. Då mår jag också bra!
Lycka till och ta upp kampen!