Jag vet att jag dricker för mycket och har gjort det de senaste 6-8 åren. Början var social med middagar o skumpa och slutet högst asocialt med gömda flaskor i garderoben.
Och nu har jag gjort DET. Varit berusad bortom all kontroll inför min man och mina barn. Kan inte tänka på det utan skam och hjärtklappning. Det var fruktansvärt även om jag har stora minnesluckor från situationen.
Så från och med nu är jag medlem här och behöver allt stöd jag kan få för att fixa detta.
Jag har allt: fin familj, hygglig lön, trevligt boende, goda vänner. Medicinerar mot depression och nedstämdheten är behandlad med detta. Och ändå dricker jag. Hur dum kan man vara? Hur dum är jag?
Skam skuld djupt självförakt. Och igår efter en vecka då jag lovat att avhålla mig alkoholen så drack jag igen. I smyg förstås....
Hur dum kan man vara?!
Intellektet räknar ut att minus alkohol är det mesta i mitt liv bra men dumheten verkar vara det styrande.
Eller är det alkoholen som styr? Sug, begär, längtan efter...tomhet? Jag har svårt att få ihop detta men vet en sak: nu gäller en dag i taget.
Fråga till er: är stödet ni upplever härigenom i dettaforum tillräckligt för att sluta dricka/hålla sig nykter?
Jag är alkoholist, jag behöver bli en nykter sådan. Jag vill nå den dag då jag kan säga: nej tack, jag dricker aldrig alkohol.

Bra jobbat! Just det där med sömnen tror jag är oerhört viktigt för måendet, så det är bra att du sover. För mig blev det en vana att inte dricka. Klart att det var jobbigt särskilt första helgen... Och andra.., men det blev en vana och det köndes bättre och bättre att upptäcka att man var nykter där i soffan på helgen. Fick också en massa gjort dagen efter. Också det är ju positivt.
Håll ut nu, du är en bra bit på väg!

Sundare

Ännu en underskön natt med djupsömn. Vaknar utvilad före sju utan larm.
Sisyfos - ja, man får mycket gjort när man inte samtidigt behöver parera bakfyllan. Tänker mycket på min kropp o mina organ, vill ge alla inre organ den återhämtning o vila jag själv haft iom en lång semester. Tänk om jag utnyttjat all min lediga tid till avhållsamhet istället!! Ångrar mig så! Men nu tar jag en nykter dag till vilket känns helt rätt att göra för och mot mig själv!
Tack för pepp och stöd!

Sundare

Tack för din fakta! Jag tar stöd i rädslan för det är som du skriver- det är ett stöd i kampen att avstå!
Så jag tackar dig för ditt stöd o engagerade svar! Tack!

Sundare

Jaha, så hamnade jag där då igen...en spontan middag en drink i handen. O jag drack...men bara den o sedan vatten resten av middagen. Vaknade några ggr i natt o ångrade den där drinken - så förbaskat jäkla onödigt!
Risk: den ständigt närvarande alkoholen i umgänget.
Men ingen bakfylla eller andra symtom än ånger som drar ner energin denna dag. Tack o lov! Nu återgår jag till en nykter dag!

Sundare

Kämpar med o mot sug. Kämpar för mina nyktra morgnar. Kämpar med att fatta bra beslut.
Sover så gott så gott och den vilan är en god hjälp o belöning. Njuter!
Nu tar jag en nykter dag!

Ja, det där suget är så galet. Även min sömn blir så bra så bra utan a. Och när jag ger efter o dricker så är det 1/2-1 timmes njutning, 1/2-1 timmes vånda eftersom det inte ska märkas att jag är berusad, 4 timmars sömn, förhoppningsvis ytterligare sömn men då väldigt orolig, och sedan flera timmars ångest för att det blev som det blev och oro för att spåren ska upptäckas. Såhär på morgonen är valet enkelt och just nu är det väldigt stabilt. Jag dricker inte! Det gäller bara att fatta det och inte hamna i samma spår igen, för valet är så lätt så lätt när man ser nyktert på saken. Just nu den här perioden förstår jag inte alls valet att dricka. Men jag vet ju att jag har gjort andra val, vet ju att det är lätt hänt. Förstår det bara inte egentligen eftersom jag inte ens tycker om att vara berusad. Ursäkta monologen i din tråd här måste bara skriva ner de här funderingarna nu.

Sundare

Nykter dag nykter kväll nykter natt nykter morgon! Happy!
Ändå har jag hängt lite i en bar, SoberBar - såååå bra! Tack IOGT! GingerJoe är ett fantastiskt alternativ till alkohol.

Sundare

Syster i kampen för ett liv vi kan vara stolta över o inte panika över att bli upptäckta...du får så oerhört gärna hålla monologer i min tråd. Vi delar o vandrar ihop. Kram på dig!

Sundare

Tackar mig själv för att vakna upp utan bakrus och ånger! Glad idag för kloka val igår.

Ja, ginger Joe behöver ingen a för att vara lite rivig. SoberBar, där ska vi hänga. Idag ska jag göra mig av med de sista tomma flaskorna... De har legat gömda i källaren några månader nu. Flaskinsamlingen nu kommer jag! Å sen är smyglivet borta för alltid hoppas jag.