Idag åkte jag dit för rattfylla! Blåste 0,4 och körkortet togs! Har sån fruktansvärd ångest över vad jag gjort!!

Vändningen

Eftersom jag åkte dit igår kväll, dock för en grov rattfylla. Jag tyckte själv jag var under mina sinnes fulla bruk, men promillehalten var lite för hög för det.

Om du läser här fortfarande så får du gärna dela med dig om alkolåset för det lät väldans billigt? Jag kollade runt själv och det verkar som om det bara är tre leverantörer som är godkända och det var riktigt dyrt att hyra eller köpa via dem. Å andra sidan är jag i liknande sits som dig och är beroende av bil i min vardag, för jobb och för att sköta hushåll i form av matinköp mm.

Ingrid77

Hej!
Vi köpte ett begagnat alkolås för 3000:-. Installationen av detta kostade 7100:- (inklusive registrering hos Dräger)
Jag fick igenom villkorat körkort för en vecka sedan drygt. Tog tid att få tid till läkare och ta prover vilka skulle skickas in till transportstyrelsen.
Fick mina böter häromdagen, 4000:- plus 800 till brottsofferjouren.
Kändes som högsta vinsten då jag trodde att jag skulle få betala 30-40 tusen!

Starkt att köpa alkoholfritt vin. Ofta försvinner ångesten och inställningen att kunna dricka lite snabbt så det var bra. Härligt att det löst sig med alkolås. Installation och böter blir ju ädå 16000 spänn. Du har haft tur ändå och det är bra. Ta en dag i taget. Du fixar detta.

Vändningen

För min del som åkte dit för lite grövre rattfylla så blir det dyrare. Åker på ett nytt alkoholås eller hyra, då det är en tvåårstid för service vilket gör att ett begagnat inte lönar sig just. Så alkoholåset blir runt 20 000 kr för min del och i två års tid då, men det ska bli obeskrivligt skönt att få tillbaka friheten och få köra bil igen som folk.

snusan

hej jag undrar om nån här vet om man en gång varit dömd för rattfylla och fått chans till alkolås och blir sen av med det då man gjort allt man ska men gör samma jäkla dumma grej igen kan man få chans till att få alkolås om man nu fått det indraget
takcsam för svar