Hej alla!

Jag tycker inte att jag hittar så många trådar om Baklofen i Sverige.

Om man söker runt lite på nätet hittar man de mest fantastiska historier om hur denna medicin hjälpt de mest långtgångna alkoholister.

Olivier Ameisen har skrivit en bok, "The end of my addiction", som jag nyligen beställt och som jag kommer att sluka så fort jag får hem den.
Jag har bett min läkare om att bli försökskanin, men han är väldigt motvillig då det inte finns studier som stödjer varandra inom området.

Det man kan läsa om dem som provat medicinen (vilken främst skrivs ut för muskelspasmer), är att den har en ångestdämpande effekt och i högre doser i princip dödar begäret efter alkohol. Och, inte bara alkohol, utan även andra typer av beroenden så som kokainsug och shoppingimpulser.

Finns det verkligen ingen annan på det här forumet vars nyfikenhet fångats utav den här medicinen?

Kram
Lindisen

Mimmiskutt

Hej,

Jag har testat medicinen i ca tre månader och den funkar jättebra på mig! Ge inte upp utan be att få medicinen utskriven så du får prova. Vad jag förstår finns inga direkta biverkningar eller risker med den. Skulle vara intressant att höra om andra har erfarenheter av Baklofen.

Lycka till!!!

periodare

Det stora frågan är: -Hur kan jag skaffa Baklofen åt min anhörig?
Jag har hört talas om det ute i samhället men inte träffat nån som använder Baklofen.
Skulle gärna vilja få min anhörige att prova i och med att han säger mellan
drickandet att: han vill inte vara sån. Han har kramper i benen sedan många år.
Jag tror att i botten för missbruket ligger i att han har ADHD sedan barndomen,
han är 60 nu.

Hej! Jag har valt att ta hjälp av baklofen sedan ett halvår för mitt missbruk. Det är ingen mirakelmedicin, men den hjälper. Jag kombinerar den med psykolog vilket är en bra kombo. Jag har inget emot självhjälpsgrupper, men har du problem med vissa saker där så finns andra vägar...