Hallååå,
jag skrev här för några månader sen och ingenting har förändrats, eller det har till och med blivit sämre. Jag började universitetet i augusti och jag tänkte: "jamen då måste jag ju sluta dricka!" Vilket jävla skämt. Många lektioner antingen bakis eller till och med full! Inte kul alltså. Hänt några gånger att jag har vaknat full och bara fortsätter dricka resten av dagen. Usch.

I alla fall så har mitt mående blivit mycket sämre, extremt mycket ångest och gråt. Tänkt mycket på döden (inte att jag ska ta livet av mig) men bara i allmänhet, vilket gör mig ledsen. Jag vill tänka på livet!

Jag och min man har i alla fall bestämt oss för att ta en vit månad. Det ska bli spännande. Jag har sagt det många gånger men har aldrig gjort det med någon och känt mig så bestämt. Då har jag mer tänkt: "äh om jag vill ha lite vin om en vecka så gör jag det, no big deal" Men nu är det inte så! Ett litet projekt.

Ska försöka skriva här lite då och då om hur jag känner mig allmänt och med alkoholen. Idag känner jag mig stark och glad! 2:a dagen på vita månaden.

Om någon vill joina så är det välkommet, och vi kan peppa varandra!

Räkna de nyktra dagarna! Och försök att se till att det inte finns nåt hemma. Tror ändå att man har nytta av att dra ner. Du kan kanske börja en detox på tre veckor eller nåt som stöd? Det är svårt, 'men det är verkligen inte omöjligt.

Snöflingan

Vafan håller jag på med. Börjar bli rädd och ledsen. Känner mig så ensam i det här. Vill inte längre, jag orkar inte. Mår så psykiskt och fysiskt dåligt just nu. Har druckit sen i lördags. Skippade skolan igår och idag. Måste gå imorgon och hålla ett tal, ångesten är hemsk för det. Vill inte dricka men mest för att jag är bakis...
När jag började den här månaden så trodde jag att det skulle vara svårt och typ tråkigt, men den har mest fått mig att förstå att alkoholen är en drog och snart är jag fast. Alltså jävligt fast. Tror fortfarande jag har en chans men jag måste vilja, jag måste vara ärlig. Vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv. I denna stund ska jag dricka kaffe och försöka plugga. Det får räcka just nu.
Det är skönt att skriva av sig här i alla fall.
Sisyfos, helt klart att man inte ska ha alkohol hemma. Tyvärr har jag en vodka flaska med mer än hälften i som jag köpte i lördags.

Nyckelpigan

Häll ut vodkan! Kan du inte få hjälp via skolan om du inte vill gå andra vägar? Förstår att det är svårt att plugga just nu... tänker på dig! Stor kram

Thelonelyone

Hur gick det idag, Snöflinga?
Du är verkligen modig som vågar berätta dina tankar och vad som händer i ditt liv under din vita månad som du tycker är bajsbrun. Trots att du inte är nöjd över en del beslut du tagit under dessa veckor så har du ändock gjort ett stort arbete. Du kämpar på och vågar öppet beskriva vad som händer, det är ett steg på vägen.
Jag tänker följa ditt exempel och vara ärlig. Detta blir min första dag utan alkohol. Jag är nervös och känner mig orolig att jag inte kommer klara det den här gången heller. Just nu andas jag ut den baksmälla som inte borde hänt. Jag är less på den här situationen. Jag och min man har flyttat till en ny stad, jag känner ingen. Min man arbetar ofta borta vilket gör att jag blir ensam och det är då jag dricker.

Gunda

Snöflinga, jag tycker du är jätte duktig du har ändå minskat ner jätte mycket under din vita månad. Jag vill också göra en vit månad. Men vet inte hur jag ska klara det.
Men du har peppat mig så att jag i alla fall fått tanken, har inte haft någon sådan tanke alls förut.
Stå på dig!! Kram, (Jag ska också stå på mig)

Snöflingan

Tack, vad glad jag blir fast skäms ändå för jag har druckit idag. Bara ett glas men ändå. Det är verkligen svårt för mig att sluta när jag väl har börjat men hällde i mig en massa vatten och dricker te nu, så känner inte av någon berusning. Skönt. Måste seriöst plugga, har skippat en massa lektioner den här och förra veckan så är lite efter om man säger så...
Hoppas ni klarar det bättre än mig. Ska försöka vara snäll emot mig själv idag och resten av veckan eftersom jag inte har mått så bra. Blir inte bättre av att man straffar sig själv.

Snöflingan

Är så jäkla trött på mig själv, men en dag i taget. Några nyktra dagar är bättre än inga.

Snöflingan

Tänkte bara uppdatera lite hur jag känner mig. Det sket sig fullständigt med vita månaden det vet vi men jag har ändå fått någon sorts större insikt i att jag har haft problem med att sluta dricka ett tag, och det är värdefullt. Har inte direkt haft några "roliga" fyllor under den här tiden och verkligen skitit i skolan vissa dagar så det är inte bra. Har varit pinsamt inför min man, vi startade ju denna månad tillsammans och jag kan inte ens klara en vecka liksom. Dessutom har jag haft sjukt ont i magen, vet att det är alkohol relaterat.
Nu försöker jag igen. 2 vita dagar. Försöker tänka vad det är som gör att jag helt plötsligt skiter i löftet till mig själv. Brukar hända runt 3-5 dagar in i det.

plåtnicklas

Hej! är ny här. är en kvinna på 57 år som är förtidspensionerad så jag har all tid i världen att dricka vin, ja nu gör jag det inte hela dagarna men på kvällen åker det ner 2 vinare vilket det har gjort i några år nu, dessförinnan var det bara envinare.
Nu är jag inne på men 3e vita dag och mår ganska så ok men suget är ju där hela tiden, har dessutom blivit sjuk och då har mina vänner skojat och sagt ta dig en whisky, men jag vet hur du känner dig, men kämpa på, jag har börjat skriva ner mina tankar i ett block om hur jag känner och mår på dagen, vilket känns bra när man går tillbaka och läser vad man skrivit, men jag ska kämpa på här nu, en dag i taget, jag vill också kunna dricka lite socialt på helgen......

Snöflingan

...för exakt en månad sen så satt jag vid samma bord på universitetet och bestämde mig för att ta en vit månad. Det gick åt helvete redan efter 5 dagar, och sen gav jag tydligen upp. Jag känner mig så ledsen idag. Motivation är noll, i allt. Vet inte vad fortsättningen är för mig just nu.

Gunda

Tappa inte modet utan fortsätt kämpa. 5 dagar är i alla fall 5 dagar utan A det är ju bra, sen att du inte klarade en vit månad, det är ju som det är. Det värsta tror jag är om du tappar modet och fotfästet, då kommer känslan att man sviker både sig själv och alla runt en. Ta en dag i taget! Kämpa du kommer att klara det, Att ta en hel månad bara så där, kanske är att tala om för en själv att man är misslyckad och inte värd att lyckas, då man kanske redan i förväg vet att man inte kommer att klara av det. Nej stå på dig och du är värd det, tänk inget annat.
kram och ha en bra fredag!

Sundare

vi kan göra det igen...och igen...och igen. Jag har kommit tillbaka hit IGEN för tredjje ggn på jag vet inte hur många år. Tredje ggn gillt heter det ju och jag önskar så att det slår in...kan inte fortsätta som jag håller på med dagligt drickande i smyg. Jag förstår att du var ledsen igår, hoppas du hade en bättre kväll sedan. Igen igen igen. Vi får inte ge oss Snöflingan, men erkänna våra misstag och komma tillbaka. Jag hejar på dig!