Hej, allesamman! Jag är ny på denna sida men dem verkar intressant. Jo, hur ska jag börja?... Min morsa har varit alkis hela min uppväxt. Hon har varit negativ, blåst, egoistisk och kanske även narcisist (Eller hur det stavas..).

Mina föräldrar gjorde slut när jag var 2 de var dels det aldrig gifta. Jag älskar min pappa han har varit ganska frånvarande men ändå. Kommer till den punkten längre ner i texten varför...

Vi kan börja med hennes supande. Hon har gjort det sen jag gick i 6-års så långt kan jag minnas (jag är 23 år nu).

6-års och lågstadietiden.
Det var aldrig trevligt hemma på kvällarna mycket bråk och allt värsta av allt var fredagkvällarna. Jag försökte vara glad och Social men de slutade alltid med bråk. Ofta spelade hon högmusik på kvällarna när jag skulle lägga mig. Jag var ju ofta övertrött en fredagkväll som de flesta barn blir och de slutade ofta med att jag storgrät på kvällarna och då var hon arg och skrek på mig istället för att ha förståelse och tänka "hon är trött kanske ska se till att hon får ro och kommer i säng". Hon bjöd även hem kompisar och söp på vardagar och det gjorde så det blev svårt för mig att sova. Vi storbråkade även när hon hade kompisar hemma.

mellanstadietiden.
den var nästan desamma. Mycket supande och bråk. Jag vet inte om jag förstod när jag gick på lågstadiet och mellanstadiet att hon var full. förstod inte alkohol och de på samma sätt som jag gör idag... Men det var riktigt obehagligt när hon böt personlighet och jag förstod ju självklart att något var fel. Socialen blev inblandad hon hade en kompis hemma då när hon fick brev från SOC. Hon läste brevet. Och helt plötsligt Blev hon arg som en tjur, slog näven hårt i bordet och skrek "FUCKING FUCKING FUCKING YOU" och sprang runt i lägenheten som en arg tjur gjorde även horn i pannan för att visa hur arg hon var. Jag satt där och inte förstod någonting så jag blev jätterädd... Hon och hennes kompis smutskastade mig hela den kvällen när de fick brev från Soc och var jättearga på mig och skällde ut mig. Jag frågade hennes kompis om han var arg på mig och han sa "Klart jag är arg på dig!!!". Det var nog PGA att jag hade "Tjallat" för skolan (tror det var det minns inte till 100%)

Högstadietiden.
Hon var ihop med en psykopat som var mycket elak mot henne de söp mycket tillsammans det var ganska destruktivt hemma. Idag är hon fortfarande kompis med psykopaten som är numera hennes ex. Men hon försvarade inte mig när han var elak mot mig etc. dels det förtalade hon min pappa så mycket (jag var rätt godtrogen på den tiden) och sa hur dålig han var sa till min bonusbror (Psykopatens son) att min pappa inte vill ha mig för jag har asperger (vilket inte är sant). jag gick ju på det och hon manipulerade mig med att prata illa om min pappa. Säkert för att hon skulle framstå som bättre idager.

under gymnasietiden
Hon söp då också men då pratade jag med BUP om det och med kuratorn. Jag kände alltid en lättnad efter jag pratat med dem. Jag var ofta själv hemma i den mörka lägenheten hon var hemma hos psykopaten och söp. Lämnade mig själv hemma utan mat. Hon har alltid ont om pengar men råd med cigg och alkohol har hon. En kväll när jag var själv hemma försökte jag ta livet av mig hade en plastpåse över huvudet och skrev på ett avskedsbrev. Men vågade inte. Dagen efter träffade jag pskykologen på BUP och berättade detta vi ringde anonymt till soc och berättade vad som hade hänt. De sa att jag verkade vara den vuxna och att hon super. Hon fick en gång reda på att jag skar mig själv (gör inte det lämgre och har inga ärr) då söp hon ännu mer och frågade varför då förklarade jag att det var PGA supandet. Då skrek hon åt mig, gnällde och grät. Hon har även sagt att jag är usel. jag fick även leta burkar för att få en peng. Ölburkarna pantade hon. Leta burkar var riktigt pimsamt men jag hade inget val det var innan jag fick studiebidrag så. Barnbidraget söp hon för.

En sak till detta kanske är ett ilandsproblem egentligen och jag kanske låter som en otacksam snorunge nu. Men PGA hennes supande hade jag inte råd att ha en studentmottagning :'( Jag försökte tänka att det inte är en stor deal men egentligen är jag jätteledsen för det. Vi hade inte råd men en studentmössa. Vet att det kanske är en liten sak och att de mössorna inte är så snygga, Men jag är jätteledsen egentligen för det. Alla i klassen hade en utom jag. Jag var nära på att inte få åka flak heller. Min morsa hade lovat mig det i födelsedagspresent att få åka flak men det löftet bröt hon. En elevassisten fixade ändå att jag fick åka med för han tyckte jag skulle få uppleva det. Är jätteglad för det och han var en ängel i nöden. Vet att flak inte är något märkvärdigt men vi åkte runt på ett lungt område men inte i stan.

när jag är på andras studentmottagningar blir jag ledsen efter som jag inte fick ha en egen.

Min morsa har under hela mitt liv tryckt ner mig, Pratat illa om mig bakom min rygg kallat mig sårande saker som t.ex Ungjävel, idiot, jävla obstinat unge, usel och även dominant hora! supit framför mig och varit ball och mobbat mig framför sina kompisar. Hon har slagit mig, knuffat mig och kastat en kniv mot mig (var en köttkniv som man använder som bestick en ganska liten) det blev ett sår på vristen.

Nu kan jag förklara få varför jag älskar min pappa men hatar min morsa. Visst han har väl vart ganska frånvarande MEN han har aldrig supit framför mig, kallat mig elaka saker eller snackat skit bakom mig rygg.

Behövde skriva av mig

Vill vara fri

Du haft i ditt liv. Det är bra att du skriver av dig. Och förhoppningsvis har du stöd på andra sätt också.
Själv gick jag på Al anon som är en självhjälpsgrupp för anhöriga som har någon i sin närhet som dricker för mycket. Jag har också varit den som dricker för mycket.
Det är också bra att ta del av andras trådar, för det kan hjälpa en att få lite mer förståelse för vad man själv går igenom.
Allt gott!

Kära fina du, önskar att jag kunde ge dig en stor stor kram. Be aldrig om ursäkt för dina önskningar. Du är värd så mycket mer än du kan ana.så Ledsen jag blir att du har haft det så tufft, så onödigt. Hoppas du kan få stöd från flera håll så du kan få gå vidare med ditt!
Kom ihåg att det var aldrig ditt fel, aldrig ditt ansvar. Det är din mamma men du förtjänar så mycket bättre, hon förtjänar inte dig.
Läs trådar och prata prata prata. Se ljuset i framtiden ☺️ all styrka till dig. Kram❤️

Sylveon

Vi får "skicka" kramar till varandra här ^_^
min mamma säger bland annat till mig att hon ångrar att hon hade barn med min pappa...... Hur dumt låter inte det?.

kram ❤️